Wojciechh
|
 Porzucenie akademickich póz wprowadzi nas w nową epokę
Przytoczę wam teskt pewnej osoby z innego forum (teskt długi i trudny) nie pytałem tej osoby czy mogę, ale uznałem, że skoro napisał na forum więc się nie obrazi (jesli tak to z góry przepraszam). Teskt dziwny ale myślę, że jest w nim coś ... przeczytajcie i powiedźcie mi co o tym sądzicie.
""""442 Droga prowadząca do Nowej Epoki
a Przyglądajcie Mi się dziś w tajemnicy Ofiarowania w Świątyni Mojego Boskiego Dzieciątka. ...
b Jezus wchodzi do chwały Swojej Świątyni jako światłość oświecająca każdego człowieka dla zbawienia wszystkich narodów.
c MISTERIUM, UKRYTE OD WIEKÓW W TAJEMNICACH OJCA, ujawnia się w tej chwili – NIE WIELKIM I MĄDRYM, NIE MOCNYM I INTELIGENTNYM, NIE PIERWSZYM I NAJBARDZIEJ ZNACZĄCYM, lecz małym, ubogim, prostym, ostatnim, czystego serca. Takim sercom zostaje objawiony ten Plan. Tak więc prosta kobieta i ubogi starzec, otwarci na przyjęcie daru Ducha, pierwsi wnikną umysłem w tę wielką tajemnicę.
d «Teraz, o Panie, pozwól odejść słudze Twemu w pokoju, ponieważ oczy moje ujrzały Zbawiciela, Światło na oświecenie narodów i chwałę ludu Twego, Izraela.»
e To jest tajemnica miłości i bólu, światła i ciemności, radości i cierpienia, śmierci i życia. «On zostanie dany jako ZNAK SPRZECIWU na zbawienie i upadek wielu.»
Zestawienie przeciwieństw miłość-ból, światło-ciemność, życie-śmierć, wskazuje, że MISTERIUM, UKRYTE OD WIEKÓW W TAJEMNICACH OJCA, polega na wyraźnym oddzieleniu uleczonej części ludzkości, od tego co pozostaje martwe.
119 Niosę was w Moich ramionach
b Wypełnia się każdy szczegół Prawa: złożenie daru, ofiara i wykup. Dziecko zostaje powierzone Kapłanowi, dla którego jest ono tylko jednym spośród wielu innych.
c Tym jednak, którzy mają dziecięce serce, zostaje odsłonięta TAJEMNICA OJCA. Duch Święty zstępuje na biednego starca, zagubionego w tłumie. Starcze ramiona wyciągają się, by przytulić z miłością obiecanego Mesjasza, tak oczekiwanego Zbawcę Izraela.
e Po raz pierwszy tajemnica zostaje odsłonięta i wyrażona głosem człowieka.
f NIE JEST OBJAWIONA DOKTOROM ANI KAPLANOM.
Ja jestem prostą owieczką wśród tłumu, nie doktor teologii ani kapłan, dlatego rozumiem o czym mówi Maryja. Jej Syn przyszedł na świat, między innymi po to, aby ukazać człowiekowi drogę oderwania się od jego naturalnych skłonności. Ukazanie się tej drogi wzbudza gniew świata, ponieważ ta droga niewielu się podoba.
g Otrzymuje ją starzec i kobieta – ludzie pokorni i ubodzy w duchu. ZAMYSŁ BOGA został ujawniony w taki sposób: To Dziecię będzie przeznaczone na ZNAK SPRZECIWU, dla zbawienia i na upadek wielu. Mnie zaś, Matce, miecz przeszyje duszę.
Tu chodzi o to, że obecnie, pojmuje się Boga, jako spójnik dla wszystkich ludzi. Jest to zupełnie fałszywe podejście, do którego szatan doprowadzał chrześcijan stopniowo przez 2000 lat. Był to konsekwentnie realizowany plan polegający na zaszczepianiu błędu na wcześniejszym odstępstwie. Do jego realizacji szatan wykorzystał głównie ludzi duchowo bogatych, którzy zapomnieli o pochodzeniu przymiotów swojego ducha.
132 Kochajcie zawsze
d Kochajcie zawsze. Jezus i Ja oczekujemy od was jedynie miłości. Tylko bicie serca jest wasze, nic innego do was nie należy.
Powszechnie uznaje się swobodę z jaką można deformować Słowo Boże, za mądrość. W rzeczywistości nie można tu mówić o mądrości, a jedynie o nieopanowaniu nad udzielonymi przez Boga władzami duchowymi. Gdy nałoży się na to ludzka skłonność do uganiania się za uznaniem ze strony świata, odkrywamy szatański mechanizm pobudzający, co bardziej sprawnych intelektualnie, do generowania nauk, które szły w jednym tylko kierunku (zgodnym z filozofią nie panowania nad własną duchowością), tzn. znieść wszelkie ograniczenia dla ludzkiego ducha, w tym piekło. Stąd wzięły się kłamstwa na temat powszechności zbawienia. Właśnie tę fałszywą duchowość Maryja demaskuje w Orędziu do Kapłanów Umiłowanych.
53 Mój Tryumf jest tryumfem Moich dzieci
d TEN DUCH PYCHY I BUNTU zaraził również dużą część Mojego Kościoła! Nawet ci, którzy powinni być światłem dla innych – oszukani i zwiedzeni przez szatana – są już dziś tylko cieniami chodzącymi w mrokach zwątpienia, niepewności, braku wiary.
e Wątpią we wszystko. Moje biedne dzieci, im bardziej będziecie szukać światła zupełnie same i o własnych siłach, tym bardziej będziecie wpadać w ciemność!
To za sprawą tego ducha wielcy tego świata stworzyli obraz Boga, akceptujący wszystkich ludzi. Otóż tak nie jest! Widać to choćby w objawieniach najbardziej wychwalających Jego Miłosierdzie:
1728 (Dzienniczek siostry Faustyny)
Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej.
Bóg dopuszcza do siebie tych, którzy najpierw Go przyjęli, jako Emanuela. MISTERIUM, UKRYTE OD WIEKÓW W TAJEMNICACH OJCA polega na tym, że przebywanie Boga między ludźmi rodzi określone konsekwencje. Stworzenie nie może bezkarnie ignorować przychodzącego Stwórcy. A to najchętniej człowiek by zrobił ponieważ w zestawieniu z Bożą doskonałością uwidaczniają się wszystkie mankamenty ludzkiej natury, między innymi pogoń za własną chwałą połączona z niechęcią do przyjmowania ograniczeń. W taki sposób Jezus Chrystus mimo miłości do ludzi, staje się dla większości znakiem sprzeciwu.
J 3.19
A sąd polega na tym, że światło przyszło na świat, lecz ludzie bardziej umiłowali ciemność a niżeli światło: bo złe były ich uczynki.
Taki jest zamysł Boga, abyśmy sami dostrzegli, w świetle Jego doskonałości, rzeczywistą kondycję naszego ducha.
K. rdz. 8.21
Nie będę już więcej złorzeczył ziemi ze względu na ludzi bo, bo usposobienie człowieka jest złe już od młodości.
Zrozumienie tej prawdy o sobie, jest częścią przygotowania człowieka na spotkanie z Oszałamiającą Świętością.
374 Nawracajcie się i powróćcie do Pana
j Jeśli uczynicie to, o co was dziś proszę, włożycie w Moje ręce potężną moc wstawienniczą i wynagradzającą. Pozwala Mi to stanąć przed tronem Pana, WIELKIEGO I STRASZLIWEGO, SPRAWIEDLIWEGO i świętego, aby wypraszać dla was Jego Boskie miłosierdzie: Przebacz, o Panie, NIEPRAWOŚĆ Twego ludu, który nabyłeś za cenę Swej drogocennej Krwi.
Ponadto takie pojmowanie MISTERIUM, UKRYTEGO OD WIEKÓW W TAJEMNICACH OJCA powiększa duchowy wymiar osoby ludzkiej. Prawda jest taka, że traktowani jesteśmy przez Boga ze śmiertelną powagą, a nie jak nieodpowiedzialne dzieci. czego nauczają WIELCY I MĄDRZY, MOCNI I INTELIGENTNI, PIERWSI I NAJBARDZIEJ ZNACZĄCY.
Oni dla zachowania swoich pozycji na współczesnych areopagach, wygładzają Słowo Boże traktując Je jedynie, jako wygodną podbudowę dla wyznawanych przez siebie ludzkich doktryn. Gadają o pojednaniu między rodakami, narodami, wyznawcami różnych religii, chociaż Pan wyraźnie przestrzegł abyśmy tak o nim nie myśleli.
(Mt10.34)
NIE SĄDŹCIE, ŻE PRZYSZEDŁEM POKÓJ PRZYNIEŚĆ NA ZIEMIĘ. Nie przyszedłem przynieść pokoju ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy.
(Mt12.30)
Kto nie jest ze Mną, jest przeciwko Mnie; i kto nie zbiera ze Mną, rozprasza.
Mimo tych słów wielcy tego świata wstępują ochoczo na przygotowywane ciągu stuleci przez szatana trony, wynoszące ich ponad prawdy objawione. Czynią się wielkimi przed Bogiem i innymi ludźmi, czego efektem jest umniejszenie duchowego wymiaru osoby ludzkiej. Nie bez powodu Maryja w Orędziu do Kapłanów Umiłowanych prosi:
268 Święta Góra
e Wejdźcie na Świętą Górę Jego Mądrości, która objawia się wam, kiedy jesteście MALI, POKORNI I UBODZY. Wasz umysł zostanie przyciągnięty przez Jego Boski Rozum i wnikniecie w tajemnicę Prawdy objawionej w Piśmie Świętym. Oczaruje was piękno Jego Ewangelii i odważnie przekażecie ludziom Słowo Jezusa – jedyne, które oświeca i może doprowadzić do pełni Prawdy.
Ze słów Maryi wypływa wniosek, że porzucenie akademickich póz (czczenie ziemskiej ojczyzny, obrona polskości, pojednanie między różnymi religiami, walka o sprawiedliwość społeczną itp.) jest warunkiem koniecznym, do wkroczenia w nową epokę. Upieranie się przy tych ludzkich elementach wplecionych w słowo Boże świadczy o braku wiary w poważne potraktowanie człowieka przez Boga. A bez tej wiary (dziecięcej) nie ma mowy o wzroście bojaźni Bożej i co za tym idzie odpowiedzialności wśród ochrzczonych.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
|