|
|
|
Autor |
Wiadomość |
klarowna
|
Co do pijawek... one zapobiegają krzepliwości krwii a są używane przy operacjach-konkretniej przy przyszyciu utraconej kończyny. Pijawki mają w sobie enzym antyzakrzepowy.
Pn lut 20, 2006 21:04 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Najlepsza służba zdrowia - bez korupcji  - to natura, o ile człowiek wie, co w czym może pomóc 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lut 20, 2006 21:15 |
|
 |
Mieszek
|
nurtuje mnie pewna kwestia czy Żydzi majac tak restrykcyjne przepisy sakralnego prawa moga jeść robaczki nierozdzielonokopytne? które nie buszuja w wodzie?
bo teraz gdy nauka poszła do przodu to wiemy, iz liżąc jakiegoś lizaka zjada sie ich miliony  czy ktos ich uświadomił? według ich prawa chyba maja tutaj grzech nieczystosci czy cos takiego 
dziwne
temat nie jest nigdzie poruszany a ja jestem ciekawy jak do tego sie odnoszą prawem sakralnym...
no cóz pozostaje mi chyba żyć w niewiedzy
trudno 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn lut 20, 2006 21:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz wbrew pozorom te wszystkie ich przepisy mają jakiś sens. Na przykład zakaz spożywania razem mleka i mięsa jest bardzo rozsądny. Czy wiesz, że mieso i nabiał bardzo przyspieszają tworzenie się szkodliwych kamieni kałowych w jelitach?
|
Wt lut 21, 2006 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy wiesz, że mieso i nabiał bardzo przyspieszają tworzenie się szkodliwych kamieni kałowych w jelitach?
To chyba dobrze?......lepsze to od rozwolnienia, które napada cie w autobusie...hehehehhehehehehehehe
|
Śr lut 22, 2006 0:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie to nie dobrze.
"Około czterdziestego roku życia jelito grube może być do tego stopnia przepełnione zalegającymi resztkami pokarmowymi, że uciska i przemieszcza inne narządy, utrudniając pracę jelit, wątroby, trzustki, nerek, płuc. U osoby dorosłej może znajdować się od kilku do nawet kilkunastu kilogramów mas kałowych, które zalegają ze szkodą dla organizmu. W zgromadzonych w jelicie grubym masach kałowych zachodzą procesy gnicia i fermentacji. Toksyczne produkty tych procesów wywołują zjawisko samozatruwania (autotoksykacji) organizmu. Samozatrucie wywiera szkodliwy wpływ na wszystkie narządy i komórki organizmu. Pod wpływem działania toksyn na układ nerwowy możemy czuć się rozdrażnieni i przygnębieni. Toksyny osłabiają pracę serca. Samozatrucie powoduje wzdęcia jelit, cuchnący oddech i zmiany skórne. Uwolnienie jelita grubego z zalegających, stwardniałych resztek pokarmowych przywraca prawidłową funkcję przewodu pokarmowego i ma pozytywny wpływ na organizm"
To tak w skrócie :d
|
Śr lut 22, 2006 20:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Uwolnienie jelita grubego z zalegających, stwardniałych resztek pokarmowych przywraca prawidłową funkcję przewodu pokarmowego i ma pozytywny wpływ na organizm"
Szczególnie w autobusie pełnym ludzi...hehehehehhehehehe
|
Śr lut 22, 2006 23:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chodzi o lewatywkę 
|
Cz lut 23, 2006 9:54 |
|
 |
Mieszek
|
Chaota Cytuj: Wiesz wbrew pozorom te wszystkie ich przepisy mają jakiś sens. Na przykład zakaz spożywania razem mleka i mięsa jest bardzo rozsądny. Czy wiesz, że mieso i nabiał bardzo przyspieszają tworzenie się szkodliwych kamieni kałowych w jelitach?
Chaoto mi wystarczy to,iż wiem, że ta cywilizacja jest sakralna i wszystko odnosi do przepisów prawa sakralnego z tąd jedzenie jest sakralne z tąd wszystko jest sakralne cokolwiek by Zyd nie robił wszystko jest związane z religią
byc moze Mojżesz wiedział to,że mięcho tak spozyte szkodzi i świnia takze dlatego to zabronił swemu ludowi ale nie zmieniono tych zasad niestety tylko nagina się prawo sakralne w tak zwanym golusie dlatego się tak różnią między soba Żydzi choć nie odwołuja prawa bo jest świete w świętej księdze
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So lut 25, 2006 21:13 |
|
|
|