Autor |
Wiadomość |
monisia_gd
|
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
N lut 13, 2005 11:31 |
|
|
|
 |
Luiza
|
"Człowiek powinien mieć tyle wolności ile odpowiedzialności.
Nie można podejmować decyzji na czyjś koszt."
ps
Cytat niedosłowny, sens słów właściwy.
Nie wiem, kto to powiedział (wiem gdzie usłyszałam).
pzdr
|
N mar 13, 2005 22:10 |
|
 |
wiking
|
Wolnosc to jeden z najwiekszych darow jakie otrzymalismy, jedna z rzeczy ktora nam mowi ze jestesmy storzeni na obraz Boga. Ale jest tez naszych najwiekszym niebezpieczenstwem, bo moze Boga odrzucic.
Dostalismy wolnosc jako podwaliny do milosci, aczesto wykorzystujemy ja do nienawisci.
Jest to ogromnym dowodem Bozej milosci i Jego zaufania do nas.
|
Pn mar 14, 2005 0:41 |
|
|
|
 |
Nutka
|
Pn mar 14, 2005 8:52 |
|
 |
wiedxma
|
 Wolność???
Wolność???
Na tym świecie nie ma wolności!
W tych czasach wolność człowieka sparaliżowały prawa i nauka. Choć dla mnie nigdy nie było wolności. Chciałabym latać, śpiewać, tańczyć i się radować, a tu nic. Świat, który został stworzony jak poczekalnia. Nigdy człowiek nie będzie zupełnie wolny, no chyba, że Jezus mówiąc raj, miał na myśli właśnie tą upragnioną wolność.
Bo powiedzcie mi czy czasem nie tęsknicie za taką beztroską ucieczką do nikąd? Czy czasem nie wolelibyście połozyć się na trawie, zamknąc oczy i niegdy się już nie obudzić?
Ja staram się być wolna i prawie mi się to udało, jest jednak jakaś granica przez, którą przejść się nie da. Ja też jestem człowiekiem wierzcie mi, a jedną z wad człowieka jest przywiązanie.
Teraz chcąc osiągnąć wolność ludzie podcinają sobie żyły, skaczą z mostu, ale źle robią. Nich zastanowią się co można zrobic jeszcze na tym świecie, by trafić po śmierci do raju, do wolności!
|
Cz lut 23, 2006 10:08 |
|
|
|
 |
Incognito
|
 Re: Wolność???
wiedxma napisał(a): Chciałabym latać, śpiewać, tańczyć i się radować, a tu nic. Świat, który został stworzony jak poczekalnia. Ja jakoś mogę "latać", śpiewać, tańczyć i się radować kiedy chcę, także nie przesadzajmy  wiedxma napisał(a): Bo powiedzcie mi czy czasem nie tęsknicie za taką beztroską ucieczką do nikąd? Czasami przez malutką chwilkę, ale wtedy od razu nachodzi mnie myśl, co ja bym tam robił sam. wiedxma napisał(a): Czy czasem nie wolelibyście połozyć się na trawie, zamknąc oczy i niegdy się już nie obudzić?
Nie, bo mam dla kogo żyć.[/b]
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Cz lut 23, 2006 10:30 |
|
 |
wiedxma
|
Aby być wolnym trzeba przełamać granicę więzienia przywiązania i chciwośći.
|
N mar 05, 2006 18:30 |
|
|
|