Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 8:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Nagość 

Nago mogą mnie zobaczyć:
Wolał(a)bym uniknąć tego w każdej sytuacji 29%  29%  [ 20 ]
Najbliższa mi osoba, druga połówka 46%  46%  [ 32 ]
Cała moja rodzina, domownicy 7%  7%  [ 5 ]
Bliscy przyjaciele 6%  6%  [ 4 ]
Inne osoby szanujące moją nagość (np. klub naturystów) 7%  7%  [ 5 ]
Nie miewam w tej sprawie oporów w żadnej sytuacji 6%  6%  [ 4 ]
Liczba głosów : 70

Nagość 
Autor Wiadomość

Ja, kiedy tylko jestem na pływalni, również korzystam z tego typu relaksu siedząc w saunie (z przyczyn zdrowotnych), ale tam raczej nie spotykam osób siędzących NAGO, ja sam również się całkiem do naga nie rozbieram, tylko w kąpielówkach siedzę, a pod tylkiem mam ręcznik - że się tak swojsko wyrażę.
Do dziwnej sauny chodzisz, na drzwiach mojej jest napisane: "proszę nie wchodzić w kąpielówkach". Lepiej uważaj, bo jajka Ci się ugotują i mówię to całkiem serio.

Śr wrz 13, 2006 15:59

Tak tylko chciałabym zwrócić uwagę na kulturę wypowiedzi. Dziękuję :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Śr wrz 13, 2006 16:38
filippiarz napisał(a):
proszę nie wchodzić w kąpielówkach"

Jeśli już bez kąpielówek/stroju kąpielowego to należy owinąć się ręcznikiem dookoła ciała.

Śr wrz 13, 2006 18:40

Jeśli już bez kąpielówek/stroju kąpielowego to należy owinąć się ręcznikiem dookoła ciała.
Należy? Czemu tak uważasz? Ludzkie ciało jest piękne. Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Jak ktoś jest wstydliwy to się przepasie ręcznikiem, ale to są pojedyncze przypadki, np ja tak zrobiłem za pierwszym razem :P Zrezygnowałem natychmiast bo czułem się jak debil - jedyny z ręcznikiem wśród nagusów...

Nagość jest naturalna - rodzimy się nadzy, nagość jest symbolem ludzkiej czystości i piękna... Pamiętam jak miałem 18 lat, jak będąc małą, mieszaną grupką w dziczy nad Bugiem nagle stwierdziliśmy, że się wykąpiemy. Jako, że nie mieliśmy strojów to rozebraliśmy się do naga - ale się wtedy naśmialiśmy i wybawiliśmy - chlapaliśmy się wodą i bawiliśmy jak małe dzieci... To były piękne chwile, zostawiające dobre wspomnienia i ciepło na duszy.

Jeśli nie porzucisz tego swojego heretycko-manichejskiego podejścia do człowieka, nie doświadczysz nigdy czegoś takiego. Jeśli boisz się swojej nagości w oczach innych to powinieneś zasięgnąć porady psychologa, bo to nie jest normalne. Jeśli nie potrafisz być nagim wśród nagich to oznacza, że nie ufasz innym ludziom, obawiasz się ich, ich reakcji, lub swojej reakcji. Jako chrześcijanin nie możesz być nieufnym wobec innych, czy też bać się ich, musisz być otwarty na człowieka takiego jaki jest - posiadającego ciało. :)

Śr wrz 13, 2006 19:25
Pamiętam jak miałem 18 lat, jak będąc z małą, mieszaną grupką w dziczy nad Bugiem nagle stwierdziliśmy, że się wykąpiemy. Jako, że nie mieliśmy strojów to rozebraliśmy się do naga - ale się wtedy naśmialiśmy i wybawiliśmy - chlapaliśmy się wodą i bawiliśmy jak małe dzieci... To były piękne chwile, zostawiające dobre wspomnienia i ciepło na duszy

Czy w tej zabawie uczestniczyły również osoby płci przeciwnej?
Jeśli tak, to jest to tymbardziej niemoralne zachowanie.

filippiarz napisał(a):
Jeśli nie porzucisz tego swojego heretycko-manichejskiego podejścia do człowieka, nie doświadczysz nigdy czegoś takiego.

i dalej napisał(a):
Jeśli nie potrafisz być nagim wśród nagich to oznacza, że nie ufasz innym ludziom, obawiasz się ich, ich reakcji, lub swojej reakcji. Jako chrześcijanin nie możesz być nieufnym wobec innych, czy też bać się ich, musisz być otwarty na człowieka takiego jaki jest - posiadającego ciało:)

Nie jestem ... jak się nazywa ... eks ... taki co się nie boi rozebrać w towarzystwie .... mam to na końu języka, w każdym bądź razie wiesz o co mi chodzi. Nie mam heretycko-manichejskiego podejścia do człowieka.

filippiarz napisał(a):
Jeśli boisz się swojej nagości w oczach innych to powinieneś zasięgnąć porady psychologa, bo to nie jest normalne.

To jest nienormalne. Bóg powiedział "Nie cudzołóż!", a to oznacza nie tylko np. zdradę, ale także nieposzanowanie swego ciała. A poza tym ... ja nie uznaję psychologów, bo to generalnie są osoby kierujące się nie tym co Boże, ale myślą "po swojemu".

Śr wrz 13, 2006 19:58

Poproszę o konkretne arguemnty a nie zwajemne insynuacje. Dziękuję.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Śr wrz 13, 2006 22:23

Czy w tej zabawie uczestniczyły również osoby płci przeciwnej? Jeśli tak, to jest to tymbardziej niemoralne zachowanie.
Mieszane towarzystwo = koedukacyjne = chłopcy + dziewczynki :)
rockers napisał(a):
Nie jestem ... jak się nazywa ... eks [...] To jest nienormalne. Bóg powiedział "Nie cudzołóż!", a to oznacza nie tylko np. zdradę, ale także nieposzanowanie swego ciała.
Ekshibicjonizm jest formą agresji seksualnej, a my mówiemy o nagości. Nagość w chrześcijaństwie jest symbolem czystości i bezbronności. Jeśli np kobieta obnarza się przed mężczyzną to czyniąc to okazuje pełnię swojego zaufania dla niego. Nagość z cudzołożeniem ma tyle wspólnego ile wnoszą tam Twoje myśli. We Francji (byłem, widziałem) na plażach powszechny jest topless - grzeszne i niemoralne? Tyle, że topless nie chodzą wyłącznie młode dziewczyny - widzisz coś grzesznego w nagiej 80-cio latce?

Ogólnie to chyba mylisz nagość z seksualnością. Moje pożadanie nie wzbudza się na widok golizny, dla mnie kobieta ubrana i rozebrana są tak samo pociągające/niepociągające. Ładna, sympatyczna dziewczyna jest ładna i sympatyczna zarówno w ubraniu jak i bez, wstrętne babsko ( ;) ) będzie wstrętne zarówno ubrane jak i rozebrane. Ja od kobiet chcę zwyczajnej/ciekawej rozmowy, przyjaźni, miłego towarzystwa... Pociągają mnie kobiety inteligentne, wesołe i czułe, ciało nie ma tu (prawie :) ) żadnego znaczenia. Seksualność jest dla mnie połączona z uczuciami i zamiarami. Jeśli kobieta rozbierze się dla mnie to wtedy jestem wystawiany na pokusę. A bez takiego kontekstu, naga kobieta jest po prostu kobietą bez ubrania - czym tu się podniecać?
rockers napisał(a):
A poza tym ... ja nie uznaję psychologów, bo to generalnie są osoby kierujące się nie tym co Boże, ale myślą "po swojemu".
Kolejna rzecz której nie uznajesz :) A co złego jest w psychologach/psychiatrach? Anestezjologów też nie uznajesz? Jak wogóle możesz tak mówić o ludziach którzy niosą pomoc chorym i cierpiącym?

Cz wrz 14, 2006 8:18
[Nagość w chrześcijaństwie jest symbolem czystości i bezbronności.

A także braku przywiązań i ubóstwa w duchu. Wystarczy poczytać Ojców Kościoła. Ale z rockersem daj sobie spokój, to prawdopodobnie prowokator.

Cz wrz 14, 2006 10:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4