Autor |
Wiadomość |
irmin
|
 Czy ksywa imienia boga z innej religii to grzech?
Jezeli to zly dzial to sorry...
No wlasnie mowa bowiem tu o Kriszne, czy jak znajomi wolają tak na mnie ( i ja sie na to zgodzilem ) to czy mam grzech?
Niedawno slyszlalem kawalek Alchemist Project - Hare Krishna
Czy sluchanie tego to tez jest grzech? Jezeli to glupie pytanie to wybaczcie ale wolalem byc pewny...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kryszna_%28b%C3%B3g%29
|
Wt mar 27, 2007 17:49 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
W pewnym sensie - używając tego jako przezwiska, jakby ośmieszasz ludzi, którzy w tym imieniu widzą synonim jakiegoś bóstwa.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr mar 28, 2007 8:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kryshnowcy fakt wypowiadania tego imienia uznają za dobry uczynek. Przyczyniając się do częstszego jego wypowiadania robisz dla nich dobry uczynek 
|
Śr mar 28, 2007 8:46 |
|
|
|
 |
irmin
|
Czyli robiac dobry uczynek nie szkodze sobie ? Czyli nie jest to grzechem??
|
Śr mar 28, 2007 16:35 |
|
 |
ToMu
|
irmin napisał(a): Czyli robiac dobry uczynek nie szkodze sobie ? Czyli nie jest to grzechem??
Dobry uczynek - w ich rozumieniu.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Cz mar 29, 2007 9:00 |
|
|
|
 |
irmin
|
ToMu napisał(a): irmin napisał(a): Czyli robiac dobry uczynek nie szkodze sobie ? Czyli nie jest to grzechem?? Dobry uczynek - w ich rozumieniu.
A w naszym zły?
|
Cz mar 29, 2007 15:40 |
|
 |
Mieszek
|
A czy nazywanie Atlasem kleju jest niezgodne z katolicką myśla?
Czy stwierdzenie, że ktoś jest herosem życia?
Jest wiele okresleń w naszym języku zaciągniętych z obcych ludow jak i co za tym idzie ich wierzeń.
Nie wiem jak to jest postrzegane przez KK. Jednak zaden z biskupów nie rzucił ekskomuniki na tych co prowadzą firme Atlas.
Ani tych co maja firme o nazwie Herkules.Ani uzywających słowa Hestia...
Chciaż to z ta Hestią mi własnie nie pasowało kiedys gdyż jest to dość nietypowo jakby celowo wprowadzone. A to juz jest dziwne.I nalezałoby się przyjrzec temu z bliska czy sie nie "sypie obcym bogom".
Tak dla tego samego powodu dla którego św. Paweł zabronił spozywania święconych pokarmów.
Nasze życie to cała fala wyborów.
Dopóki cie nie wciąga w cały ten ruch Krisznowców to podejrzewam,ze nie jest problemem.
Warto jednak byc czujnym.
Zawsze możesz sobie wybrac pseudo bardziej paujące do ciebie. Poprośo to Boga. Masz problem z tym by ukleknąc przed nim i mu powiedzieć o tym?
To az tak bardzo nie boli.
A problem zostanie przez Chrystusa rozwiązany.
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Cz mar 29, 2007 17:12 |
|
 |
ToMu
|
Dobry uczynek - w tym sensie, że wypowiadasz imię boga w którego wierzą, co dla nich jest dobre.
Czy dla chrześcijanina wołanie na kogoś - nawet dla żartu - imieniem jakiegoś innego boga jest czymś dobrym 
|
Pt mar 30, 2007 10:05 |
|
 |
deista
|
co w tym niby zlego ? hahahah
|
Cz kwi 12, 2007 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
co tylko chcesz ? hahahah
|
Cz kwi 12, 2007 20:06 |
|
 |
profos
|
Strasznie grzeszysz. Nie pozwalaj tak na siebie wołać!!
Nigdy też nie używaj kleju Atlas, a już na pewno nie ubezpieczaj się w Hestii!!!!!
Uważaj też na cywilizacje bizantyńską!!!
Naucz się łaciny, bo spłoniesz w ogniu wiecznym.
co za chłam...
|
Cz kwi 12, 2007 22:41 |
|
 |
Bartoszek15
|
 odp
E tam co to za grzech. Nie uznajesz tamtego Boga jako Boga to więc może być to dla ciebie zwykłe imie bądź ksywka, wogóle bym sie tym nie przejmował i dalej chiałby tak do mnei mówiono.
_________________ Hi!
|
So kwi 28, 2007 14:40 |
|
|