Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 04, 2025 2:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
 chyba jestem gejem..... 
Autor Wiadomość
Kazdy jest jaki jest. To ze ktos jest homoseksualista nie jest niczym zlym. Przeciez nie da sie zmienic swoich pogladow ot tak.

Coś Ci się pomyliło. Orientacja seksualna nie jest poglądem! Bycie gejem nie jest pogladem!

Jaa napisał(a):
Jesli jestes pewien ze wolisz te sama plec no to jest ok.

Tak samo jeśli wolisz płeć przeciwną. Też jest ok.

Jaa napisał(a):
dopoki nie zaczniesz "zadawac sie" z gejami.

A co, geje to jacyś trędowaci?
Gej=homoseksualista
Homoseksualista=gej

Chyba, że tworzysz swoje własne, nowe definicje tak jak Lucynka

Jaa napisał(a):
Ja do homoseksualistow nie mam nic, ale jest to dla mnie glupie i chore jak robia niektore rzeczy tak jakby byli para.

Tak jakby byli parą?
Przecież oni są parą! Skoro tworza związki, skoro się kochają, chcą być razem to naturalne jest, że "robią pewne rzeczy".
Ty nie robisz "pewnych rzeczy"?

Jaa napisał(a):
no a leczenie? z tym chyba ciezko. wiesz uwazam ze homoseksualizm nie jest niczym zlym, w przeciwienstwie do biseksualizmu.

A czemuż to biseksualizm miałby być "czymś złym". Jakieś argumenty poza "bo tak uważam" masz? :-D

So maja 05, 2007 15:57

Coś Ci się pomyliło. Orientacja seksualna nie jest poglądem! Bycie gejem nie jest pogladem!

bycie gejem nie, ale uważanie że bardziej podobają mu się chłopcy tak!

Cytuj:
Tak samo jeśli wolisz płeć przeciwną. Też jest ok.

Oczywiście.

Cytuj:
Jaa napisał:

dopoki nie zaczniesz "zadawac sie" z gejami.

A co, geje to jacyś trędowaci?
Gej=homoseksualista
Homoseksualista=gej

Chyba, że tworzysz swoje własne, nowe definicje tak jak Lucynka

czytając całe teksty a nie fragmenty zdan moze lepiej zrozumialbys moja wypowiedz. Chodzi mi o współżycie osob tej samej plci, czy robienie na ulicach roznych rzeczy, ktore maja na celu pokazanie i zamanifestowanie swojej innosci! Oczywiscie ze nie tredowaci. Mozna miec swietnych kumpli homoseksualistow.

Cytuj:
Gej=homoseksualista
Homoseksualista=gej

nie za bardzo to tak jak kwadrat i prostokat. kazdy kwadrat jest postokaztem, ale nie kazdy prostokat jest kwadratem.

kobieta tez może być homoseksualista, a napewno nie bedzie gejem, tylko lesbijka.

So maja 05, 2007 16:06
bycie gejem nie, ale uważanie że bardziej podobają mu się chłopcy tak!

Nie. Preferencje seksualne nie mają żadnego związku z poglądami.

Jaa napisał(a):
Chodzi mi o współżycie osob tej samej plci,

No i co w tym złego?
Podoba im się to współżyją, proste.

Jaa napisał(a):
czy robienie na ulicach roznych rzeczy, ktore maja na celu pokazanie i zamanifestowanie swojej innosci!

Noe niestety, ale jeśli są w Polsce grupa dyskryminowaną i prześladowaną to wychodzą na ulice i domagają się równych praw. Jest to normalne zjawisko w demokracji.

Jaa napisał(a):
nie za bardzo to tak jak kwadrat i prostokat. kazdy kwadrat jest postokaztem, ale nie kazdy prostokat jest kwadratem.

nietrafiona analogia

Jaa napisał(a):
kobieta tez może być homoseksualista, a napewno nie bedzie gejem, tylko lesbijka.

Tylko, że ja nie użyłem formy żeńskiej.

Napisałem:

homoseksualista = gej
gej = homsoeksualista

i tak samo mogę napisać

homsoeksualistka = lesbijka
lesbijka = homoseksualistka

A napisałem tak, bo mam wrażenie (być może mylne?), że tak jak Lucynka próbujesz rozgraniczyć "gejów" i "homoskesualistów", na zasadzie, że "geje" to niby ci wyzwoleni, przeciwnicy kościoła, wyuzdani i rozwięźli seksualnie, z moralnością antychrześcijańską, a homoseksualiści to ci "normalni", zalęknieni, nieakceptujący swojej orientacji, czujący się z nią źle, bogobojni i podatani na pranie mózgu kk. - Takie podział próbuje z uporem maniaczki wproadzić Lucynka, co jej się udaje póki co (i na szczęscie) z marniutkim skutkiem.

Poza tym, jeśli się już bawimy w semantykę to, słowo "gej", które pochodzi od angielskiego słowa "gay" oznacza również lesbijki. Mówi się "gay people" i w tym zawarte są również lesbijki. To tylko w Polsce potocznie się przyjęło, że słowo to oznacza tylko faceta.

So maja 05, 2007 16:38
Moderator

przemo, jako że nie potrafisz szanować rozmówców i ich odmiennych poglądów - co wszyscy widzimy - blokuję ten temat raz na zawsze.
Dyskusja już dawno do niczego nie prowadzi.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So maja 05, 2007 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9