Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 28, 2025 13:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 PAN JEZUS ZWYCIĘŻY CIEMNOŚĆ 
Autor Wiadomość
Dziś pragnę przybliżyć sylwetkę głównego wroga Pana Jezusa walczącego z ciemnością a mianowicie Pana Diabła. Diabeł posiada nie tylko wiele imion nadawanych mu przez stulecia ale także szeroki zakres kuszenia człowieka i sprowadzania na niego zła. Oto przykład numer jeden opisany przez Ojca Leona Knabita:

„O. Leon Knabit: Nie chce się mi wierzyć żeby diabeł, którego wyrzuca się modlitwą i postem nakłaniał do modlitwy i postu. Chyba to więc jest Matka Boska. Zwłaszcza, że Stolica Apostolska stwierdziła prawdziwość nawróceń.
femme: Czy nie korciło Ojca do dziewcząt? Przepraszam, może to zbyt śmiałe pytanie, ale jak Ojciec walczył z pokusami?
O. Leon Knabit: Korciło i korci, bo jak mi się wydaje jestem normalnym człowiekiem i wole to niż "korcenie" do chłopców. Sposobem walki z pokusami jest miłość do człowieka. A miłość chce dobra drugiego. Jak mógłbym przekroczyć granicę życzliwości kiedy jestem właśnie po to by być świadkiem miłości, która odrzuca bojaźń. A z resztą teraz z wiekiem to już przestaję być niebezpieczny choć zdaje sobie z tego sprawę, że diabeł nie śpi i pali nawet w starym piecu”.

Link: http://66.102.9.104/search?q=cache:CsRM ... cd=2&gl=pl

Jak napisałam diabeł wiele twarzy ma. Może udawać Matkę Boską, może być niebezpiecznym kusicielem „korcącym” dla innych chłopców, w końcu zna dobrze sztukę rozpałki.

Przykład drugi opisany tym razem ustami Ojca Macieja Zięby:
„Co to było? Głupota, jak sugeruje o. Ludwik Wiśniewski, który zna ojca Hejmo z tamtych czasów?
To była zgoda na rozmowy z diabłem. A każde paktowanie z diabłem jest okropne. Bo diabeł jest w stanie użyć przeciw nam każdej informacji która wpadnie mu w ręce. (…)
Jak "sprawa Hejmo" zmieniła dominikanów? Czy bracia, którzy przeżyli tamten okres nie przyglądają się sobie uważniej? Nie ma dziwnych rozmów przy kolacji? Podejrzeń? Plotek?
Są. Każda taka sprawa dzieli ludzi. Boli mnie, iż kilku braci - nie znając sprawy- ubrało się w togi sprawiedliwych i publikują w prasie listy, które nadają sprawie wymiar publiczny. Diabeł wyszedł z archiwum IPN i teraz krąży wokół nas. Diabeł, to po łacinie "ten który dzieli" i te podziały niestety dostrzegam”.
Diabeł to dobry słuchacz zwłaszcza ludzkich grzechów ale okropny partner w zawieraniu umów o czym przekonał się ojciec H. ważnym jest odkrycie że diabeł mieszka w wielu miejscach jako byt niematerialny. IPN jest także jego domem.

Link: http://66.102.9.104/search?q=cache:tHJK ... cd=1&gl=pl

Ale kończąc przykład drugi:
„Ponadto sprawę o. Hejmo mają wyjaśnić dwie specjalne komisje: wspólna Episkopatu Polski i Instytutu Pamięci Narodowej, która ma ustalić, dlaczego ujawniono tylko nazwisko o. Hejmy oraz druga wewnętrzna komisja zakonu. - Jakikolwiek pakt z diabłem jest niedopuszczalny i trzeba to wyjaśnić - zaznaczył o. Zięba”.

Link: http://serwisy.gazeta.pl/kosciol/1,65545,2695088.html

Nie ma miejsca na pakty i umowy z Diabłem bo źle się na tym wychodzi jak przekonał się ojciec H. Niech będzie to dla Was przestrogą bo jak mówi Ojciec Jan Klimiec „Diabeł zawsze dobrze płaci za duszę ale fałszywymi pieniędzmi”.

Cz lip 05, 2007 7:46

Dziś pragnę przybliżyć sylwetkę głównego wroga Pana Jezusa walczącego z ciemnością a mianowicie Pana Diabła.

Czy już widzisz kształty drzew
Czy rozumiesz ptaków śpiew
Czarna mewa goni białą mewę
Z czym ci się to kojarzy
Czy już słyszysz łoskot fal
Czy cię nie razi słońca blask
Oto nadciągają cumulusy
Chyba rozumiesz, co to znaczy

:)

Cz lip 05, 2007 9:59
Dlaczego kościół płaci tylko 3% podatek ?
Po co w ogóle duchownym pieniądze skoro Pan Jezus nie posiadał sakiewki ?
To ważne pytania dlatego postaram się odpowiedzieć na nie bo pieniądze też pomagają Panu Jezusowi w walce z Ciemnością.

Na początek weźmy prosty przykład.
Idzie sobie Pan Jezus z uczniami i przychodzą do ogarniętego plagami szczurów miasta.
Pan Jezus ani żaden z jego uczniów nie ma przy sobie ani grosza na zatrute ziarno dla tych bestyjek a w dodatku Pan Jezus wychodząc z założenia że nie chce czynić zbytecznych cudów, odmawia ich czynienia.
A ludzie z miasta cierpią plagę - więc co czynić ?
Słowem szczurów i szarańczy nie przepędzisz- zwyciężyć można w takiej sytuacji tylko pieniędzmi przeznaczonymi na deratyzację.

Tak jak ze szczurami, szarańczą i insektami zwyciężać można tylko zakupionymi ZA PIENIĄDZE środkami tak samo Kościół Pana Boga wspomagając Pana Jezusa w Walce z Ciemnością potrzebuje pieniędzy na tę walkę

Jak sobie wyobrażacie że misjonarze pieszo będą iść do Afryki czy wezmą z Rejowa stary kajak i nim popłyną na wyspy Salomona?Pytajnik? Żeby krzewić wiarę i zwalczać pogaństwo trzeba pieniędzy!Wykrzyknik!

Tak samo walka kościoła z Ciemnością wymaga środków materialnych czyli PIENIĘDZY bo grzech jest też materialny i posiada wymiar materialny

Ktoś powie ze grzech może by być popełniony za pomocą myśli czyli tzw grzech intelektualny!Wykrzyknik
Nawet jeśli w postaci myśli to przekazanej innym ludziom by grzeszyli za pomocą materialnych środków przekazu i tylko materialnymi środkami przekazu może taki intelektualny grzech zneutralizowany. Dlatego Kościół na walkę z grzesznym radiem czy TV które sieją grzech intelektualny potrzebuje pieniędzy by za pośrednictwem RADIA i TV walczyć z takim grzechem!Wykrzyknik
Tak czyni Ojciec Rydzyk!Wykrzyknik!

Misjonarze o których wspomniałam nie będą pieszo iść do Afryki. Ojciec Jan Klimiec nie będzie przecież jechał tam autostopem by nawracać czarnych murzynów . Ale nawet wśród nich siejąc słowo prawdy Bożej i nawracając potrzebuje pieniędzy by dać im jeść.

Ojciec Jan Klimiec mawia “dobra strawa jest przekąską strawy duchowej” ....

Ale nawet w nawróconym dajmy na to w 85% na Słowo Pana Boga kraju takim jak Polska księża Kościoła Pańskiego potrzebują pieniędzy by mieć NIEZAWODNE samochody którymi na czas dotrą do potrzebujących choćby nawet z ostatnim namaszczeniem!

Odmawiając im i zazdroszcząc niezawodnych (choć drogich) samochodów odmawiacie potrzebującym ostatniej posługi!Wykrzyknik
Pomyślcie czasem o tym.....

Ktoś powie że księża i kościół Pana Boga trwonią pieniądze na zbytki czy luksusy!Wykrzyknik!
Nic bardziej błędnego bo tylko wcielając się w grzeszne role bogaczy i krezusów można rozpoznać ich wnętrza i co czują by potem łatwiej ich nawracać na Chwałę Pana Boga.
Tak jak władcy i królowie nakładali czasem łachmany i wtapiając się w tłum patrzyli jak żyje się ich poddanym. Tak niektórzy kapłani jak myszki laboratoryjne na samych sobie z głębokim bólem , wstrętem i poświęceniem testują zjawiska bogactwa i rozpasania by jeszcze lepiej z nimi walczyć i wspomagać Pana Jezusa w walce z Ciemnością.

Wt lip 31, 2007 8:19

Ktoś powie że księża i kościół Pana Boga trwonią pieniądze na zbytki czy luksusy!Wykrzyknik!
Nic bardziej błędnego bo tylko wcielając się w grzeszne role bogaczy i krezusów można rozpoznać ich wnętrza i co czują by potem łatwiej ich nawracać na Chwałę Pana Boga.
Tak jak władcy i królowie nakładali czasem łachmany i wtapiając się w tłum patrzyli jak żyje się ich poddanym. Tak niektórzy kapłani jak myszki laboratoryjne na samych sobie z głębokim bólem , wstrętem i poświęceniem testują zjawiska bogactwa i rozpasania by jeszcze lepiej z nimi walczyć i wspomagać Pana Jezusa w walce z Ciemnością.

Dobra prowokacja to też sztuka. I prawdę mówiąc przez długi czas szło Ci nieźle, nawet na początku trochę się nabrałem. Trzeba jednak uważać, bo wystarczy, że za bardzo nas poniesie i już wszystko się wyda :D :D :D

Pt sie 03, 2007 8:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3