|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
"Rhema Literature Distributors" - Kim oni są?
Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
 "Rhema Literature Distributors" - Kim oni są?
W reklamach google na portalu Wiara pojawił się anons:
Cytuj: Nowa niesamowita strona Strona oferuje wszystkie książki za darmo z bezpłatną przesyłką www .rldbooks. org Po wejściu na tę witrynę, wybraniu języka polskiego (a jakże, jest), pojawia się powitanie: Cytuj: Witamy
Witamy serdecznie na naszej stronie. Zamówić tu mogą Państwo bezpłatną literaturę chrześcijańską.
Być może zetknęliście się już Państwo z osobami, które rozpowszechniają nasze książki, znaleźliście kartkę z zamówieniem, zauważyliście nasz plakat czy też wyszukaliście nas w internecie.
Teraz, gdy odwiedziliście już Państwo naszą stronę, prosimy o poświęcenie chwili uwagi i przeczytanie podstawowych informacji o nas, naszej działalności, zapoznanie się z oferowanymi przez nas bezpłatnymi książkami oraz ewentualne złożenie zamówienia.
Jeśli macie Państwo jakieś pytania, prosimy do nas napisać.
Natomiast po zaglądnięciu na stronę "O nas" czytam: Cytuj: W co wierzymyJako Rhema wyznajemy wiarę, którą dzielą wszyscy wierzący, a treść której została przedstawiona raz na zawsze w Nowym Testamencie. W szczególności ta powszechna wiara nowotestamentowa, którą wyznajemy, obejmuje następujące elementy dotyczące Biblii, Boga, Chrystusa, zbawienia i wieczności: Biblia stanowi pełne boskie objawienie, każde jej słowo jest natchnione przez Boga za pośrednictwem Ducha Świętego. Bóg jest tylko jeden i wiecznie jeden, lecz zarazem od wieków na wieki trójjedyny – jest Ojcem, Synem i Duchem; te trzy osoby są różne, lecz nie oddzielne. Bóg wcielił się w Chrystusie i stał się prawdziwym, doskonałym człowiekiem o imieniu Jezus. Został ukrzyżowany, poniósł zwycięską śmierć służącą odkupieniu. Trzeciego dnia powstał z martwych, zmartwychwstał wraz z uwielbionym ciałem. Wniebowstąpił na prawicę Boga i został uczyniony Panem wszystkich. Człowiek zgrzeszył i jest grzeszny, podlega Bożemu sądowi. Dzięki zastępczej śmierci Chrystusa otwarta została droga dla człowieka; może on przyjąć zbawienie od grzechu i Bożego sądu. Kiedy ktoś nawraca się do Boga i wierzy w Pana Jezusa Chrystusa, otrzymuje wieczne zbawienie, przebaczenie grzechów, usprawiedliwienie przed obliczem Boga, jak również pokój z Bogiem. Na tej podstawie zbawiona osoba otrzymuje boskie życie i naturę, która czyni ją dzieckiem Bożym i członkiem Ciała Chrystusa; w Ciele tym wszyscy wierzący wzrastają i budują się razem do dojrzałości. Chrystus przyjdzie ponownie na ziemię i przyjmie do siebie swoich wierzących. W wieczności będziemy mieszkać z Bogiem w Nowej Jeruzalem, która jest ukoronowaniem Bożego zbawienia Jego wybranych. W Rhemie naszym celem jest udostępnianie za darmo wyjątkowej kolekcji pism chrześcijańskich, która, jak wierzymy, w maksymalny sposób zwiększy zrozumienie i doświadczenie tej nowotestamentowej wiary. Wierzący nie tylko radują się wiecznym zbawieniem w Chrystusie dzięki Jego odkupieniu, ale również codziennym zbawieniem w Jego życiu, które w praktyce realizuje się dzięki duchowemu pokarmowi pochodzącemu z Biblii. Takie jest nasze doświadczenie, mamy też nadzieję, że stanie się to również doświadczeniem Państwa.
W stopce stron tej witryny: "Copyright © 2006 Rhema Literature Distributors "
Mam pytanie. Może ktoś wie czyja to jest strona i jaka jest wartość oferowanej przez to wydawnictwo literatury?
Wt lip 31, 2007 15:41 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zazwyczaj jest tak, że gdy jako informacje podawane są ogólniki - właśnie najczęściej sformułowanie "chrześcijańskie" - to w grę wchodzi jakaś wspólnota protestancka.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 05, 2007 11:56 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Zazwyczaj jest tak, że gdy jako informacje podawane są ogólniki - właśnie najczęściej sformułowanie "chrześcijańskie" - to w grę wchodzi jakaś wspólnota protestancka.
Właśnie nie jestem pewien, czy nawet "protestancka".
Google pozwalają tylko dowiedzieć się (w angielskiej wiki), że "kościół" którego emanacją jest ww. fundacja-wydawnictwo założyło w latach 30-50 dwóch Chińczyków.
Może nieprecyzyjnie sformułowałem pytanie. Bardziej interesowałaby mnie opinia o zawartości tych "chrześcijańskich książek". Jak się ich treść ma do doktryny katolickiej? Czy mogą sprowadzić na manowce? Czy ich reklamy (bardzo częstej na portalu Wiara) nie odbierze ktoś jako coś zalecanego do lektury i studiowania? Tym bardziej, że to "darmocha".
Wt sie 07, 2007 12:43 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Hmm... co do reklam to nie wszystkie jesteśmy w stanie filtrować, ta konkretna raczej nie powinna się więcej na portalu pojawiać.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt sie 07, 2007 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też się nad tym zastanawiałam  - Książkę otrzymałam, po przeczytaniu będę mogła coś więcej powedzieć, choć także skłaniałabym się do protestantów.
|
Wt sie 07, 2007 13:02 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
zielona_mrowka napisał(a): Hmm... co do reklam to nie wszystkie jesteśmy w stanie filtrować, ta konkretna raczej nie powinna się więcej na portalu pojawiać. Wiem, przepraszam jeśli to zabrzmiało jak zarzut w stosunku do Portalu. baranek napisał(a): Też się nad tym zastanawiałam  - Książkę otrzymałam, po przeczytaniu będę mogła coś więcej powedzieć, choć także skłaniałabym się do protestantów.
Dlatego pytam. Nawet gdybym zamówił to za słaby jestem, by wyrobić sobie własne zdanie o treści tych książek.
To cierpliwie poczekam.

Wt sie 07, 2007 13:08 |
|
 |
_maciek
|
Witam,
Dzisiaj (27 sierpnia 2007) dalej jest na portalu link w reklamach Google do rldbooks.org
Nurtuje mnie podobne pytanie jak Stanisława Adama, więc cieszę się że trafiłem na ten wątek na Forum. Czy ktoś umie powiedzieć już coś więcej o Rhema Literature Distributors??
Pozdrawiam,
Maciek.
|
Pn sie 27, 2007 11:17 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|