Akcje dla poszerzenia działalności parafii
Witam!
Jestem osobą młodą, która współpracuje razem z księdzem przy swojej parafii. Niedawno tworząc kolejny numer gazetki parafialnej natrafiłem na taki oto adres:
http://www.hcfm.org/main/rosary-rosaries.php
Jest to fundacja zajmująca się darmowym szerzeniem różańców świętych do rodzin, więzień, organizacji, parafii itp.. na całym świecie.
Postanowiłem wypróbować to, bo miałem pewien pomysł na nabożeństwa różańcowe. Z zamówieniem różańca dla rodziny w ilości 3 nie było problemu. Wypisałem co trzeb, otrzymałem e-mail i potwierdziłem to wszystko. Jednakże zauważyłem, że na przesyłkę oczekuje się nawet 4-6 tygodni. Więc nie mogłem zwlekać razem z księdzem zamówiliśmy jako parafia 100 sztuk do rozdania dla naszych dzieci pędzących rokrocznie na nabożeństwa różańcowe. Aby ich trochę zachęcić do modlitwy i do aktywnego udziału w życiu wspólnoty... Ale tu powstaje problem - zamówienie poszło, ale tym razem nie odstałem żadnego mejla, potwierdzenia... nic
Czy miał ktoś może do czynienia z tą organizacją w takiej skali zamówienia, czy wie jaki jest procedes?
A teraz też inne pytanie, czy znacie może inne adresy organizacji zajmujących się "szerzeniem rozwoju duchowości" na świecie? Nie tylko już potrzebne mi to na cele parafialne, ale także dla ubogich rodzin, czy dzieci z nich, które często pragną a nie mają czegoś
Z góry dziękuję. Możemy też tu podyskutować na temat takich akcji...