Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 05, 2025 8:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Ciekawe wypowiedzi różnych ludzi... 
Autor Wiadomość
Post Ciekawe wypowiedzi różnych ludzi...
Proponuję w tym wątku umieszczać ciekawe wypowiedzi różnych osób wyłowione z chaosu informacyjnego... :-)

Nie sposób czytać wszystkich gazet, oglądać wszystkich programów i często takie perełki nam umykają...

Ja chciałabym podzielić sie z Wami wypowiedzią, która mnie zaintrygowała w pozytywnym tego słowa znaczeniu...

Irańczyk Hassan Rahimpour Azghadi:

Co to są amerykańskie wartości? Czy to naprawdę wolność i demokracja ?
Wartościami Ameryki są seks, przemoc i melancholia.

Jaam-e Jam 3 TV 18 sierpnia , 2008.

genialne... :p

Śr lis 05, 2008 20:36

W takim razie jakie wartości są w Iranie? Z pewnością nie wolność i demokracja.Jeśli chodzi o sex ,jest on tłamszony i skierowany do podświadomości,uzewnętrznia się w formie kompleksów i agresji w stosunku do kobiet.Przemocy jest tam niemało.Mieszkanie w pańswie rządzonym przez fanatyków islamskich musi byc smutne i rodzi melancholię.Upić się ze smutku też nie można,za to można ćpać do woli.

Cz lis 06, 2008 16:21

Nieprzychylność sił postępowych wobec każdego przejawu religijności nieraz już utrudniała dyskusje na tematy moralne.

Źródło: Zuchwałość nadziei

Cz lis 06, 2008 16:32
Proszę o cytaty+ewentualny komentarz...a nie o same komentarze... :-o

Stanisław Michalkiewicz napisał(a):
Chodzi o to, że do rządzenia państwem potrzebne są dwie rzeczy: wiedza i siła. Zarówno jednym, jak i drugim dysponują tajne służby, które są strukturą zhierarchizowaną, zorganizowaną i zdyscyplinowaną.

W tej sytuacji pomysł, że ci ludzie oddadzą władzę nad krajem przypadkowym ulubieńcom ulicy, wydaje mi się mało wiarygodny, zwłaszcza w sytuacji, gdy tajne służby od lat żyją w symbiozie ze światem finansów.

Już prędzej wykreują sobie polityków, których będą prowadzić aż do prezydentury, bo niby dlaczego nie? Nie chcę przez to powiedzieć, że na przykład Barack Obama został w ten sposób wykreowany, chociaż z drugiej strony wielu obserwatorów podkreśla, że jak dotąd dopisywało mu wyjątkowe szczęście.

Czy sprawił to szczęśliwy przypadek, czy też temu szczęściu ktoś dyskretnie dopomagał - tego pewnie nigdy się nie dowiemy, więc w tej sytuacji nie pozostaje nam nic innego, jak melancholijnie wierzyć, że z tą demokracją, to wszystko naprawdę.

żródło

So lis 08, 2008 14:29
"Naprawdę, bez żadnych żartów, miałem ochotę zatańczyć z panią Kaczyńską " - Lech Wałęsa o balu Kaczyńskiego ;)

Perłka.

Crosis

Pn lis 10, 2008 8:57
"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Martin Niemöller

N lis 16, 2008 21:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]