Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
Nie widzisz sprzeczności?
publicznaTV - suwerenna TV
Ja widzę i to wyraźnie. Czas najwyższy na sprywatyzowanie tego tworu i oddanie go w dobre ręce kogoś kto się na tym zna bo teraźniejsza ramówka pozostaje daleko w tyle za takim TVN (czy chcecie czy nie, ale póki co TVN daleko wyprzedza inne stacje pod względem programowym, wizualnym itp.).
Rozumiem AHAWA tez, że nie protestowałbyś gdyby rząd kazał Ci płacić za to, że masz możliwość robienia zakupów w Biedronce? Mimo, iż faktycznie tam nie chodzisz?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr cze 24, 2009 21:22 |
|
|
|
 |
AHAWA
|
dla niektorych kasa jest wazniejsza od roli jaka spelnia 4 wladza i tu jest problem a to ze nie bedzie abonamentu jeszcze bardziej bedzie sprzyjac tego typu ludziom ktorzy beda zapychac ramowke programami nabijajcymi ich kieszenie a nie sluzacemu dobru ogolu. co do tvn lubie ogladac ta stacje ale jesli chodzi o wiadomosci to szczerze wole polsat bo sa bardziej obiektywnii, co do tvp to tak jak z kk najlepiej jest jak szczur wiac gdzie sie "zloto" swieci i nic nie robic zeby zmienic stan rzeczy tak bylo jest i bedzie, tchorze zawsze wola uciekac niz mierzyc sie z problemem w sposob odpowiedzialny.
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Cz cze 25, 2009 11:33 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
No dyrdymały napisałeś, fajnie jest, ale dlaczego pominąłeś moje pytanie?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz cze 25, 2009 14:32 |
|
|
|
 |
djdomin
|
AHAWA napisał(a): Telewizjia to CZWARTA wladza czy tego chcemy czy nie i musi byc suwerenna jak niezawisle sady. Dawno takiej głupoty nie czytałem.
O niezależności mediów, to pisał już Lenin. Całkiem słusznie.
A TVP, jeśli chce istniec i płacic cięzka kasa gwiazdkom i gwiazdeczkom, to niech sobie zarabia z reklam, a nie kradnie pieniądze podatników.
Im mniej rzeczy jest finansowanych z podatków, tym lepiej.
_________________ Dominik Jan Domin
|
Cz cze 25, 2009 15:16 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
djdomin napisał(a): AHAWA napisał(a): Telewizjia to CZWARTA wladza czy tego chcemy czy nie i musi byc suwerenna jak niezawisle sady. Dawno takiej głupoty nie czytałem.
Akurat z tą czwartą władzą AHAWA dobrze powiedział, raz mu się udało. ;P
|
Cz cze 25, 2009 15:42 |
|
|
|
 |
AHAWA
|
djdomin, z ksiezyca chyba spadles... podatki musza byc inaczej niema panstwa a abonament za TV jesli go nie bedzie to bedzie w podatku juz dzisiaj Tusk zaczyna mowic o co chodzi... w koncu.
Mroczny Pasażer, nie martw sie pamietam o tobie:) biedronke lubie tanio maja.
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Cz cze 25, 2009 21:22 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
AHAWA napisał(a): Mroczny Pasażer, nie martw sie pamietam o tobie:) biedronke lubie tanio maja.
No to może z łaski swojej odpowiedz na moje pytanie jak przystało na inteligentnego dyskutanta, który umie odpierać argumenty?
|
Pt cze 26, 2009 12:04 |
|
 |
djdomin
|
Mroczny Pasażer napisał(a): djdomin napisał(a): AHAWA napisał(a): Telewizjia to CZWARTA wladza czy tego chcemy czy nie i musi byc suwerenna jak niezawisle sady. Dawno takiej głupoty nie czytałem. Akurat z tą czwartą władzą AHAWA dobrze powiedział, raz mu się udało. ;P Pisałem o suwerenności i niezawisłości "jak sądy".
|
Pt cze 26, 2009 16:01 |
|
 |
djdomin
|
AHAWA napisał(a): djdomin, z ksiezyca chyba spadles... podatki musza byc inaczej niema panstwa a abonament za TV jesli go nie bedzie to bedzie w podatku juz dzisiaj Tusk zaczyna mowic o co chodzi... w koncu.
Podatki muszą być, ale TV czy insze media nie muszą być z nich utrzymywane. Dla mnie likwidacja abonamentu to pierwszy krok do likwidacji fikcji "mediów publicznych".
|
Pt cze 26, 2009 16:03 |
|
|
|