|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Msze św. - kościoły, godziny...
Autor |
Wiadomość |
frakon
|
 Msze św. - kościoły, godziny...
Może nie potrafię znaleźć, ale brakuje mi na forum praktycznego drobiazgu - godzin mszy św. w kościołach na... całym świecie. Własnie planuję wakacje w Bułgarii i szukam, szukam, szukam. To dotyczy również Polski: jadę gdzies na wczasy, wycieczkę, delegację i muszę przekopywac internet, a niektóre strony są nieaktualne. Fajne byłoby miejsce gdzie zapodaję miejscowość, a dobrzy ludzie, którzy tam mieszkają, byli, którzy po prostu wiedzą, dzielą się informacjami o godzinach mszy św. I co Redakcyja na to? 
|
Pn lip 16, 2012 14:41 |
|
|
|
 |
silgar
|
 Re: Msze św. - kościoły, godziny...
|
Pn lip 16, 2012 14:46 |
|
 |
slawek69
|
silgar napisał(a): Z tym całym światem, to chyba lekka przesada  Wcale nie przesada a realna potrzeba osób, które gdzieś z konieczności w świat wywiało lub są na wakacjach. Są kraje, gdzie odszukanie parafii KrK (i dnia/godziny mszy) jest w praktyce baaardzo trudne (np. ksiądz przyjeżdza na określnoną godzinę raz w miesiącu i wie o tym tylko garstka lokalnych wiernych). Ostatecznie to technicznie nie jest takie skomplikowane stworzyć ogólnodostępną bazę danych parafii na całym świecie... myślę, że Watykan takie coś mógłby wiernym stworzyć i zobowiązać do uaktualniania przez parafie. Problem jest bardziej organizacyjny niż techniczny. Komu by ten pomysł podsunąć, żeby coś z tego było?!
|
Pn lip 16, 2012 19:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pomysł, ze to Watykan mógłby zrobić stronę informacyjna na cały świat jest trochę szalony, choć podoba mi się. Natomiast byłby to na pewno kawal roboty i nie sadze aby oni się tym wkrótce zajęli, bo maja ważniejsze sprawy na głowie. Ja dużo podróżuję i wiem, ze nie jest tak trudno wyszukać adresy Kościołów i godziny Mszy sw. czasem znajdzie się adres i trzeba przedzwonić, albo można zapytać w hotelu i tez powiedzą.
|
Wt lip 17, 2012 6:16 |
|
 |
frakon
|
Ratunkuuuuu! Tylko nie Watykan bo to utonie w morzu przygotowań, powołania specjalnego zespołu itd. (zakładając naiwnie, że ktoś to kupi  . Widziałem to raczej jako swego rodzaju wikipedię, ale tylko na ten konkretny temat. Jeśli nie stworzą takiej bazy sami chetni, to raczej nie stworzy jej nikt (znanej, aktualnej i funcjonującej).
|
Wt lip 17, 2012 7:17 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|