Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 2:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Opętanie czy choroba 
Autor Wiadomość
Post Re: Opętanie czy choroba
nękanie człowieka przez szatana - każdy człowiek przeżywa to prawie każdej chwili .Wszyscy podlegamy temu działaniu .Tak samo jak wszyscy zdajemy sobie sprawę ze swoich upadków , głęboka analiza , dlaczego popełniłem czyn po którym czuję do siebie niesmak jest pierwszym elementem uleczenia swojej psychiki .Do tego potrzeba jednak ciszy i spokoju , a przede wszystkim krytycznego spojrzenia na siebie .Po przeanalizowaniu swojego upadku mogę przedsięwziąć odpowiednie kroki aby do podobnej sytuacji nie doprowadzić .A że , wszystko odbywa się na platformie duchowej to i kroki muszą być do tego przystosowane . Podstawowym elementem leczącym jak i zapobiegającym jest sakrament spowiedzi podczas którego wycinam chore tkanki przepełnione grzechem , aby nie zarażały zdrowych organów . Następnie modlitwa , która powoduje , że wzrastamy ,otrzymujemy do ręki broń którą możemy sie zasłaniać przed szatanem . To jest jakaś łaska , dzieki której staramy się zachowywać jak inni ludzi , już nie bezbronni , bezwolni .Ale to wszystko dzieje się pomalutku , między poszczególnymi upadkami zaczyną rosnąć coraz dłuższy okres czasu . Tak znam szatana i jego próby zniewolenia mnie , jak i każdego człowieka poprzez grzech . To prawda , że człowiek ulegający szatanowi jest martwy , tak samo jak i to że szatan jest martwy .Nie przyjmuje żadnych łask wzmacniających od Boga . Mówiąc o grzechu nie tylko , że nie oddalamy sie od tematu , ale własnie zaczynamy stąpać we właściwym kierunku .Bo wszystko ma swoją przyczynę i w większości (ok.90% przypadkach )to sami ludzie poddaja sie temu czym jest opetanie lub zniewolenie - poprzez unikanie środków zaradczych typu modlitwa . Egzorcyści mówia dużo o modlitwie , że jest to podstawowy element naszej obrony .( obecnie bardzo dużo na temat modlitwy mowi benedykt - on doskonale wie co może zdziałać modlitwa i jakie skutki przynosi brak modlitwy).
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem zabić ,ale dawcą życia jest Bóg i tylko Bóg , może spowodować , że umrzemy w taki czy inny sposób .(innej opcji nie ma) .Rozróżnienie czy to opętanie , czy choroba jest dla człowieka nie posiadającego odpowiedniej wiedzy praktycznie niemożliwe .Tylko dłuższa obserwacja może wyjaśnić sprawę .Dlatego kapłan egzorcysta odmówi modlitwe o uwolnienie ( w przypadkach wątpliwych ) jednak na pewno wyśle takiego delikwenta do lekarza .(i jest to jak najbardziej normalne ) .
Cytuj:
Teoretyczne wierszyki każdy może klepać i posyłać dalej - stań tak pewny siebie jeśli chodzi o praktykę.

praktyka mówi mi jedno , jeżeli się modle , to nie mam żadnych podstaw aby obawiać się złego ducha ,szatan podlega Bogu i uwierz w to że nic ci nie zrobi złego bez przyzwolenia Boga .Dobrze jest sobie uświadomić również , że - wolna wola to jest nie tylko doskonały punkt ataku złego ducha na człowieka , ale jest to rownież doskonały środek na wyprowadzenie w pole szatana . :)

N wrz 02, 2012 13:07
Post Re: Opętanie czy choroba
..i tutaj zaczynamy się rozumieć , uważam jednak nadal że może zabić ciało bez mniejszych przeszkód , jeśli chodzi o duszę , bez dobrowolnej zgody człowieka zrobić tego nie może

N wrz 02, 2012 14:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2