Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 19, 2025 9:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 chcę kupić dla babci przenośne radio. jaki model? 
Autor Wiadomość

Post chcę kupić dla babci przenośne radio. jaki model?
W lipcu moja babcia obchodzi okrągłą (ale nie powiem którą :-) ) rocznicę urodzin. Wpadłam na pomysł, aby kupić jej malutkie radyjko, takie ze słuchawkami, aby mogła słuchać swojego ulubionego radia np. w podróży. Babcia jest straszna powsinoga, więc taki prezent pewnie by się jej przydał. Mógłby mi ktoś polecić model w miarę tani, łatwy w obsłudze i o przyzwoitej jakości dźwięku?

N lut 16, 2014 11:52

Post Re: chcę kupić dla babci przenośne radio. jaki model?
Pomysł fajny, ale najlepiej iść do sklepu i tam zobaczyć. Nie każdy zna na pamięć wszystkie modele, da Ci gwarancję że akurat w Twojej okolicy będzie i to za odpowiednio niską cenę. Nie przesadzałbym też z tą taniością. Jeśli chcesz żeby działało, a nie było powodem nerwów, to lepiej kupić nie że drogie, ale nie to najtańsze. Na dobrą sprawę, gdyby babcia była bardziej operatywna w kwestii menu i przycisków, to można jej kupić nawet mp3 z funkcją radia. Na pewno zwróć uwagę na takie urządzenia, gdzie masz możliwość ustawiania stacji jaką chcesz, a nie jeden przycisk do skanowania, jak w tanich radyjkach i nawet nie wiesz na jakiej częstotliwości jesteś, a samo skanowanie albo zaskoczy, albo nie, lub będzie gubić sygnał. Resztę doradzi Ci sprzedawca. Taki zakup w przypadku mp3 to koszt np 70 zł.

N lut 16, 2014 15:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]