Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 19, 2025 9:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
 Marihuana. Grzech? Dlaczego? 
Autor Wiadomość
Post Re: Marihuana. Grzech? Dlaczego?
Zawsze tak będzie, ze znajdzie się cos silnego i taniego. I zawsze znajdą się poszukiwacze mocnych wrażeń. Ogromna większość ludzi ma jednak znacznie bardziej rozwinięty instynkt samozachowawczy. Tego nigdy nie wyeliminujesz. Zawsze będzie ktoś, kto kupuje klej ... (wiem, wiem, archaizm, to tylko taki symbol)

Śr sty 15, 2014 13:08

Cytuj:
Przydałaby się jakaś analiza co do tego, ile mogłaby kosztować legalna marihuana. Gdy ostatnio w paru stanach w USA ją zalegalizowano, ceny podobno okazały się być zaskakująco wysokie - aczkolwiek to dopiero początek, trzeba czekać na weryfikację rynkową.

No, w takim Nepalu raczej droga nie jest :D

Zależy to też od klimatu i możliwych do hodowli odmian, wiadomo, że te bardziej wymagające, hodowane ze specjalnym oprzyrządowaniem, będą droższe niż rosnące na działce za domem.

Kozioł napisał(a):
Zawsze tak będzie, ze znajdzie się cos silnego i taniego. I zawsze znajdą się poszukiwacze mocnych wrażeń. Ogromna większość ludzi ma jednak znacznie bardziej rozwinięty instynkt samozachowawczy.

Jasne, nie twierdzę przecież, że przejdą wszyscy, tylko że takie zjawisko w jakiejś tam skali istnieje i nierozsądnie by było je zignorowac.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr sty 15, 2014 13:12
Johnny99 napisał(a):
Przydałaby się jakaś analiza co do tego, ile mogłaby kosztować legalna marihuana. Gdy ostatnio w paru stanach w USA ją zalegalizowano, ceny podobno okazały się być zaskakująco wysokie - aczkolwiek to dopiero początek, trzeba czekać na weryfikację rynkową.

W Polsce na rynku marihuana kosztuje od 30zł na prowincji do 60zł w metropoliach za gram. Tyton wraz ze wszelkimi marżami i podatkami kosztuje nawet mniej niz 8 gr za gram. Co prawda uprawa marihuany ni byłaby tak masowa jak tytoniu, ale musisz przyznać, ze to duże widełki nawet gdy porównamy cenę z najbardziej ekskluzywnymi tytoniami w cenie 2zł/gram.
Jaką cenę być proponował?

Śr sty 15, 2014 13:28
Jaka jest w stanach cena za uncje?

Śr sty 15, 2014 13:35

czasem palę choć rzadko- studiuję i palę wtedy gdy moge sobie pozwolić na co najmniej tydzień wolnego od nauki. Mam dobre źródło, zielone mnie relaksuje i wpaja w przyjemny stan i tyle.

Wt lut 25, 2014 22:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10