|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
czy grozi nam drugie wyganie z Raju?
Autor |
Wiadomość |
supahiroł
|
 czy grozi nam drugie wyganie z Raju?
tak mnie naszło, czy jak już zostaniemy oczyszczeni z grzechu i ponownie wrócimy do Raju czy możemy z niego ponownie wyjść przez to co spowodowało całe to zamieszanie czyli "grzech"?
czy raczej już wtedy poznając nasze prawdziwe natury i prawdziwe życie odkryjemy prawdziwe piękno w życiu bez niego?
_________________ jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.
|
Pt kwi 08, 2016 19:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: czy grozi nam drugie wyganie z Raju?
To jest pytanie typu : Czy gdyby babka miała wąsy ....
|
Pt kwi 08, 2016 20:19 |
|
 |
Robek
|
supahiroł napisał(a): tak mnie naszło, czy jak już zostaniemy oczyszczeni z grzechu i ponownie wrócimy do Raju czy możemy z niego ponownie wyjść przez to co spowodowało całe to zamieszanie czyli "grzech"?
czy raczej już wtedy poznając nasze prawdziwe natury i prawdziwe życie odkryjemy prawdziwe piękno w życiu bez niego? Takiego raju jak kiedyś to już chyba nie będzie, jedni trafią do jakiegoś Nieba, inni do nowej Ziemi. Zresztą jak ktoś zostanie zbawiony i trafi tam gdzie trafi, to już nie będzie możliwości żeby go stamtąd wygonić 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pt kwi 08, 2016 21:18 |
|
|
|
 |
dominikbartlomiej
|
Polecam dogłębną lekturę Słowa Bożego, a konkretniej to Apokalipsy św. Jana Apostoła, w której jest napisane m.in. o tym, że powstanie Nowe Niego i ziemia. to co ty piszesz o raju jest kwestią życia po śmierci, jeśli dusza zasłuży sobie na życie wieczne, to będzie wiecznie szczęśliwa na wzór radości jaka pierwotnie panowała w raju zamieszkując ciała Adama i Ewy, którzy nie mieli umierać ani cierpieć (w pierwotnym założeniu Bożej Opatrzności), bo byli przebóstwieni. Nie również takiej opcji aby to co nastąpi i stanie się, miało się znów popsuć, chociaż nie wiadomo co będzie jak powstanie Nowe Niebo i nowa ziemia, jednakże jak Pan Bóg spali to ścierwo zbuntowane w piekle włącznie z potępionymi duszami, to nie będzie już wroga, który jest sprawcą tej całej naszej ludzkiej tragedii, zatem można przypuszczać z dużą dozą prawdopodobieństwa, że nie będzie takiego problemu jaki się pojawił w pierwszym raju.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
So kwi 09, 2016 19:31 |
|
 |
JedenPost
|
dominikbartlomiej napisał(a): Nie również takiej opcji aby to co nastąpi i stanie się, miało się znów popsuć, chociaż nie wiadomo co będzie jak powstanie Nowe Niebo i nowa ziemia, jednakże jak Pan Bóg spali to ścierwo zbuntowane w piekle włącznie z potępionymi duszami, to nie będzie już wroga, który jest sprawcą tej całej naszej ludzkiej tragedii, zatem można przypuszczać z dużą dozą prawdopodobieństwa, że nie będzie takiego problemu jaki się pojawił w pierwszym raju. A to nie mógł tego ścierwa, jak mówisz, spalić od razu? No i co się zmieni, względem snau po stworzeniu świata, skoro wówczas wszystkie problemy wyniknęły - jak twierdzicie - z wolnej woli, a ta chyba będzie zachowana?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn kwi 11, 2016 7:21 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|