Sieć komórkowa Play - reklamy...
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 Sieć komórkowa Play - reklamy...
Ten topic nie ma być żadną reklamą ani lobbowaniem...
Weszła do Polski nowa sieć komórkowa. Powiem szczerze - oferta telefonów wręcz słaba, kilka modeli na krzyż, taryfy też nie zniewalają.
Za to wręcz wkurzają mnie ich reklamy.
Albo w jednej gazecie takie obrzydliwe ludziki z trollowatymi twarzami.
A już w ogóle - ta radiowa reklama, co na RMFie leci - niby stylizowana na przysięgę małżeńską: "i ślubuję Ci przyjemność, przyjemność i jeszcze raz przyjemność... i że Cię nie opuszczę, aż mi się nie znudzi".
Załamka... Co Wy o tym sądzicie 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz kwi 12, 2007 12:11 |
|
|
|
 |
Trawy
|
Klasyczny niewypał.
Gość któy zrobił kampanię Heyah pojechał na tym samym schemacie - teasery z biało-fioletowym blobem, a potem lekko szokująca kampania.
Ale kampania okazuje się zbyt szokująca a oferta produktu do kitu - Generalnie blamaż i klapa.
Dla mnie najbardziej durnym posterem jest ten:

_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Cz kwi 12, 2007 13:14 |
|
 |
Kamyk
|
Ta reklama od początku swego istnienia mnie wnerwia. Nie dość że jest sama w sobie beznadziejna, to w dodatku nijak nie wywołuje skojarzeń z telefonią komórkową. Jedzie na prymitywnym instykcie chyba, że jak się pokaże kawałek nagiego ciała to ludzie od razu się na to rzucą
Dla mnie porażka na całej linii - to nawet głupsze od reklam Heyah, co jest dla mnie dnem dna
|
Cz kwi 12, 2007 13:56 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Reklamy są durne, a co najgorsze - nie tyle prowokujące, co po prostu brzydkie i niesmaczne...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Cz kwi 12, 2007 14:02 |
|
 |
Roszwor
|
O przepraszam, ale akurat kampania Heyah byla dla mnie rewelacyjna. Sprawila, ze czerwona lapa jest swietnie rozpoznawalna i nikt nie ma watpliwosci, czym jest ta marka.
Play jest powielonym schematem i jako taki moze byc najwyzej sredni. Zdjecie wklejone przez ToMu mnie nie szokuje, bardziej mi przeszkadzaja reklamy CroppTown z dwojka kopulujacych jezozwierzy(czy czegos tam)
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Cz kwi 12, 2007 15:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Reklama ma m.in zwracac uwage, Wasza zwrocila.
|
Cz kwi 12, 2007 15:39 |
|
 |
Trawy
|
Stationary Traveller napisał(a): Reklama ma m.in zwracac uwage, Wasza zwrocila.
Owszem ma ale w sposób pozytywny.
W końcu chyba chcą sprzedawać telefony tej sieci - a toto działa a'rebours.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Cz kwi 12, 2007 15:44 |
|
 |
dobry_dziekan
|
To o przysiędze akurat było dobre ;d
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Cz kwi 12, 2007 20:57 |
|
 |
Mieszek
|
Gdyby społeczeństwo było bardziej czułe i domyslne to o wiele wcześniej zostałoby takie myslenie producentów reklam zduszone w zarodku.
Nie brakuje jednak osób które zezwalały wrecz na takie pójście tą drogą koncernom.
Teraz jest nieco za późno by krzyczeć o niemoralność reklam.
O wiele za późno.
Ale nie, Rydzyk to oszołom a "glodnemu chleb na myśli".To ostatnie to cytat jakim mnie poczęstowano tutaj na forum.
Teraz pomyśl chwilke nad tym ToMu jak się wtedy czułem...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Cz kwi 12, 2007 21:58 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Kamyk napisał(a): Tto nawet głupsze od reklam Heyah, co jest dla mnie dnem dna Kampania reklamowa Heyah jest jedną z najbardziej udanych w historii telefonii komórkowej jeśli nie reklam w ogóle. Może dla Ciebie była dnem dna, ale w kwestii marketingu sprawdziła się w 100% i była, a nawet jest genialna - przyciąga klientów jak magnes. No i mają konkretną ofertę. A Play ssie. Reklamy imo kiepskie, mało zachęcają. Ale niemoralne nie są jak to tu pan powyżej stwierdził. Cytuj: Ale nie, Rydzyk to oszołom
Wreszcie ktoś to zauważył.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz kwi 12, 2007 23:11 |
|
 |
Kamyk
|
Zgadzam się z tym, że reklamy Heyah pod względem marketingowym były sukcesem - marka satła się rozpoznawalna, reklama przyniosła skutek
Niemniej wszystkich reklam Heyah, które się kiedykowliek pojawiły, nie cierpię, bo są dla mnie osobiście kretyńskie i denne
Play własnie to pobił
|
Cz kwi 12, 2007 23:15 |
|
 |
ToMu
|
Stationary Traveller napisał(a): Reklama ma m.in zwracac uwage, Wasza zwrocila. W sposób negatywny. Na Play na pewno się nie przerzucę. Mieszek napisał(a): Teraz pomyśl chwilke nad tym ToMu jak się wtedy czułem...
Wybacz, nie uronię łzy.
Szczerze mówiąc, jest to pierwsza reklama która naprawdę mnie zniesmaczyła 
|
Pt kwi 13, 2007 9:05 |
|
 |
Trawy
|
Mieszek napisał(a): Teraz jest nieco za późno by krzyczeć o niemoralność reklam.
A co mają oberżnięte paluchy do moralności?
Tu chodzi o estetykę.
|
Pt kwi 13, 2007 9:10 |
|
 |
arc
|
Gdyby nawet Play miało ciekawe oferty - nawet nieco lepsze od innych operatorów - to mimo wszystko wybrałbym innych (dzięki antyreklamie Play'a).
Zastanawiam się, czy takich jak ja, jest większość czy mniejszość?
_________________ arcarc
|
Pt kwi 13, 2007 9:21 |
|
 |
Trawy
|
Wyniki sprzedaży wskazują że niechętnych nowej sieci jest więcej niż zachęconych.
Zwłaszcza że im dystrybucja leży.
|
Pt kwi 13, 2007 9:48 |
|
|
|