Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 11, 2025 7:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Przygody mr. szatana 
Autor Wiadomość

Post Przygody mr. szatana
Zastanawiam się jak patrzycie Wy chrześijanie na tego rodzaju akcje jak Mr. Szatan, które są niezwykle popularne w internecie. Tak na moje oko (oko ateisty) jest to zwykłe drwienie z religii oraz łamanie podstawowych zasad moralnych mające wzbudzić śmiech. Śmiech wzbudza..... niestety jednak towarzyszy temu duży niesmak (przynajmniej u mnie). Ponad to filmiki te (ich producent) podszedł by chyba pod kilka paragrafów prawa polskiego. Tylko nie wiadomo nawet jak\czy zabierać się za dochodzenia tutaj sprwaiedliwości. Wypowiadajcie się....

[...] - niestety na takie linki nie pozwolę - rozalka

Wt kwi 24, 2007 13:44
ŁAHAHAHAAA!!!!! Modzi to zablokowali, jaka parodia :D:D Rozalka, Wam się już naprawdę albo bardzo nudzi albo za dużo wódki żłopiesz. Równie dobrze można by zabronić umieszczenia tu linku do komedii "Mały Nicky" http://www.filmweb.pl/Film?id=7369

Znam ludzi co zrobili ten film. Wierzą szczerzej niż wielu z Was. I znają pojęcie "zdrowyt dystans" i tym podobne. Ha, brechta :D

Wt kwi 24, 2007 14:31

Hehe niektórzy to na prawde niezłe cnotki... Rozalka :D Te linki są grzeszne... a kysz. Co za paranoja, kurde jak ludzie sie mają wypowiadać skoro Ty wywalasz linki? Widać Ci wszyscy wyzbyci zasad moralnych gimnazialiści mają prawo sobie to oglądać i propagować w całym internecie natomiast katolikowi zabronisz... niech żyje w niewiedzy. Zastanów sie ;/

Wt kwi 24, 2007 14:45

No wlansie ja nie wiem ocb bo nie slyszalam o mr.szatan.

Zyje w niewiedzy :P

Wt kwi 24, 2007 14:47

Aha chaoto coś nie chce mi się wierzyć w to, że znasz tych ludzi a tymabardziej, że oni są wierzący - bez przesady już moim znajomi mają mnie za sataniste patrząc ne niektóre moje żarty natomiast te filmiki gorszą czasem nawet mnie. Może napisz coś więcej....

P.S. Na tym forum nie ma opcji EDIT? :o

Wt kwi 24, 2007 14:47

Już mówię dla tych których dosięgła ręka Rozalki.

JAK OBEJRZEĆ MR. SZATANA:

1. WCHODZIMY NA YOUTUBE.COM
2. WPISUJEMY "PRZYGODY SZATANA"
3. WYBIERAMY CZĘŚĆ I OGLĄDAMY

Wt kwi 24, 2007 14:49
Moderator

Oj dzieci, dzieci. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni, hehu hehu :hahaha:

Gozno, pozwól, że Ciebie zacytuję:
Gonzo06 napisał(a):
niestety jednak towarzyszy temu duży niesmak (przynajmniej u mnie). Ponad to filmiki te (ich producent) podszedł by chyba pod kilka paragrafów prawa polskiego.

A zaraz potem dziwisz się, że usunęłam te linki? Śmiechu warte.

Chaota, wódki niestety żłopać ostatnio nie mogę :(

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt kwi 24, 2007 15:48

Oglądałem wszystkie trzy części i muszę przyznać, że zazwyczaj przeginali. Ostro przeginali...
...miejscami jednak było śmieszne i choć sytuacja była żenująca, to parskałem śmiechem, a czasami wybuchałem. :P

Wt kwi 24, 2007 16:23
Zobacz profil WWW
Jak to niestety? Dobrze, że nie możesz, alkohol to ZŁO 8)

Usunęłaś, a obejrzałaś chociaż? Nie mają żadnych kłopotów z prawem, to że kilku osobom mogło się tam zrobić przykro jest głupie, oczywiście ale nie jest IMHO powodem do usuwanie tego. A maskotka leży teraz sobie na półeczce i może kiedyż dojdzie kolejna część. Ale tylko może.

Wt kwi 24, 2007 18:18

Znam ludzi co zrobili ten film. Wierzą szczerzej niż wielu z Was. I znają pojęcie "zdrowyt dystans" i tym podobne. Ha, brechta :D

Hmmm... a jak się mierzy szczerość wiary? :D Bardzo mnie to ciekawi ;)
Jest jakaś skala czy jak? :clever:

Ps. A Ty Gonzo - lepiej się miej na baczności ;)

Wt kwi 24, 2007 18:27

Cytuj:
A zaraz potem dziwisz się, że usunęłam te linki? Śmiechu warte.

A mózg masz? Może najpierw samemu sprawdzić zanim się coś zrobi... Moderator nie jest od tego, żeby wypełniać czyjeś życzenia. Jak Ci powiem, że papierz składa w piwnicy ofiary z kotów to też poususwasz wszystkie linki z nim? To co napisałem to była moja subiektywna opinia... według mnie niektóre sceny podchodziły pod obrazę religii karaną prawem a nie taką lekką ale Tylko moim zdaniem.

Chaota:
Cytuj:
to że kilku osobom mogło się tam zrobić przykro jest głupie, oczywiście ale nie jest IMHO powodem do usuwanie tego.

No nie wiem czy się z Tobą mogę zgodzić :-D Czy masturbacja i erekcja (nawet maskotki) przy wystawach sklepowych z religijnymi "gadżetami" nie obraża tychże rzeczy. Czy taniec pod kościołem z widłami w przebraniach diabła nie obraża kultu religijnego? Czy wklejanie twarzy Jezusa w obrazek z Żydami w getcie jest normalne? Albo całowanie jego figury w penisa.....

,, Kodeks Karny (wybór) Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. "

Wt kwi 24, 2007 18:50

Nie wiem jak działa strona youtube, ale te filmiki powinny być usunięte, bo jawnym i jedynym ich celem jest właśnie obraza uczuć religijnych.

Smutno takie coś oglądać :(

Wt kwi 24, 2007 19:16

No też zastanawiałem się jak przeprowadzić usunięcie czegoś takiego z netu. Problem w tym, że serwis youtube jest chyba na amerykańskich serwerach a tam troche inaczej podchodzą do kwestii wolności słowa i tak dalej. Poza tym mówi o tym wiele osób a mało co kto robi.... dlatego napisałem na tej stronie ten temat ale widzę, że moderatorzy zamiast się zastanowić wolą po prostu usunąć linki i problemu nie było.

Wt kwi 24, 2007 19:38

Jeszcze troche a wprowadzi się dzieki temu to samo co w Chinach
Po prostu zablokuja strone i tyle :))

Problem lezy po stronie tego co kto uważa za moralne a co nie
Cieszę się Gonzo, że wykazujesz jako ateista poglady zgodne z nasza etyką cywilizacji łacińskiej
Tacy ateiści sa według mnie bliżej Boga w czynach niż niejeden katolik w gembie

co do postepowania moderacji to w wielu wypadkach wykazuja jeśli ich gołe posladki bawią manewr przymykania oka choć tego nie powinno być

Jak widac w innych wypadkach tną linki
Moze boja sie badań które wskaża kiedyś na to, ze 90% odwiedzających strony wiary klika zaraz potem na strony które swoja zawartościa zaprzeczaja wyznawanej wierze osób prowadzacych portal katolicki.

Moim zdaniem wiele jeszcze wody upłynie zanim na forum będa znikac treści i obrazy zaprzeczające duchowi prawdy i miłosci i poszanowania a dodatkowo będa pojawiac sie pouczenia z ust księzy...

Narazie jest portal bardziej medialny niż ułożony wedle mysli katolickiej.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Wt kwi 24, 2007 20:16
Moderator

Mózg mam. Oczy też. Nie sądzicie chyba, że działam bezmyślnie jak robot. Obejrzałam fragmenty filmu z pierwszego linku - wystarczyło.
I możecie się na mnie wkurzać, ale zdania swojego nie zmienię.

A wszelkie zażalenia proszę pisać w dziale Moderacja.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt kwi 24, 2007 20:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona