Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 9:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 znajdę tu kibiców kolarstwa??? 
Autor Wiadomość
Post znajdę tu kibiców kolarstwa???
dziś zaczyna się jeden z trzech największych wyścigów kolarskich świata
giro d'italia
po kwietniowych emocjach związanych z ardeńskimi klasykami i krótkimi wyścigami przyszedł czas na ucztę kolarską
znajdę wśród userów kolarskich kibiców śledzących zmagania najlepszych kolarskich ekip w cyklu uci pro tour?
a może jakieś wstępne typy?
może savoldelli? może staruszek simoni, czy od kilku lat włoska nadzieja damiano cunego? może arroyo? może emanuele sella? a może ukrainiec popowicz? rebelin? Di luca?
a jak wypadnie sylwester szmyd, który regularnie znajduje się w pierwszej 20 największych tourów

pozdrawiam kibiców kolarskich

So maja 12, 2007 12:30

Ja stawiam na Popowicza, ze wzgledu na stary sentyment do grupy Discovery :-) A szmyd może sprawic niespodzianke i znalezc sie w pierwszej 15 :D

So maja 12, 2007 12:55

nie sprawdzałem czy startuje ale obstawiam A.Valverde,Szmyd słabo jeździ na czas dlatego wątpie w jego miejsce wyższe niż 15te

So maja 12, 2007 17:10
Zobacz profil WWW
Ja stawiam na Popowicza, ze wzgledu na stary sentyment do grupy Discovery :-) A szmyd może sprawic niespodzianke i znalezc sie w pierwszej 15 :D

czy Ty aby nauczasz Niemieckiego?

So maja 12, 2007 17:14

A dlaczego niby mialabym uczyc niemieckiego?

A co do Szmyda, to zobaczymy. Zreszta on jest tylko pomocnikiem, wiec na uwadze owienien miec głownie dobre miejsce Cunego, a nie swoje.

So maja 12, 2007 17:30

sprawdzałem listę startową i nie znalazłem Valverde...trochę szkoda...obstawiam więc Basso

So maja 12, 2007 17:41
Zobacz profil WWW

A Basso startuje? Nie zawiesili go po tej aferze dopingowej?

So maja 12, 2007 18:08

So maja 12, 2007 18:27
Zobacz profil WWW
kibicowalbym basso - ale discovery nie wpisala go nawet na listę startową, dlatego niedawno basso poprosił o zerwanie kontraktu
trudno mu się dziwić - bez żadnego dowodu, iż jest zamieszany w aferę z doktorem fuentesem nie pozwalano mu pracować
w podobny sposób zaszczuto chyba jana urlicha - szkoda
ale powracając - valverde szykuje się pewnie na tour de france, jak i winokurow czy kaszeczkin z astany
podejrzewam, że vino bedzie celował w wygraną

a dzisiejszy etap... - lampre zaskoczyło swoja postawą - w czasówkach byli zawsze słabi... a dziś tak niewiele stracili
popowicz miał pecha, przez niego druzyna straciła pól minuty - może nawet więcej
ale i tak najwiekszym pechowcem dla mnie dzisiaj jest di luca - nie założy różowej koszulki... przez swojego kolegę z druzyny, który nie pozowlił się wyprzedzić, takie rzeczy słono kosztują w zawodowym peletonie, kiedy nie słucha się swego lidera
szmyd - no własnie - jesli od zeszłego roku poprawil czasówkę może byc wysoko, ale to zalezy od tego czy jest "ostatnim" czy "przedostatnim" pomocnikiem cunego - w zeszlym roku pracując na lidera był 19, ale nie miałbym nic przeciwko by poprawił wynik dariusza baranowskiego
jutrzejszy etap - chyba coś dla świerszcza betiniego, który bedzie celował w kilka zwycięstw etapowych i jak zwykle w generalce będzie daleko

polecam link do strony pana daniela marszałka - znanego miłośnika znawcy i komentatora kolarstwa
http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/GdI_07preview.html

So maja 12, 2007 19:51
a jak typujecie pierwszy górski etap za 2 dni?
moje typy to:
1- cunego
2 - popowicz
3 - di luca

Pn maja 14, 2007 16:57

jeśli chodzi Ci o etap SALERNO - MONTEVERGINE DI MERCOGLIANO to chyba jeszcze nikt z kandydatów do końcowego zwycięstwa nie zaatakuje tak wcześnie i przyjadą wszyscy razem

Pn maja 14, 2007 18:08
Zobacz profil WWW
koncowy podjazd ma 17 kilometrów - calkiem spore przewyższenie, choc nie jest zbyt "sztywny" - okaze się kto jest a kto nie jest w formie
myślę, że przyjedzie 20-40 osobowa grupa, która będzie się rwać im bliżej będzie mety
a jak typujesz pierwszą trójkę tego etapu?

Pn maja 14, 2007 18:44

moim zdaniem powinien wygrać jakiś góral ,który słabo jeździ na czas bo takiego peleton puści ,może to będzie Rasmussen lub jakiś mniej znany włoski góral,albo druga opcja to ktoś w typie Hincapiego kto utrzyma niewielką przewagę z ucieczki

Pn maja 14, 2007 19:23
Zobacz profil WWW
zgodziłbym się z tobą gdyby to był środek wyścigu
nikt nie podaruje hincapiemu ani rassmusenowi rózowej koszulki
z drugiej strony jak przypomnę sobie zeszłoroczny tour de france i fakt, że pozowolono odjechac pereiro na pół godziny - to kto wie
jednak skłaniam sie ku zdaniu, że bedą sie pilnować i to bardzo i nie dadzą nikomu uciec
pzdr

Wt maja 15, 2007 11:56

magdzik a Ty jak typujesz pierwszy górski etap?

Wt maja 15, 2007 13:12
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona