Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 19:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Młodzież Wszechpolska 
Autor Wiadomość

Post Młodzież Wszechpolska
Witam wszystkich serdecznie :-)

Chciałem Was się spytać, odnośnie zagadnienia, które dzisiaj być może nie jest "trendy", ale w Naszej polskiej historii ma wielkie znaczenie, mianowicie chodzi o patriotyzm. Jak Wam się wydaje, co to słowo dzisiaj oznacza, jak należałoby je interpretować, jakie ma znaczenie w Waszym życiu, czym ono jest w dzisiejszych czasach? I jeszcze jedno. Jak Wam się wydaje, czy Nasza wiara w Boga łączy się z miłością do Ojczyzny Polski? I czy należy łączyć te dwa uczucia, czy wręcz przeciwnie. No i wreszcie, czy w ogóle uważacie się za patriotów i czy patriotyzm jest Nam potrzebny? 8)

So gru 11, 2004 4:13
Zobacz profil WWW

Z racji tego, że treści postów nie da się zmieniać, zamieszczam link do tytułowego stowarzyszenia społeczno-wychowawczego narodowej młodzieży, która jest najważniejszą obecnie organizacją w Polsce, łączącą wiarę w Boga z patriotyzmem. Zapraszam do lektury! :-) http://wszechpolacy.pl :-)

So gru 11, 2004 4:47
Zobacz profil WWW
A czy rozumiecie Panowie, że w demokracji mogą być ludzie, którzy zupełnie inaczej niźli Wy rozumieją co jest dobre dla Polski, ale z racji, że uważają szczerze, że jest to dla Polski dobre, są również patriotami?

So gru 11, 2004 10:08

A czy rozumiecie Panowie

Ja jestem tutaj sam, we własnym imieniu :-)

PTRqwerty napisał(a):
w demokracji mogą być ludzie, którzy zupełnie inaczej niźli Wy rozumieją co jest dobre dla Polski

Oczywiście, jednak osobiście uważam, że patriotyzm nie jest uniwersalny i jest pojęciem obiektywnym.

PTRqwerty napisał(a):
ale z racji, że uważają szczerze, że jest to dla Polski dobre, są również patriotami?

Patriotyzm to są przede wszystkim czyny, a nie słowa. Tak uważam. :-)

So gru 11, 2004 18:42
Zobacz profil WWW
Ja nie poruszyłem kwestii czy to są słowa czy czyny.
Ponadto zanim nastąpi czyn, dobrze go dobrze przemyśleć, więc słowa w tym też jakiś udział biorą.
To nie ma znaczenia czy słowa czy czyny dla poruszonego przeze mnie problemu, gdyż przecie jedni mogą jedno czynić dla tego co rozumieją przez dobro ojczyzny, a inni będą czynić co innego dla tego co rozumieją przez dobro ojczyzny.

So gru 11, 2004 18:48

Z obserwacji Młodzieży Wszechpolskiej wydaje mi sie, ze wasz patyriotyzm oparty jest na rasizmie, dewastacji, rzucaniem jajkami w poslow... takie dajecie soba swiadectwo.
Pozdrawiam

N gru 12, 2004 9:38
Zobacz profil WWW

Z obserwacji Młodzieży Wszechpolskiej wydaje mi sie, ze wasz patyriotyzm oparty jest na rasizmie, dewastacji, rzucaniem jajkami w poslow... takie dajecie soba swiadectwo.
Pozdrawiam

Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że pańska opinia na temat MW jest wyrobiona na podstawie nie zawsze obiektywnych mediów i stereotypów. W takim razie, zapraszam na http://wszechpolacy + forum i proponuję się samemu przekonać jaka jest prawda, pozdrawiam :-)

Pn gru 13, 2004 5:13
Zobacz profil WWW

Oto właściwy link: http://wszechpolacy.pl :-)

Pn gru 13, 2004 5:15
Zobacz profil WWW

Miałam okazję widzieć z bliska tych szlachetnych wszechpolaków i słyszeć jak wołali "pedały do gazu!" na spokojnym, merytorycznym spotkaniu. Czy tak wyraża się to słynne miłosierdzie? Na demonstracje też chodzę, nie muszę się opierać na mediach. Jak dla mnie (i nie tylko dla mnie) - jesteście ksenofobami i rasistami.
Mylicie patriotyzm z nacjonalizmem.
Czy stać was na więcej niż tylko na agresję? :( :twisted:

Pn gru 13, 2004 19:39
Zobacz profil WWW

Nie wiedzialem tego w TV to nie opina mediow na Wasz temat ale to moja opina na wasz temat.

Wt gru 14, 2004 7:28
Zobacz profil WWW

Chcialbym jeszce wam podac link z mojego forum gdzie nazwal wszechpolakow lysymi zlodziejami.
Nie sadze tak wysoko bo nie wiedzialem .

LINK DO PRZECZYTANIA

Wt gru 14, 2004 7:39
Zobacz profil WWW

Dodam jeszce ze post gdzies na koncu chyba siostry mari

Wt gru 14, 2004 7:40
Zobacz profil WWW

a ja mam pytanie, dlaczego w temat o patriotyzmie zatytułowany jest Młodzierz Wrzechpolska? Osobiście Młodzierz Wszechpolska kojaży mi się raczej ze ślepą nienawiścią, nietolerancją i wszczynaniem zamieszek na demonstracjach a nie z patriotyzmem...

Cz gru 16, 2004 22:50

Daidoss, dziwne i przykre zarazem jest to, że swoje sądy opierasz na pogłoskach i np. poście feministki, która obraża moje uczucia religijne i mojego (Twojego?) Boga. Po prostu inaczej pisać nie może.

Marks23, naucz się proszę poprawnie pisać po polsku, to porozmawiamy, pozdrawiam :-)

Pt gru 17, 2004 3:39
Zobacz profil WWW

We wspolczesnym swiecie wartosc, ktora wg. mnie tylko przeszkadza.
Chcialbym, zeby kazdy mogl zyc tam, gdzie chce.
Nie ma czegos takiego jak dobro narodowe. Narod, to stado, grupa jednostek, z ktorych kazda ma swoje dobro.
Klasyczny przyklad - czy zwiekszenie tygodniowej ilosci godzin pracy i zmniejszenie wynagrodzen to dzialanie dla dobra narodu czy nie?

Pozdrawiam,
Grzesiek.

Pt gru 17, 2004 10:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona