Nergal poważnie chory. Czy choroba może być szansą?
Autor |
Wiadomość |
agawa
czasowo zablokowana
|
 Nergal poważnie chory. Czy choroba może być szansą?
Na stronie Behemoth można przeczytać:
"Nie chcę was zanudzać szczegółami, ale nie mogę dłużej ukrywać faktu, że jestem poważnie chory i czeka mnie wieloetapowe leczenie, które może potrwać nawet do kilku miesięcy. Tym samym odwołujemy najbliższe letnie festiwale, planowaną na wrzesień i październik trasę po Rosji i krajach Bałtyckich oraz listopadowy tour po USA. Wiem, że nie są to dla Was najlepsze newsy, ale zdrowie jest najważniejsze.
Czeka mnie niełatwy okres i dużo pracy, ale stal hartuje się w ogniu, czyż nie? Znacie mnie na tyle, że wiecie, ze wyjdę z tego silniejszy niż kiedykolwiek. Wtedy też zaplanujemy wszystkie koncerty od nowa i z jeszcze większym rozmachem. W tej chwili czuję się dobrze, moja głowa jest sfokusowana na walkę z chorobą, wszystko jest pod kontrolą fachowego personelu. Mam przy sobie najwspanialszą i kochającą kobietę, rodzinę, zespół, menagerów i ludzi z firm wydawniczych, którzy robią wszystko, żeby mnie wspierać. Nie proszę o więcej, jak tylko o odrobinę cierpliwości."
Choroba może być szansą, szansą na nawrócenie, zwłaszcza poważna choroba. Pomódlmy się za tego zatwardziałego satanistę, aby Duch Święty dał mu łaskę nawrócenia.
Modlitwa do Matki Bożej o nawrócenie grzesznika
Maryjo, Matko Boża, Ty wiesz najlepiej jak wielka jest cena każdego człowieka odkupionego Najdroższą Krwią Boskiego Syna Twego. Nie gardź moją pokorną prośbą o nawrócenie grzesznika, któremu grozi wieczne zatracenie. Ty Dobra i Miłosierna Matko znasz jego nieuporządkowany tryb życia. Pomnij, że Jesteś ucieczką grzeszników, że Bóg dał Ci moc nawracania nawet najbardziej zatwardziałych serc ludzkich. Wszelkie wysiłki zmierzające ku poprawie jego życia poszły na marne. Jeżeli Ty nie przyjdziesz mu z pomocą, będzie się staczał coraz bardziej ku wiecznej ruinie. Wyjednaj mu skuteczną łaskę, która by poruszyła jego serce i zawróciła na drogę Bożych przykazań. Jeśli to konieczne, ześlij nawet jakieś cierpienie lub niepowodzenie, celem opamiętania i położenia kresu jego grzesznemu postępowaniu.
Miłosierna Matko, która sprowadziłaś na drogę zbawienia, dzięki wytrwałej modlitwie sług Twoich, już wiele zabłąkanych owieczek, przychyl się łaskawie do mego błagania i wyjednaj tej nieszczęśliwej osobie, która zeszła na manowce i zagubiła drogę do owczarni Chrystusowej, prawdziwą skruchę. Uproś zmartwychwstanie do nowego życia. Amen
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
N sie 08, 2010 22:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nergal poważnie chory. Czy choroba może być szansą?
Może są to znaki z góry. Niedawno tyle osób zginęło w zbereźnym - jak dla mnie - pochodzie nie wiem czego. Świat gnije i wymaga oczyszczenia. Abstrahując jednak od powyższego życzę owemu panu szybkiego powrotu do zdrowia.
|
Pn sie 09, 2010 8:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Abstrahując jednak od powyższego życzę owemu panu szybkiego powrotu do zdrowia. A czemu ? Być może choroba to dla niego szansa, tak jak dla każdego z nas by przemyśleć co naprawdę w życiu jest ważne ? Coś o czym normalnie w biegu życiu nie myślimy? Cytuj: Znacie mnie na tyle, że wiecie, ze wyjdę z tego silniejszy niż kiedykolwiek. Wtedy też zaplanujemy wszystkie koncerty od nowa i z jeszcze większym rozmachem. Jak wyzdrowieje to juz zapowiada co zmieni w swoim życiu- nic.
|
Pn sie 09, 2010 9:31 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Ja nie życzę mu powrotu do zdrowia. Życzę mu nawrócenia i zbawienia. Cóż mu po zdrowiu, skoro zatraci swoją duszę? Ale u Boga wszystko jest możliwe. Jest taki błogosławiony Bartolo Longo. On był spirytystą i kapłanem szatana we Włoszech w XIX wieku i nawrócił się tak mocno ( poprzez różaniec ) że został błogosławionym.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Pn sie 09, 2010 10:00 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Pomódlmy się za tego zatwardziałego satanistę Można prosić jakieś źródło, w którym potwierdził, że jest satanistą? Cytuj: Niedawno tyle osób zginęło w zbereźnym - jak dla mnie - pochodzie nie wiem czego. O rly? Woodstock pewnie też jest zbereźny, szyderczy i zły. Tylko niech zgadnę - ani na jednym, ani na drugim nawet raz nie byłeś? Cytuj: Ja nie życzę mu powrotu do zdrowia. Jakież to katolickie.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn sie 09, 2010 10:12 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Cytuj: Pomódlmy się za tego zatwardziałego satanistę Można prosić jakieś źródło, w którym potwierdził, że jest satanistą? Cytuj: Niedawno tyle osób zginęło w zbereźnym - jak dla mnie - pochodzie nie wiem czego. O rly? Woodstock pewnie też jest zbereźny, szyderczy i zły. Tylko niech zgadnę - ani na jednym, ani na drugim nawet raz nie byłeś? Cytuj: Ja nie życzę mu powrotu do zdrowia. Jakież to katolickie. Jakiż ty wybiórczy jest. Dla katolika, najważniejsze jest ZBAWIENIE a nie zdrowie. Jak dla Ciebie ważniejsze jest twoje zdrowie niż zbawienie to w razie problemów ze zdrowiem pewnie byś duszę diabłu sprzedał by tylko być zdrowym. Otóż jeżeli dzięki chorobie Nergal mógłby się nawrócić i zbawić swoją duszę to życzę mu CHOROBY. Jeżeli zdrowie równa się dla niego - zatracenie wieczne, bo jasno pisze, że jak wyzdrowieje to nadal będzie bluźnił i prowadził swoją satanistyczną działalność to mam mu życzyć zdrowia? To chyba żart. Taki z Ciebie katolik a tego nie znasz? Cóż bowiem za korzyść odniesie człowiek, choćby cały świat zyskał, a na swej duszy szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za swą duszę?” (Mt 16,24-26) wyrazy współczucia.
|
Pn sie 09, 2010 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): osiris napisał(a): Abstrahując jednak od powyższego życzę owemu panu szybkiego powrotu do zdrowia. A czemu ? Być może choroba to dla niego szansa, tak jak dla każdego z nas by przemyśleć co naprawdę w życiu jest ważne ? Coś o czym normalnie w biegu życiu nie myślimy? Cytuj: Znacie mnie na tyle, że wiecie, ze wyjdę z tego silniejszy niż kiedykolwiek. Wtedy też zaplanujemy wszystkie koncerty od nowa i z jeszcze większym rozmachem. Jak wyzdrowieje to juz zapowiada co zmieni w swoim życiu- nic. Nie sądźcie bo będziecie sądzeni. Czy taka jest chrześcijańska postawa? Jak czynił nie po myśli to niech zdycha w cierpieniu? No świetnie, cieszę sie, ze nie jestem chrześcijanką. A Tobie radzę nie oceniać i nie potępiać, bo nie wiesz czy i Ty nie zaznasz takiego cierpienia i choroby. Choroby są wynikiem wielu czynników, ale nie kara za grzechy. Raczej konsekwencją niezdowej dierty, niezdrowego trybu życia i pzrede wszystkim negatywnych emocji. im wiecej w nas złosci, nienawiści i niechęci do siebie i świata, tym częściej zapadamy na rózne choroby.
|
Pn sie 09, 2010 10:49 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Shamanka napisał(a): Teresse napisał(a): osiris napisał(a): Abstrahując jednak od powyższego życzę owemu panu szybkiego powrotu do zdrowia. A czemu ? Być może choroba to dla niego szansa, tak jak dla każdego z nas by przemyśleć co naprawdę w życiu jest ważne ? Coś o czym normalnie w biegu życiu nie myślimy? Cytuj: Znacie mnie na tyle, że wiecie, ze wyjdę z tego silniejszy niż kiedykolwiek. Wtedy też zaplanujemy wszystkie koncerty od nowa i z jeszcze większym rozmachem. Jak wyzdrowieje to juz zapowiada co zmieni w swoim życiu- nic. Nie sądźcie bo będziecie sądzeni. Czy taka jest chrześcijańska postawa? Jak czynił nie po myśli to niech zdycha w cierpieniu? No świetnie, cieszę sie, ze nie jestem chrześcijanką. A Tobie radzę nie oceniać i nie potępiać, bo nie wiesz czy i Ty nie zaznasz takiego cierpienia i choroby. Choroby są wynikiem wielu czynników, ale nie kara za grzechy. Raczej konsekwencją niezdowej dierty, niezdrowego trybu życia i pzrede wszystkim negatywnych emocji. im wiecej w nas złosci, nienawiści i niechęci do siebie i świata, tym częściej zapadamy na rózne choroby. Ech, kłania się nauka czytania ze zrozumieniem. " Jak czynił nie po myśli to niech zdycha w cierpieniu?" możesz pokazać kto tak i gdzie napisał? Poza tym, dobrze, że nie jesteś chrześcijanką bo z takimi poglądami i wypaczonym patrzeniem na świat dawałabyś po prostu złe świadectwo innym.
|
Pn sie 09, 2010 10:53 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Jakiż ty wybiórczy jest. Dla katolika, najważniejsze jest ZBAWIENIE a nie zdrowie. Jak dla Ciebie ważniejsze jest twoje zdrowie niż zbawienie to w razie problemów ze zdrowiem pewnie byś duszę diabłu sprzedał by tylko być zdrowym. Otóż jeżeli dzięki chorobie Nergal mógłby się nawrócić i zbawić swoją duszę to życzę mu CHOROBY. Jeżeli zdrowie równa się dla niego - zatracenie wieczne, bo jasno pisze, że jak wyzdrowieje to nadal będzie bluźnił i prowadził swoją satanistyczną działalność to mam mu życzyć zdrowia? To chyba żart. Po pierwsze, dlaczego pominęłaś moje pierwsze pytanie? Cały czas czekam na odpowiedź. Po drugie - ja katolikiem nie jestem, Nergal czy jak mu tam chyba też nie. Rozumiem, że Ty, jako katoliczka, życzysz mu nawrócenia itp., ale powinnaś mu też życzyć powrotu do zdrowia bo tego wymaga zwykłe człowieczeństwo. Skoro mu tego zdrowia nie życzysz to hm, niezbyt miło z Twojej strony. No i pomyśl, jak byś się poczuła gdyby przyszedł do Ciebie Ahmed i życzył Ci nawrócenia na Allacha? Cytuj: Taki z Ciebie katolik a tego nie znasz? Kto powiedział, że ze mnie katolik? Cytuj: wyrazy współczucia. To jest nadal ten katolicyzm, który starasz się propagować swoim świadectwem?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn sie 09, 2010 10:59 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Cytuj: Jakiż ty wybiórczy jest. Dla katolika, najważniejsze jest ZBAWIENIE a nie zdrowie. Jak dla Ciebie ważniejsze jest twoje zdrowie niż zbawienie to w razie problemów ze zdrowiem pewnie byś duszę diabłu sprzedał by tylko być zdrowym. Otóż jeżeli dzięki chorobie Nergal mógłby się nawrócić i zbawić swoją duszę to życzę mu CHOROBY. Jeżeli zdrowie równa się dla niego - zatracenie wieczne, bo jasno pisze, że jak wyzdrowieje to nadal będzie bluźnił i prowadził swoją satanistyczną działalność to mam mu życzyć zdrowia? To chyba żart. Po pierwsze, dlaczego pominęłaś moje pierwsze pytanie? Cały czas czekam na odpowiedź. Po drugie - ja katolikiem nie jestem, Nergal czy jak mu tam chyba też nie. Rozumiem, że Ty, jako katoliczka, życzysz mu nawrócenia itp., ale powinnaś mu też życzyć powrotu do zdrowia bo tego wymaga zwykłe człowieczeństwo. Skoro mu tego zdrowia nie życzysz to hm, niezbyt miło z Twojej strony. No i pomyśl, jak byś się poczuła gdyby przyszedł do Ciebie Ahmed i życzył Ci nawrócenia na Allacha? Cytuj: Taki z Ciebie katolik a tego nie znasz? Kto powiedział, że ze mnie katolik? Cytuj: wyrazy współczucia. To jest nadal ten katolicyzm, który starasz się propagować swoim świadectwem? Nie jesteś katolikiem? no to chyba nie mam za bardzo o czym z tobą gadać nt wiary katolickiej. Nawróć się lepiej póki nie jest za późno. Abyś nie skończył jak niektórzy. Mogę pogadać jak masz dobrą wolę nawrócenia. A jak nie masz to szkoda mojego czasu, wolę się w tym czasie pomodlić o twoje nawrócenie. Modlitwa Ojca Pio o nawrócenie grzeszników Pokornie proszę Cię, Panie, abyś ze względu na Twoją dobroć i miłosierdzie powstrzymał gromy Twego gniewu na nieszczęsnych grzeszników i udzielił im łaski nawrócenia i pokuty. Ty, Panie, przez Autora "Pieśni nad Pieśniami" powiedziałeś, że "jak śmierć potężna jest miłość" (Pnp 8, 6), dlatego z całym żarem proszę Cię: spojrzyj okiem niewypowiedzianej dobroci na tych braci i siostry, pociągnij ich ku sobie i złącz nierozerwalnymi więzami miłości. O Panie, niechaj znowu powstaną ci, którzy prawdziwie umarli. Ty, który swoim potężnym głosem wyprowadziłeś z grobu śmierci Łazarza, zawołaj na nich mocnym i potężnym głosem i przywróć im życie. Spraw, by na Twoje słowo porzucili swoje grzechy i mogli wraz ze wszystkimi odkupionymi sławić bogactwa Twego miłosierdzia... Ty sam, Panie, wiesz, jak wciąż wielu żyje z dala od Ciebie, źródła wody żywej; jak wciąż sprawdzają się Twe słowa, że "żniwo jest wielkie, a robotników mało", że już jest dojrzałe żniwo na polu Kościoła! Oby ono nie zmarnowało się z powodu braku robotników! Oby nie zagarnęli go emisariusze szatana, którzy są tak aktywni! Nie dopuść do tego, o najsłodszy Boże, ale okaż swą litość i wejrzyj na nędzę oraz potrzeby duchowe współczesnych ludzi, i odpuść grzesznikom winy, i wprowadź ich na drogi sprawiedliwości i pokoju, prowadzące do Twego królestwa życia i nieśmiertelności. Który żyjesz i królujesz na wieki wieków. Amen.
|
Pn sie 09, 2010 11:03 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Odpowiesz na moje pytania konkretnie i po ludzku? Czy nadal będziesz zachowywać się jak wojująca fanatyczka, która leci z krzyżem i różańcem na każdego, kto wyznaje inną wiarę? Przypomnę moje pytania: Cytuj: Można prosić jakieś źródło, w którym potwierdził, że jest satanistą? Cytuj: Po drugie - ja katolikiem nie jestem, Nergal czy jak mu tam chyba też nie. Rozumiem, że Ty, jako katoliczka, życzysz mu nawrócenia itp., ale powinnaś mu też życzyć powrotu do zdrowia bo tego wymaga zwykłe człowieczeństwo. Skoro mu tego zdrowia nie życzysz to hm, niezbyt miło z Twojej strony.
No i pomyśl, jak byś się poczuła gdyby przyszedł do Ciebie Ahmed i życzył Ci nawrócenia na Allacha? Czekam cierpliwie.
|
Pn sie 09, 2010 11:22 |
|
 |
agvis
|
PROPONOWAŁABYM ZMIENIĆ TEMAT DYSKUSJI na "Personalne przepychanki"...
|
Pn sie 09, 2010 11:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przestań się przepychać, to nie będzie trzeba zmieniać.  A tak przy okazji, kto to jest Nergal? Bo mnie się nazwisko kojarzy z Dodą z jakichś artykułów. To ten sam?
|
Pn sie 09, 2010 11:41 |
|
 |
porywacz_zwlok
|
agawa napisał(a): Ja nie życzę mu powrotu do zdrowia. Życzę mu nawrócenia i zbawienia. Cóż mu po zdrowiu, skoro zatraci swoją duszę? życzę byś śmiertelnie zachorował ... nie potrzebujesz już nawrócenia, więc wystarczy doświadczenie zwykłej przemijalności
_________________ in nomine magnae veritatis
|
Pn sie 09, 2010 11:53 |
|
 |
porywacz_zwlok
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Cytuj: Pomódlmy się za tego zatwardziałego satanistę Można prosić jakieś źródło, w którym potwierdził, że jest satanistą?[quote] głosił słowo upadłych aniołów i ideologicznie wypowiadał się po stronie dobra (czyt. zła). wyznawcą nie może być, bo to nie legalne przecież
_________________ in nomine magnae veritatis
|
Pn sie 09, 2010 11:55 |
|
|
|