Bog nie chce karac zbolalej ludzkosci
Autor |
Wiadomość |
light
|
 Bog nie chce karac zbolalej ludzkosci
"W starym zakonie wysylalem prorokow do ludu swego z gromami. Dzis wysylam ciebie do calej ludzkosci z moim milosierdiem. Nie chce karac zbolalej ludzkosci, ale pragne ja uleczyc, przytulajac ja do swojego milosiernego serca. Kar uzywam, kiedy mnie sami zmuszaja do tego; reka moja niechetnie bierze za miecz sprawiedliwosci; przed dniem sprawiedliwosci posylam dzien milosierdzia". (Jezusa slowa do Sw. Faustyny 1588)
Sa to jedne z najpiekniejszych slow przekazanych ludzkosci. Dziekujemy Ci Jezu za to serce pelne przebaczenia i lagodnosci. Daj nam laske abysmy blizej poznali Twoje oblicze.
light
|
N kwi 17, 2005 0:28 |
|
|
|
 |
Tess
|
Dzieki ci light za przypomnienie o tym. 
_________________ Duchu Swiety daj zasluge mestwa, daj wieniec zwyciestwa, daj szczescie bez miary.
Pozdrawiam
|
N kwi 17, 2005 1:56 |
|
 |
light
|
Tess
Sama tez chcialam sobie o tym przypomniec. Za kazdym razem kiedy czytam te slowa lepiej je rozumiem. Czlowiek tak latwo moze zapomniec o pieknosci Boskiej milosci. Jest ona taka gleboka a szczegolnie dla najwiekszych grzesznikow. To oni stoja pierwsi w kolejce do zrodla Boskiego przebaczenia. Chcialabym zawsze o tym pamietac.
light
|
Pn kwi 18, 2005 2:10 |
|
|
|
 |
LiLo
|
Jak miło czytać takie wypowiedzi
Musisz być szalenie dobrym człowiekiem 
|
Pn kwi 18, 2005 10:06 |
|
 |
light
|
LiLo napisał(a): Musisz być szalenie dobrym człowiekiem 
LiLo
Staram sie takim wlasnie byc. Dziekuje Ci za te mile slowa. Tak naprawde to wiekszosc z nas posiada to ziarno dobroci ale czasami nie potrafimy go przekazac innym. Ja sama czesto sie na tym lapie. Musimy sie nawzajem za siebie modlic abysmy mogli z usmiechem na twarzy i serdecznocia w duszy witac innych i dzielic sie z nimi tym co sami posiadamy. Szczegolnie z tymi ktorzy potrzebuja milosci, z tymi ktorzy nigdy jej nie zaznali.
light
|
Pn kwi 18, 2005 19:10 |
|
|
|
 |
light
|
A to piosenka dla Ciebie
Mary did you know?
light
|
Pn kwi 18, 2005 19:22 |
|
 |
elka
|
przypominam o zasadzie przekazywania sobie prywatnych informacji na PW 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Pn kwi 18, 2005 19:30 |
|
 |
light
|
elka napisał(a): przypominam o zasadzie przekazywania sobie prywatnych informacji na PW 
Dziekuje. Tak naprawde to chcialam sie ta piosenka podzielic z innymi tez. Ale troche przez to oddalilam sie od tematu. Przypomnienie mi sie nalezalo.
light
|
Pn kwi 18, 2005 20:29 |
|
 |
light
|
Powracajac do tematu.  Nastepny cytat ze Swietej Faustyny, ktory rozswietla dusze wielu osob spragnionych poznac oblicze Jezusa:
"Czesto abcuje z duszami konajacymi, wypraszajac in milosiedzie Boze. O, jaka wielka jest dobroc Boza, wieksza, nizeli my pojac mozemy. Sa momenty I tajemnice milosierdzia Bozego, nad ktorymi zdumiawaja sie niebiosa. Niechaj sady nasze umilkna o duszach, bo przedziwne jest z nimi milosierdzie Boze".
Dziekujemy Ci Faustyno za te slowa.
light
|
Pn kwi 18, 2005 21:22 |
|
 |
bobo
|
Bóg nie chce karać zbolałej ludkości- tak, oczywiście. Mówi się potocznie (tu zejdę na ziemię), że: nie bijcie mnie ludzie, życie samo mnie bije. Ale każdy ma to, na co zasługuje, a potem ma to, na co zasłużył. Człowiek człowiekowi nierówny, jeden zasłużył na godziwą emeryturę, drugi jej nie ma. Jest spokojny emeryt, który ma zapewniony byt materialny i jest taki, który śpi pod mostem, zbiera butelki, złom. Wszyscy są potrzebni i taki i taki. Ten, który oczyszcza śmietniki jest nader pożyteczny, nic mu ujmować nie należy. Bo, gdyby kradł, to już co innego.
Light, moja siostra, gdy będzie miała dziewczynkę, (a spodziewa się bliżniąt) na pewno da jej na imię Faustynka. Obmyślała to imię juz od dawien dawna.
A imię też coś o człowieku mówi. Piekne imię i piękna postać FAUSTYNA.
Twoje słowa light są równie ładne. Twoja dusza płonie miłosierdziem bożym.
Pozdro.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Wt kwi 19, 2005 7:56 |
|
 |
light
|
Mysle ze ten krotki film pasuje to tego tematu.
http://www.hill-clark.com/kathy/forgotten1.wmv
light
|
Śr kwi 20, 2005 3:50 |
|
 |
light
|
bobo napisał(a): Light, moja siostra, gdy będzie miała dziewczynkę, (a spodziewa się bliżniąt) na pewno da jej na imię Faustynka. Obmyślała to imię juz od dawien dawna. A imię też coś o człowieku mówi. Piekne imię i piękna postać FAUSTYNA.
bobo
Zgadzam sie z toba. Faustyna jest to takie piekne imie tak jak jej cale zycie bylo peikne. Zawsze bedzie mi sie kojarzylo z milosierdziem. Mozesz zerknac na ta strone (jest po angielsku). Tam zostawilam kilka innych linkow do stron z Faustyna.
http://www.catholic-forum.com/forums/sh ... hreadtools
light
|
Śr kwi 20, 2005 15:05 |
|
 |
bobo
|
dzieki, light, wgrywam te stronę. Ty jesteś dobrym człowiekiem. pa. 
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Śr kwi 20, 2005 18:39 |
|
 |
Butterfly
|
To drugi temat light na który udało mi się przypadkowo trafić i znowu czuję jak rozbłysnął ( lighted) promień Bożego Miłosierdzia  dzięki  Pozdrawiam
|
N kwi 24, 2005 0:42 |
|
 |
bobo
|
dzięki. Ale dziękuję też za:link:http://www.hill-clark.com/kathy/forgotten1.wmv
wzruszył mnie ten filmik, wart przemyśleń, płaczu.......
|
N kwi 24, 2005 16:28 |
|
|
|