Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 7:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Czy to może być działanie negatywnego bytu? 
Autor Wiadomość

Post Czy to może być działanie negatywnego bytu?
Witam, od godziny próbuję znaleźć kogoś kto mógłby mi pomóc bądź doradzić i w taki sposób trafiłam tutaj. Może zacznę od ogólnych informacji - jestem pełnoletnią dziewczyną, od kilku lat leczę się psychiatrycznie ze względu na depresję.

Dwa dni temu pojawił się pewien problem, z którym nie potrafię sobie poradzić, od razu dodam, że owszem, jestem podatna na sugestie i za bardzo się wszystkim przejmuje, jednak ta sytuacja wywołuje u mnie szczególny niepokój.

Ja praktycznie codziennie spędzałam czas z moją mamą, obie przeglądałyśmy internet oraz media społecznościowe, na jednym z portali przypadkiem natrafiłam na filmik pewnej kobiety, która za pomocą tzw "widełek" komunikowała się z jakąś zmarłą osobą, z czystej ciekawości obejrzałam wideo do końca (mama również je widziała), a później rozpoczęła się między nami rozmowa dotycząca tego zjawiska, ja podzieliłam się wiedzą zdobytą w przeszłości poprzez m.in. czytanie artykułów.
W tamtym momencie zaczęłam czuć się źle, rozpoczęło się od dziwnego uczucia na plecach, jakby ktoś non stop mnie tam dotykał albo podpierał się o moją skórę, do tego doszło także uczucie zimna, które prędko ogarnęło moje ciało, było to na tyle silne, że mimo stałej temperatury w mieszkaniu - musiałam przebrać się w koszulkę z długim rękawem. Poszłam spać, myśląc, że to nic i zapewne przejdzie na drugi dzień, lecz tak się nie stało. Wczoraj nieustannie odczuwałam to nietypowe uczucie na plecach, a "marznięcie" także nie zniknęło.

Dzisiaj jest to samo, przez te objawy nie jestem w stanie się skupić i nie ukrywam, że zaczynam panikować, ponieważ nie wiem co się dzieje. Staje się to coraz bardziej uciążliwe, a całe ciało jest autentycznie zimne, co mnie dziwi, dodatkowo zauważyłam u siebie większe poddenerwowanie, ale ta sprawa mnie frustruje, więc może z tego to wynika. Mama nie skarży się na żadną z tych rzeczy, pytałam ją o to i wszystko jest w porządku, dodam również, że w samym mieszkaniu nie dostrzegłam niczego dziwnego - nie dochodzi do poruszania się przedmiotów ani nie widuje żadnych postaci, problem tkwi, że tak powiem "we mnie".

Nigdy wcześniej nie spotkało mnie coś podobnego, nie bawiłam się w wywoływanie duchów czy tarota lub inne tego typu rzeczy, wręcz się tego wystrzegam. Co prawda byłam fanką horrorów i oglądałam ich mnóstwo, ale bez żadnych "skutków ubocznych".
Jestem osobą wierzącą, natomiast dawno nie byłam w kościele ani u spowiedzi, wierzę w Boga oraz jego opatrzność nad ludźmi. Tak jak wspominałam - jestem zagubiona i nie mam pojęcia czy powinnam to zignorować, ponieważ siedzi w mojej poświadomości czy może powinnam udać się do kogoś z tą sprawą.

Pt sty 07, 2022 17:59
Post Re: Czy to może być działanie negatywnego bytu?
Porozmawiaj o tym z Twoim terapeutą o tych objawach. To może się łączyć z Twoja depresją.

Oglądanie horrorów jeśli ma się problemy psychiczne lub słabą psychikę nie jest dobrym pomysłem.
Osoby o słabej konstrukcji psychicznej są bardzo podatne na wszelkiego rodzaju sugestie, rożne treści związane z filmami itp. i wtedy problem może się pogłębiać.

zagubiona899 napisał(a):
Co prawda byłam fanką horrorów i oglądałam ich mnóstwo, ale bez żadnych "skutków ubocznych".

Skutki oglądanie horrorów niekoniecznie muszą pojawiać się natychmiast. To może siedzieć w naszej podświadomości.
Moja rada zabrzmi bardzo banalnie. Idź do psychiatry u którego się leczysz i porozmawiaj z nim o tych sprawach.
Nie szukaj porad na forum, chyba ze chcesz się tylko wygadać.
Twój tekst podzieliłem na akapity, używaj ich na przyszłość bo tekst napisany jako blok źle się czyta.

So sty 08, 2022 13:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]