Kilka zagadek dla Krakusow (i nie tylko) :)
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Kilka zagadek dla Krakusow (i nie tylko) :)
|
Cz paź 26, 2006 14:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fotografia nr 5 - droga, którą codziennie przejeżdżam co najmniej dwa razy 
|
Cz paź 26, 2006 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monika75 napisał(a): Fotografia nr 5 - droga, którą codziennie przejeżdżam co najmniej dwa razy 
A pozostale ? 
|
Cz paź 26, 2006 20:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Fotografia nr 5 - droga, którą codziennie przejeżdżam co najmniej dwa razy
Monika!
Jesteś flisakiem? Bo ja tam widzę rzekę, a nie drogę 
|
Cz paź 26, 2006 21:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdaje się, że fotka robiona z mostu. Jednak dalej nie wiem, którędy przejeżdża Monika  - w ten sposób mogę odpowiedzieć, że na zdjęciu nr 1 jest widok, który raz w życiu widziałam 
|
Cz paź 26, 2006 23:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
baranek napisał(a): Zdaje się, że fotka robiona z mostu. Jednak dalej nie wiem, którędy przejeżdża Monika
Fotka robiona z jednego mostu (kolejowego? - coś Ty szalony na nim robił? chyba że pociągiem jechałeś?) na drugi most (dokładnie: stopień wodny Dąbie). A po moście to zazwyczaj droga biegnie. I chodnik też czasami
Fotka 6 - strzelam: ojcowie Bernardyni?
Fotka 1 - tu już całkowicie strzelam: ul. Loretańska, koło klasztoru kapucynów? (tu to chyba walnęłam jak kulą w płot  )
Fotka 7 - tory kolejowe 
|
Cz paź 26, 2006 23:57 |
|
 |
angua
|
Późno jest
1. Może Pijarzy? Tam jest jakaś takaś uliczka wzdłuż Plant, nie? Co prawda trochę mi się nie zgadza, ale co tam
4. Azory? Właściwie to nie bywam w ogóle na tych wszystkich osiedlach, ale jakoś tak mi się kojarzy...
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt paź 27, 2006 1:05 |
|
 |
Kropka
|
3. Kościół Karmelitów na Karmelickiej?
1. Każda ulica w Krakowie w porze wieczorowej  Ale nie Piłsudskiego chyba bo tam jest inna nawierzchnia  Może Krupnicza? 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Pt paź 27, 2006 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Postaram sie ocenic odpowiedzi (:D) :
1 - nie udzielono poprawnej odpowiedzi
2 - nikt nie probowal odpowiedziec
3 - nie, nie  A myslalem, ze takie proste
4 - Tak, to Azory  Tez tam nie bywam, zdjecie z nietypowego miejsca. 1 pkt - angua
5 - To oczywiscie st. wodny Dabie (fotografia z mostu kolejowego, z pociagu specjalnego, pociagi pasazerskie tam nie jezdza). 1pkt - Monika75
6 - Oczywiscie jest to kosciol oo.Bernardynow 1pkt - Monika75
7 - Odpowiedz malo prezycyjna.  Podpowiedz: Zwroc uwage na kominy, tuz po lewej jest ulica (nie widac), a stacja lezy czesciowo na wiadukcie nad pewna, ruchliwa ulica. Wystarczy podac nazwe jednej z ulic
Klasyfikacja:
1 - Monika75 [2pkt] 2 - angua [1pkt]
Na odgadniecie czekaja zdjecia 1,2,3,7. Zachecam do dalszego probowania 
|
Pt paź 27, 2006 11:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i oczywiscie zdjecie 8, zapomnialem 
|
Pt paź 27, 2006 11:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te dwa kominy to ja widzę z mojego okna  No chyba, że w Krakowie są jeszcze jakieś inne dwa i nie mam o tym pojęcia.
A po torach niestety (?) nie chodzę. 
|
Pt paź 27, 2006 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monika75 napisał(a): Te dwa kominy to ja widzę z mojego okna  No chyba, że w Krakowie są jeszcze jakieś inne dwa i nie mam o tym pojęcia. A po torach niestety (?) nie chodzę. 

|
Pt paź 27, 2006 13:05 |
|
 |
Kropka
|
2. to budynek Polskich Linii kolejowych, z siedzibą w Krakowie?

_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
Pt paź 27, 2006 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kropka napisał(a): 2. to budynek Polskich Linii kolejowych, z siedzibą w Krakowie? 
Zgadzaja sie dwie rzeczy:
- Nalezy do PLK
- Jest w Krakowie 
|
Pt paź 27, 2006 13:30 |
|
 |
Kropka
|
A co siem nie zgadza? 
|
Pt paź 27, 2006 13:40 |
|
|
|