Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 03, 2025 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
 Bierzemy ślub || sukienka 
Autor Wiadomość

No jakoś trudno w to uwierzyc, jak są tacy stremowani, to ciekawe jak będzie podczas nocy poślubnej...lol

A szczerze Ci powiem (śmiej się nawet z tego jeśli trzeba...) że my mamy tremę przed nocą poślubną.
Jak myślimy o tym, że moglibyśmy się ze sobą kochać jakoś teraz, tej nocy, za tydzień, podczas wyjazdu w góry, czy przy jakiejkolwiek tam okazji... to tej tremy nie czujemy. Miłość, nasze prawo decyzji czy uprawiamy seks przed czy po ślubie. Wiemy też, że technicznie nie będzie z tym problemu (nie wnikam w kwestie doświadczenia bo to nie jest właściwe miejsce na te rozważania, ale co najmniej wiedzę mamy), i to nie budzi naszych obaw, czujemy się ze sobą dobrze i swobodnie.
A jednak na myśl o tym, że po ślubie mój Mąż pomoże mi zdjąć tą białą suknię i będę taka naprawdę Jego... aż mnie ciarki przechodzą i drżę cała (i to zdecydowanie nie tylko z podniecenia) ;)

Pn lut 04, 2008 19:25
A jakie bukiety slubne Wam sie podobaja, kolorowe, biale, malutkie, opadajace? Jakie kwiaty, czy roze, czy inne kwiaty jednego gatunku, czy tez kwiaty mieszane? A moze jeden kwiat symbolicznie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pn lut 04, 2008 19:38
Bukiet powinien być dopasowany do stroju pary...

Bo co z tego, że bukiet super, jak pan młody wygląda jak lol...
Najlepiej gdyby bukiet był dobrany do koloru krawatu pana młodego... :-o

tak jak tutaj, gdzie biało kremowy krawat komponuje się z białymi tulipanami i kremowymi ozdobami na gorsecie panny młodej

Obrazek

Pn lut 04, 2008 20:08

Obrazek

ustawiłabym sobie jako tapetę, ale mam teraz fajną... :)

Pn lut 04, 2008 20:12

Do sukienki z bonprixu - margaretki albo jakieś inne małe białe kwiaty, trochę sprawiające wrazenie polnych.
Do sukienki typu empire - taki kwiat jak jest mógłby pewnie być.
Do sukienki koronkowej - nie mam pojęcia ale i tak jest nieaktualna.
Kolor krawata jeszcze nie jest ustalony, ale pewnie będzie podobny do tego tutaj na zdjęciu cytowanym przez Teresse.

Prywatnie kocham słoneczniki.

Pn lut 04, 2008 20:16

ladne te tulipany... przynajmniej są naturalnie, luźno ulożone. Bardzo nie podobają mi się, modne teraz, "kule"- zbite kwiaty.

Pn lut 04, 2008 20:20
Teresse podpowiem Ci,ze jako tapeta to to jest nietrafione,chyba ze lubisz poszukiwania:P;)

A czzeresniowa,mam pytanie.Uwazasz,ze bedziecie do siebie pasowali[strojowo] Ty w kiecce z bona i wiankiem na glowie a on w ekskluzywnym garniaku z super wyczesanym krawatem...?
Mi tez podobaja sie te tulipanki,sza sliczne
:oops: Przepiekne...

Wt lut 05, 2008 11:58
Moderator

Ja też marzyłam o tulipanach na swoim ślubie, ale niestety pora roku była nieodpowiednia.
A co do sukienki, to myślę sobie, że pomijając istotę ślubu, wybór sukienki dla panny młodej jest rzeczą najważniejszą :) Ja brałam ślub ponad rok temu i do tej pory pamiętam, kiedy to przy pierwszej przymiarce (sukienka była szyta) prawie zemdlałam z przejęcia - musiałam usiąść i napić się wody :D, a potem szykowanie się w dniu ślubu, achh. Te wspomnienia zostają na całe życie :) Kobieta czuje się wtedy wyjątkowa i naprawdę najpiękniejsza na świecie - dla siebie, dla męża i dla wszystkich :D ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt lut 05, 2008 12:11
A i jeszcze mi sie cos przypomnialo, tylko nie wiem czy to jest tmatw pelni czeresniowej,czy przemianowalismy go juz na slubny i jest dla kazdego.Ale jesli nie..to zapomnielismy jeszcze o :bolerku",ktore jest przydatne gdy suknia ma odkryte ramiona,ktos ma jakies propozycje...

Wt lut 05, 2008 12:19

A czeresniowa,mam pytanie.Uwazasz,ze bedziecie do siebie pasowali[strojowo] Ty w kiecce z bona i wiankiem na glowie a on w ekskluzywnym garniaku z super wyczesanym krawatem...?

Dopasujemy się jakoś.
Garnitur to raczej jedyna sensowna możliwość dla mężczyzny... no w szlafroku kąpielowym do ślubu nie pójdzie :) Garnitur będzie jasny, tak chce Michał, ja popieram (biały, kremowy, kawa-z-mlekiem, jasno szary - zobaczymy) - powinien pasować przynajmniej o tyle, że czernią nie będzie robił takiego starsznego kontrastu.
Krawat - jeśli takowy będzie - będzie musiał pasować do garnituru i troche do moich kwiatków (albo odwrotnie - kwiatki do krawata). Ja bym go nawet bez krawata widziała (zresztą nie lubi), no ale to już by było zbytnie lekceważenie jakiejś tam ogólnie pojętej elegancji. A poza tym pan młody też powinien czymś rzucić na weselu, muchą tylko czy krawatem też można? ;) A może czym innym? Byle nie panną młodą. ;)

Wt lut 05, 2008 12:25

Wt lut 05, 2008 12:37

A slub wsrod umajonych łąk,mniami.

Maj jak maj :)
Czerwiec (bo wtedy się poznaliśmy i zaczęśliśmy być ze sobą) lub
sierpień (bo lubimy ten miesiac).
Na szczęście mamy znajomych którzy wynajmują nam salę (są właścicielami knajpy po prostu) więc przynajmniej w tej kwestii mamy pewną elastyczność, nie musimy się juz decydować i zaklepywać terminów "na bank". Więc mamy zaklepane wstępnie 2, jeden czerwcowy, jeden sierpniowy.

Kiedyś marzył mi (nam) się ślub w zimie, nachętniej w górach. Ciepłe ciuchy, śnieg, może nawet sanie, ludowe akcenty, onieśmielające szczyty. Góralska muzyka (wspominałam, że Michał to trochę góralska krew) i "porwali tę pannę prosto od Kmicica" HEJ! :)

Wt lut 05, 2008 13:47

Dobrze, że w Niebie nie będą się żenić ani za mąż wychodzić :) :jupi: :D

Nie żeby mi tam było śpieszno, nie! :D:D ale ...

... ja się na męża i ojca nie nadaję. To jest za duża odpowiedzialność, a poza tym ... straszne nudy, bo musisz się wyrzec tego, co do tej pory lubiłeś robić ;-)

Wt lut 05, 2008 15:35
Zobacz profil WWW

Bukiet ślubny? Nie uznaję ciętych kwiatów. A sztuczne są obrzydliwe.
Natomiast chętnie przypnę kwiaty do kapelusza. Bo chcę mieć do ślubu kapelusz, z woalką.

Wt lut 05, 2008 21:04
Rojza, to jakie te kwiaty beda wpiete do twego kapelusza, skoro cietych nie uznajesz, a sztuczne sa obrzydliwe?

Niektore sztuczne kwiaty, za ktorymi tez nie przepadam, potrafia byc przez artystow tak zrobione, ze nie mozna rozpoznac niedotykajac, ze sa sztuczne.

Wt lut 05, 2008 21:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona