Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Śr wrz 05, 2012 11:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): a może by tak poważniej,... chyba że te demotywatory są o tobie samym.
|
Śr wrz 05, 2012 11:52 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
W każdym człowieku jest równocześnie dziecko, dorosły i nauczyciel (mistrz). W osobowości dobrze zharmonizowanej te elementy występują mniej więcej po 1/3. http://www.pozaschematy.pl/2008/08/05/d ... ej-glowie/http://www.inpid.amu.edu.pl/attachments ... 5%BAmi.pdf
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Śr wrz 05, 2012 12:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Z serca Jezusowego czerpią jedynie ci, których Jezus wybrał, ale oni nigdy nie nazywają tej łaski bioenegią. Skąd Ty wiesz takie rzeczy ? Z Biblii. Bóg, który jest Prawdą, nie może równolegle być źródłem czegoś nieznanego, kontrowersyjnego, co może szkodzić człowiekowi.
|
Śr wrz 05, 2012 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a co to ma wspólnego z bioenergią?
|
Śr wrz 05, 2012 12:19 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Człowiek, który nie żyje, nie wymyśliłby takich pięknych rzeczy, jak wymyślił Eric Berne. Człowiek, który nie żyje, nie ma zasilania bioenergią - energią życia. Bo gdyby był zasilany - to by żył.
Czy masz jakieś argumenty przeciwne?
|
Śr wrz 05, 2012 12:26 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Z serca Jezusowego czerpią jedynie ci, których Jezus wybrał, ale oni nigdy nie nazywają tej łaski bioenegią. Skąd Ty wiesz takie rzeczy ? Z Biblii. Bóg, który jest Prawdą, nie może równolegle być źródłem czegoś nieznanego, kontrowersyjnego, co może szkodzić człowiekowi. Rozumiem, że to oznacza, że Bóg nie może być źródłem wody w morzach i oceanach, które są tak bezkresne, że aż nieznane i oczywiście mogą zaszkodzić człowiekowi, który się w tej wodzie będzie topił?
|
Śr wrz 05, 2012 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Człowiek, który nie żyje, nie wymyśliłby takich pięknych rzeczy, jak wymyślił Eric Berne. Człowiek, który nie żyje, nie ma zasilania bioenergią - energią życia. Bo gdyby był zasilany - to by żył.
Czy masz jakieś argumenty przeciwne? Życie pochodzi od Boga - tchnął w jego nozdrza tchnienie życia.....tchnienie życia, nie jakaś wymyślona w XX wieku bioenergia/energia życia. Zaniedbanie zasad bezpieczeństw w wodzie i wymysły o posiadaniu mocy bioenergii, to dzieło człowieka. Napewno nie Boga.
|
Śr wrz 05, 2012 12:34 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
No i prąd elektryczny odkryty przez heretyckich i homoseksualnych Greków, a wprowadzony szeroko do stosowania w XIX wieku przez takich orłów jak Edison, Ohm, czy Kirchhoff z pewnością też nie ma źródła w Bogu. Biblia przecież o prądzie elektrycznym nic nie mówi. Orły prawdopodobnie działały za podszeptem Szatana. Dowodem niech będą pioruny, prawdziwa Boska energia, o naturze elektrycznej, za pomocą której Bóg ukazuje ludziom swoją moc.
|
Śr wrz 05, 2012 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Człowiek, który nie żyje, nie wymyśliłby takich pięknych rzeczy, jak wymyślił Eric Berne. Człowiek, który nie żyje, nie ma zasilania bioenergią - energią życia. Bo gdyby był zasilany - to by żył.
Czy masz jakieś argumenty przeciwne? ja myślałem, że ty tak poważnie, a ciebie poczucie humoru nie opuszcza. rozumiem, że pozostałe twoje wypowiedzi w tym wątku należy podobnie odbierać.
|
Śr wrz 05, 2012 13:11 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Ludzie, uśmiechajmy się do siebie wzajemnie, śmiejmy się, bawmy się, cieszmy się tymi cudownymi możliwościami naszych ludzkich istnień. Gdy zostawimy w ziemi nasze cielesne powłoki, nie będziemy już mogli tego robić. Duchy się nie śmieją ...
|
Śr wrz 05, 2012 13:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): No i prąd elektryczny odkryty przez heretyckich i homoseksualnych Greków, a wprowadzony szeroko do stosowania w XIX wieku przez takich orłów jak Edison, Ohm, czy Kirchhoff z pewnością też nie ma źródła w Bogu. Biblia przecież o prądzie elektrycznym nic nie mówi. Orły prawdopodobnie działały za podszeptem Szatana. Dowodem niech będą pioruny, prawdziwa Boska energia, o naturze elektrycznej, za pomocą której Bóg ukazuje ludziom swoją moc. Miedzy odkryli a stworzył jest przepaść.....odkryli co było stworzone przez wiekami. Cytuj: Duchy też sie nie śmieją Nawet radość zbawienia, obcowania z Panem, objawiają z kwaśną miną 
|
Śr wrz 05, 2012 13:28 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Miedzy odkryli a stworzył jest przepaść.....odkryli co było stworzone przez wiekami. To życie zostało stworzone dopiero w XX wieku i dlatego nie ma w życiu energii? A mówiąc ściślej - bioenergii ? 
|
Śr wrz 05, 2012 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Miedzy odkryli a stworzył jest przepaść.....odkryli co było stworzone przez wiekami. To życie zostało stworzone dopiero w XX wieku i dlatego nie ma w życiu energii? A mówiąc ściślej - bioenergii ?  Bioenergia jest wedle magików, spirytystów, szamanów. Wierzący tchnienie życia przekazane przez Boga nazywają duchem.
|
Śr wrz 05, 2012 15:39 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
To jak to jest, Bóg daje ducha, odwraca się i sobie idzie a po jakimś czasie przychodzi pani śmierć i zabiera życie (czyli ducha) i wszystko się kończy? Kim jest pani śmierć? I co się kończy>?
Rozumiem, że duchy przyrody, duchy zwierząt umierają bezpowrotnie wraz ze śmiercią drzew, lasów, zwierząt? Czy może przechodzą do innego świata? No bo w myśl tego podejścia, skoro żyją, to muszą mieć ducha od Boga. Jak to jest?
Ja też jestem wierzący i wierzę, że Bóg daje życie, które jest dla człowieka wieczne. Czy człowiek ma ciało fizyczne, czy go nie ma, to przecież od swego poczęcia żyje i Bóg mu tego życia nigdy nie zabiera, mało tego, za sprawą Ducha Świętego, w każdym momencie istnienia człowieka, Bóg jest przy nim i w nim, dając mu energię życia potrzebną do życia.
I tego nie wymyślił nikt w XX wieku tylko to jest immanentna cecha Boskiego działania odkąd Bóg postanowił powołać istoty do życia na wzór i podobieństwo Swoje. Nawiasem, to właśnie wyczytałem w Piśmie Świętym, bo tak katolicy nazywają Biblię, o której była mowa.
|
Śr wrz 05, 2012 17:41 |
|
|
|