Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nasze zbawienie
wybrana napisał(a): Sapper - nie wierzę  , to naprawdę ty napisałeś? dla Jezusa nie ma w Kościele miejsca? Przeczytaj jeszcze raz, lacznie z cytatem do ktorego sie odnioslem. Poza tym pisalem o Prezbiterium. Poza tym dodaj do tego to co ostatnio napisalem w twoim watku w dyskusjach na Katolik-u. Moze wtedy co nieco do ciebie dotrze.
|
Cz gru 08, 2016 15:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): adaBRD napisał(a): Widze, Zefciu, ze pomieszaly ci sie obiekty twojej adoracji...albo zlaly w jedno... i teraz powstal jakis trojkat...albo kwadrat...bo chwat tez stracil chyba orientacje... Ale sie narobilo...  A na temat coś będzie, czy już tylko o mnie będziesz pisać? Zefciu...tematem watku jest "nasze zbawienie"...chcemy ten temat kontynuowac ...ty go jednak zdominowales, stawiajac sie w centrum uwagi...z tymi swoimi pretensjami o Deschnera... Jestes o niego zazdrosny...?...czy o co ci chodzi....?...bo ni w zab nie kapuje... 
|
Cz gru 08, 2016 15:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
adaBRD napisał(a): zefciu napisał(a): adaBRD napisał(a): Widze, Zefciu, ze pomieszaly ci sie obiekty twojej adoracji...albo zlaly w jedno... i teraz powstal jakis trojkat...albo kwadrat...bo chwat tez stracil chyba orientacje... Ale sie narobilo...  A na temat coś będzie, czy już tylko o mnie będziesz pisać? Zefciu...tematem watku jest "nasze zbawienie"...chcemy ten temat kontynuowac ...ty go jednak zdominowales, stawiajac sie w centrum uwagi...z tymi swoimi pretensjami o Deschnera... Jestes o niego zazdrosny...?...czy o co ci chodzi....?...bo ni w zab nie kapuje...  Wskaz choc jeden swoj post ktory przybliza zbawienie innym?
|
Cz gru 08, 2016 15:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus, to ty napisałaś, słuchać ludzi przez ludzi, którym Jezus powierzył Kościół. Alus napisałam ci o relacji, bo relacja człowieka z Bogiem jest najważniejsza. Słychać musimy nie ludzi ale samego Boga, którego prawda jest nam dana w Nowym Testamencie Pisma Świętego. To człowiek jest Świątynią Boga, a jego serce Jej Ołtarzem. Jezus nie stworzył Kościoła jako instytucji o określonej nazwie i strukturze. Jezus stworzył Kościół ludzi wierzących w Jego posłannictwo i zbawienną moc, którzy są chrześcijanami. Kościół nie tworzy wierzących, ale wierzący tworzą Kościół. To łaską przez wiarę stajemy się żywymi kamieniami Kościoła Chrystusowego;- to prawdziwym jego budowniczym jest Chrystus. Wierzący tworzą Kościół, ale to nie wierzący z pomocą demokratycznych wyborów powierzy 12 spośród nich funkcję Apostołów. Skoro Chrystus dokonał wyboru Apostołów, ustanawiając tym kapłaństwo, to wierzący muszą to respektować, podobnie jak wszystkie pozostałe nauki.
|
Cz gru 08, 2016 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
adaBRD napisał(a): Zefciu...tematem watku jest "nasze zbawienie"...chcemy ten temat kontynuowac ...ty go jednak zdominowales, stawiajac sie w centrum uwagi...z tymi swoimi pretensjami o Deschnera... Aha - Ty wklejasz kłamliwe autorytety, ale winny jest ten, który zwraca Ci na to uwagę. Cytuj: Jestes o niego zazdrosny...? Ani trochę. Mogę się wyżywić bez pisania kłamstw na temat innych osób. Po prostu oczekuję od Ciebie jasnej deklaracji - albo wycofania kłamstw i przeprosin za zacytowanie tych paszkwili, albo o obronę ich prawdziwości. Jedno zdanie i się odczepiam. Cytuj: bo ni w zab nie kapuje...  Ależ doskonale kapujesz. Dlatego tak szlag Cię trafia, bo trafiłaś na osobę, która nie pozwala Ci bezkarnie rzucać dowolnych sądów.
|
Cz gru 08, 2016 15:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): wybrana napisał(a): Sapper - nie wierzę  , to naprawdę ty napisałeś? dla Jezusa nie ma w Kościele miejsca? Przeczytaj jeszcze raz, lacznie z cytatem do ktorego sie odnioslem. Poza tym pisalem o Prezbiterium. Poza tym dodaj do tego to co ostatnio napisalem w twoim watku w dyskusjach na Katolik-u. Moze wtedy co nieco do ciebie dotrze. Pisałeś o Prezbiterium, a zapomniałeś wspomnieć, że Jezus powinien mieszkać w sercu każdego wiernego. Jezus nie wybiera mieszkania w konkretnym miejscu i w określonych przedmiotach. Jezus pragnie przebywać w ludziach - w ich sercach, w ich myślach, w ich pragnieniach. Zaproś Jezusa do swojego serca, do swojego życia, a Jezus będzie przebywał wszędzie z tobą, a ty będziesz przebywał wszędzie z Nim. Miłość Jezusa - moim mieszkaniem, kluczem do niego - Twoje Jezu zawołanie. Miłość Jezusa - moim zbawieniem, trwanie w Jezusie - Boga uwielbienie.
|
Cz gru 08, 2016 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): sapper napisał(a): wybrana napisał(a): Sapper - nie wierzę  , to naprawdę ty napisałeś? dla Jezusa nie ma w Kościele miejsca? Przeczytaj jeszcze raz, lacznie z cytatem do ktorego sie odnioslem. Poza tym pisalem o Prezbiterium. Poza tym dodaj do tego to co ostatnio napisalem w twoim watku w dyskusjach na Katolik-u. Moze wtedy co nieco do ciebie dotrze. Cytuj: Pisałeś o Prezbiterium, a zapomniałeś wspomnieć, że Jezus powinien mieszkać w sercu każdego wiernego. Jezus nie wybiera mieszkania w konkretnym miejscu i w określonych przedmiotach. Jezus pragnie przebywać w ludziach - w ich sercach, w ich myślach, w ich pragnieniach. Zaproś Jezusa do swojego serca, do swojego życia, a Jezus będzie przebywał wszędzie z tobą, a ty będziesz przebywał wszędzie z Nim.
Miłość Jezusa - moim mieszkaniem, kluczem do niego - Twoje Jezu zawołanie. Miłość Jezusa - moim zbawieniem, trwanie w Jezusie - Boga uwielbienie. Mamy rozumieć, że kościoły omijasz szerokim łukiem?
|
Cz gru 08, 2016 16:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): sapper napisał(a): wybrana napisał(a): Sapper - nie wierzę  , to naprawdę ty napisałeś? dla Jezusa nie ma w Kościele miejsca? Przeczytaj jeszcze raz, lacznie z cytatem do ktorego sie odnioslem. Poza tym pisalem o Prezbiterium. Poza tym dodaj do tego to co ostatnio napisalem w twoim watku w dyskusjach na Katolik-u. Moze wtedy co nieco do ciebie dotrze. Pisałeś o Prezbiterium, a zapomniałeś wspomnieć, że Jezus powinien mieszkać w sercu każdego wiernego. Jezus nie wybiera mieszkania w konkretnym miejscu i w określonych przedmiotach. Jezus pragnie przebywać w ludziach - w ich sercach, w ich myślach, w ich pragnieniach. Zaproś Jezusa do swojego serca, do swojego życia, a Jezus będzie przebywał wszędzie z tobą, a ty będziesz przebywał wszędzie z Nim. Miłość Jezusa - moim mieszkaniem, kluczem do niego - Twoje Jezu zawołanie. Miłość Jezusa - moim zbawieniem, trwanie w Jezusie - Boga uwielbienie. Meczy mnie odpowiadanie ci w kilku watkach i kilku forach na raz. Przestan ciagle krzyczec, Panie! Panie! to moze w koncu uslyszysz co On chce ci powiedziec. Caly czas Go zagluszasz swoimi okrzykami zachwytu i nie dopuszczasz Go do Slowa.
|
Cz gru 08, 2016 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Meczy mnie odpowiadanie ci w kilku watkach i kilku forach na raz. Przestan ciagle krzyczec, Panie! Panie! to moze w koncu uslyszysz co On chce ci powiedziec. Caly czas Go zagluszasz swoimi okrzykami zachwytu i nie dopuszczasz Go do Slowa. Sapper, po pierwsze ja nie krzyczę, a jeżeli męczy cię ten temat, to po prostu nie czytaj go. Szkoda, że nie mogę przeczytać twojego uwielbienia, a chciała bym. Ja słyszę, co Jezus chce mi powiedzieć. Ty o tym nie możesz wiedzieć, bo to jest indywidualna relacja.
|
Cz gru 08, 2016 17:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak samo ty nie mozesz slyszec mojego uwielbiania Boga, bo ono jest dla Boga, a nie forumowiczow.
|
Cz gru 08, 2016 17:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Aha - Ty wklejasz kłamliwe autorytety, ale winny jest ten, który zwraca Ci na to uwagę. Jedno zdanie i się odczepiam. Ależ doskonale kapujesz. Dlatego tak szlag Cię trafia, bo trafiłaś na osobę, która nie pozwala Ci bezkarnie rzucać dowolnych sądów. 1. Ja nic nie wklejalam... 2. ...odczep sie... 3. Fotel sedziego juz od dawna jest zajety 4. Zaden szlag mnie nie trafil...jestes po prostu up..ier...dliwy i nudny...
|
Cz gru 08, 2016 17:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Tak samo ty nie mozesz slyszec mojego uwielbiania Boga, bo ono jest dla Boga, a nie forumowiczow. A szkoda, bo było by to piękne świadectwo dla innych.
|
Cz gru 08, 2016 17:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): sapper napisał(a): Tak samo ty nie mozesz slyszec mojego uwielbiania Boga, bo ono jest dla Boga, a nie forumowiczow. A szkoda, bo było by to piękne świadectwo dla innych. Bedzie. Ty sie o to nie martw.
|
Cz gru 08, 2016 17:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="sapper Cytuj: Wskaz choc jeden swoj post ktory przybliza zbawienie innym? Sapper, jesli to pytanie do mnie to moja odpowiedz brzmi: pisanie postow nie moze przyblizyc nikomu zbawienia...Warunki zbawienia okresla Zbawiciel...Mysle, ze je znasz...
|
Cz gru 08, 2016 18:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): wybrana napisał(a): sapper napisał(a): Tak samo ty nie mozesz slyszec mojego uwielbiania Boga, bo ono jest dla Boga, a nie forumowiczow. A szkoda, bo było by to piękne świadectwo dla innych. Bedzie. Ty sie o to nie martw. No to dałeś mi nadzieję  - czekam.
|
Cz gru 08, 2016 18:11 |
|
|
|