Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 12:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
 PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ? 
Autor Wiadomość

ToMu, Marszalek Sejmu, Marek Jurek jest innej klasy czlowiekiem niz wspomniana pani wiec porownanie Twoje jest bez sensu, i znow w cos uderza.
Po ktorej stronie Ty stoisz?

Klasy - to znaczy wg Ciebie pewnie wg opcji politycznej :?: Prawo - wyższa klasa, lewo - niższa...

Również jestem, co do poglądów, raczej prawicowy: ale nie uważam żeby przynależność partyjna od razu determinowała klasowość danej osoby.

Inna sprawa, że wypowiedź Senyszyn o niej za dobrze nie świadczy.

Nie rozumiem ostatniego pytania. Jeśli chodzi o to, czy wolę Jurka czy Senyszyn - to nie preferuję żadnej z tych osób. Uważam, że potknięcia zaliczyła i ona, i on. Nie sympatyzuję ani z PiSem, ani z SLD.

Lucyna napisał(a):
Jest to profanacja homilii Jan Pawla II

Pierwsze słyszę, aby wykorzystanie czyjegoś tekstu - nawet papieża - było profanacją :)

Czyżbyś dorabiała sobie ideologię słownictwem :?: :P Owszem, to co powiedziała Senyszyn było nietaktowne i celowo złośliwe, ale "pofanacja" :?: :biggrin:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr cze 14, 2006 9:50
Zobacz profil WWW
ToMu, przeciez wiadomo, ze chodzi o "klase" w znaczeniu - "ten czlowiek to ma klase".

Czym wg. Ciebie jest profanacja slow, a slowa Ojca swietego pochodza przeciez z Psalmu.

Śr cze 14, 2006 12:32

Crosis - w kwestii sądu do rozważenia jest kwestia obrazy uczuć religijnych, ze względu na kontekst sytuacyjny słów Jana Pawła II. Nie będę szukać po przepisach, czy to podpada, czy nie. To ewentualnie należy do sądu. Jak chcesz to sobie sprawdź - art 196 Kodeksu Karnego.

Zabronić pani Senyszyn niczego nie mogę. Co nie zmienia faktu że nie mogę się nie zgodzić co do braku taktu i smaku. I co również nie zmienia faktu że w moim odbiorze jest to obrzydliwe.

Śr cze 14, 2006 21:10
Cytuj:
Jest to profanacja homilii Jan Pawla II

A może to coś znacznie gorszego było ? Oczywiście nie chcę by zaraz kogoś ekskomunikowano.Ale jednak słowa prof.Senyszyn są obraźliwe.Albo z tym pejczem na prawicę - przecież to głoszenie przemocy.

So cze 17, 2006 8:56
Haunebu, naucz sie prosze definicji slowa przenosnia, zanim napiszesz taka bzdure o przemocy. Obrazanie uczuc religijnych - tu sie nie wypowiem, takowych nie mam.

Ale co do bicza, to prosze Cie: slownik, encyklopedia, haslo przenosnia wzglednie metafora.

Crosis

So cze 17, 2006 11:33

ci panowie wyglądają bardzo "pokojowo"
Obrazek
ciekawa stroje....
Obrazek
jakby to był ktoś z MW pewnie było by oskarzenie że wykonuje zakazany gest...ale to jest lewacki bojówkarz więc ...
Obrazek
a tu policja zajmuje się tym importowanym obrońca równości....
Obrazek
hm...czy to umalowany facet czy strasznie brzydka kobieta?
Obrazek
-oh...czy wyłączyłem(am) żelazko...ale wiblator to na pewno mam :)
Obrazek
a fuj ale jesteś brzydka(i) hehe
Obrazek
-no nie...znowu rozmawała mi sie "sminka"
Obrazek
buzi buzi,

So cze 17, 2006 19:15
Zobacz profil WWW
Te zdjecia, szczegolnie zdjecia homoseksualistow maja tutaj cos pokazac?

Bo nie wiem po co one sa zamieszczone? Czy jest coz zlego w nich? Szczegollnie Twoj zalosny komentarz na temat "wiblatola" lub o tym, ze nie mozesz rozpoznac plci. Takie osoby bywaja tez wsrod heteroseksualnych. Nie wiem wiec zupelnie o co Ci chodzi.

Szkoda tylko, ze nie wstawiles teog zdjecia:
Obrazek

"Zakaz pedalowania" ? Wybitnie inteligentne haslo. Pomijajac koszarny transparent.

Nastepne - Ci tez sa strasznie pokojowi, szczegolnie tez skandowane przez nich haslo:
"raz sierpem, raz mlotem w czerwona holote"
Obrazek

Komentarz: Wp.pl

Czemu nie pokazales tego?
Obrazek

Albo tego:
Obrazek

Razem z komentarzem

A moze to?
Obrazek

I dalej:
Obrazek

Na tym zdjeciu jakos nie widze pałek itp...
Obrazek

Tego tez nie umiesciles:
Obrazek

No i oczywiscie komentarz

Nie wiem tez czy wiecie, ale w paradzie wzieli udzial tez organizacje anarchizujace, ktore marcin_jarzebski przedstawil na poczatku tak jakby to byli geje. Czyli standardowa manipulacja.
Obrazek
komentarz
Organizatorzy nie mogli ich wyprosic. Tego tez marcin_jarzebski nie powiedzial.

Czy ktos nie zgadza sie z nastepujacym haslem? Bo ja sie podpisuje kazda konczyna:
Obrazek

A teraz pan z "prawicy" prowadzony przez policje:
Obrazek

Stroj w tym momencie mowi wszystko. Flek, biala koszulka pod spodem, apaszka, naszywka w poblizu kolniezyka fleka po lewej stronie.

No i miedzynarodowy gest tych panow:
Obrazek

Jak juz pokazywac, to jak najwiecej, nieprawdaz?

Crosis

So cze 17, 2006 19:42

Crosis - bo niektórzy pokazują tylko to, co sami chcą w danej sprawie widzieć.

Przyłączam się do stwierdzenia - "zakaz pedałowania" mówi sam za siebie o mentalności tych, którzy takie transparenty noszą.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So cze 17, 2006 22:06
Zobacz profil WWW

Sorry. Odpowiem tylko na pytanie. Parodia równości.

N cze 18, 2006 8:56
"Kazda milosc jest swieta", jezeli jest miloscia a nie jej wypaczeniem.

N cze 18, 2006 14:07
Coz, dla mnie to nie jest bynajmniej relatywizm. To po prostu stwierdzenie, ze kazda milosc jest swieta. Milosc to dla mnie uczucie miedzy dwojgiem ludzi - niezalezni od ich plci. Gdzie tu relatywizm?

Crosis

N cze 18, 2006 14:37
Crosis, dobrze, ze to napisales. Milosc dla Ciebie to uczucie a dla mnie milosci towarzysza uczucia, rozne zreszta one moga byc.
Mozna kochac osobe tej samej plci, ale pod warunkiem, ze bedzie to milosc czysta, pragnaca dobra drugiej osoby.
Ojciec kocha syna czysta miloscia, w przyjazni kierujemy sie czystym uczuciem, ksiadz kocha swoich wiernych czysta milscia itd.
Jest to milosc na wzor milosci Bozej.

N cze 18, 2006 14:45

Nie neguje Twoich, bo nie smiem tego zrobic, ale mam tez swoje, ktore uwazam za rownie dobre :)

A z drugiej strony - przeraza mnie wizja swiata, w ktorym nie byloby roznorodnosci.

Crosis

N cze 18, 2006 14:51
Crosis, nigdy nie zmieniasz wlasnych pogladow?

Transparenty homoseksualistow z napisem "Kazda milosc jest swieta" nie sa wiarygodne.
Swietosci towarzysza: czystosc, skromnosc, wyrzeczenie, mestwo i jeszcze wiele innych cnot.

N cze 18, 2006 15:04
To zalezy tez od relatywnej definicji swietosci. Jesli zalozymy, ze swietosc nie musi zachodzic w katolickim rozumieniu, ale na zasadzie przymiotnika okreslajacego jakis stosunek do czegos, to mozna tak napisac.

Crosis

N cze 18, 2006 15:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona