WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy
Autor |
Wiadomość |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
 Re: WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy
micked
Co ty masz z tymi grupami stanistycznymi? Jakaś niewyleczona obsesja? Masz blade pojęcie o PW, pewnie poparte debilnym filmikiem Rydzyka, który ma się tak do prawdy jak g.. do miodu.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Pn sty 11, 2010 9:37 |
|
|
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Podobnie wielu argumentuje rozbrat z Kościołem - "chodziłbym do kościoła, dawał na tacę, gdyby mnie upewnili, że nie będą kupować wypasionych samochodów, budować plebani-pałacyków, znikną afery typu Stella Maris, nie usłyszę informacji o pijanych duchownych". Chyba WOŚP nie jest jeszcze religią prowadzącą do zbawienia, a Jerzy Owsiak jej prorokiem?  Porównanie jest bez sensu, bo dotyczy zupełnie innej materii. Chyba że uważasz Kościól za zwykłą ludzką instytucję (taką jak WOŚP, tylko że większą). Jeśli tak, to powyższa argumentacja miałaby sens. Cytuj: Masz rację - skutecznośc winna byc poprawiana ...i to wszystkich. To oczywiste, więc po co o tym pisać? Kamala napisał(a): micked, oczywiscie ze mozesz krytykowac WOSP. Tyle, ze informowanie o warunku "jak zmienia to i to, to ja moze im dam pieniadze" nie ma sensu. To jaki jest sens wątku, w którym dyskutujemy? Cytuj: Nie wiem czy WOSP finansuje koncerty satanistow, raczej wydawalo mi sie (moze naiwnie), ze rozne grupy graja na cel WOSP, czyli bez gazy - ale moze zle to zrozumialam. Odsetki od pieniędzy zebranych przez WOŚP finansują Przystanek Woodstock. Gwiazdą PW był m.in niemiecki Kreator i polski Vader propagujące kult agresji i śmierci, epatujące bluźnierstwami i satanistycznymi symbolami (choć oczywiście w wywiadach się od satanizmu odżegnują). Cytuj: W tym wypadku jednak, gdyby tak bylo jak przypuszczalam, to nie uwazam za wielki grzech przyjecie wsparcia od tych, ktorzy mi sie nie podobaja. A jakim to wsparciem dla WOŚP jest występ zespołu KAT gloryfikującego w swoich tekstach szatana? Pod hasłem pomocy dzieciom lansuje się ideologię prowadzącą do śmierci duchowej, a nieraz fizycznej.
|
Pn sty 11, 2010 19:09 |
|
 |
micked
|
eu_geniusz napisał(a): micked Co ty masz z tymi grupami stanistycznymi? Jakaś niewyleczona obsesja? To raczej wspomniani przeze mnie muzycy mają obsesję na punkcie satanizmu. Jeśli dla kogoś typową formą wyrazu artystycznego są symbole szatana, jak pentagram, czy głowa kozła, a tytuły płyt to "Biblia szatana" albo "666", to chyba jest to coś na kształt obsesji?
|
Pn sty 11, 2010 19:28 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Odsetki od pieniędzy zebranych przez WOŚP finansują Przystanek Woodstock. Gwiazdą PW był m.in niemiecki Kreator i polski Vader propagujące kult agresji i śmierci, epatujące bluźnierstwami i satanistycznymi symbolami (choć oczywiście w wywiadach się od satanizmu odżegnują). W sumie tak teraz naszło mnie takie małe pytanie - i co z tego? Co z tego, że dany zespół kultywuje szatana, jego członkowie są satanistami itp.? Ok, dla Ciebie szatan to symbol zła, dla mnie to jakiś tam wymysł człowieka żeby straszyć dzieci. Z tego co wiem to satanizm w Polsce nie jest wyznaniem zakazanym przez prawo. Rozumiem więc, że nie będziesz miał pretensji do ludzi, którzy będą protestować przeciwko zespołom propagującym katolicyzm ?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn sty 11, 2010 21:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): Chyba WOŚP nie jest jeszcze religią prowadzącą do zbawienia, a Jerzy Owsiak jej prorokiem?  Porównanie jest bez sensu, bo dotyczy zupełnie innej materii. Chyba że uważasz Kościól za zwykłą ludzką instytucję (taką jak WOŚP, tylko że większą). Jeśli tak, to powyższa argumentacja miałaby sens. Zdecydowanie nie jest i nigdy nie predentowała do miana religii. Chrystys jest obecny w swoim Kościele tworzy go wespół z ludżmi. A ludzie Kościoła, adekwatnie jak cały rodzaj ludzki, nie są pozbawieni wad i przywar. I oceniając innych nie należy o tym zapominać.
|
Wt sty 12, 2010 9:31 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Kiedy ateista krytykuje finanse Kosciolow - to nie jego sprawa. Kiedy "ateistyczna" WOSP zbiera pieniadze... . Katolik to dziwne stworzenie. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt sty 12, 2010 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Kiedy ateista krytykuje finanse Kosciolow - to nie jego sprawa. Kiedy "ateistyczna" WOSP zbiera pieniadze... . Katolik to dziwne stworzenie.  Dziwne  .....od 18 lat katolicy łożą kasę i utrzymują WOSP.
|
Wt sty 12, 2010 13:24 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: To raczej wspomniani przeze mnie muzycy mają obsesję na punkcie satanizmu. Jeśli dla kogoś typową formą wyrazu artystycznego są symbole szatana, jak pentagram, czy głowa kozła, a tytuły płyt to "Biblia szatana" albo "666", to chyba jest to coś na kształt obsesji? To nisza muzyczna, nic więcej. Na PW występuje wiele wspaniałych zespołów. Poza tym przyjeżdżają tam ludzie tworzący kulturę. No i jeszcze jedno. Dlaczego NIGDY nie dam złotówki na RM, a zawsze dam na WOŚP? Dlatego, że to drugie rozlicza się uczciwie (co rok), a to pierwsze kradnie w sposób bezczelny zasłaniając sie Maryją i jej Synem. Taka jest prawda! Rydzyk jeszcze nigdy uczciwie się nie rozliczył z tego co wyciągnał od ogłupionych babć (i dziadków). Czyli można oficjalnie nazywać go złodziejem z zakonu Redemptorystów. Jak się rozliczy to odwołam i przeprosze za ten tekst. Znając jednak Rydzyka i tę całą bandę z RM nastąpi to dopiero 40-Go Maja, gdy się spotkają dwie Niedziele, a Środa będzie pośrodku.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
|
Wt sty 12, 2010 15:15 |
|
 |
korat3
|
Spotkałam się z opinią że Jurek Owsiak zgarnia dla siebie i na woodstok jakąś część pieniędzy z WOŚP...nawet gdyby zabierał 50% to i tak kilkanaście milionów poszłoby na dzieciaki! Na woodstoku nie byłam więc nie chcę się wypowiadać na ten temat. Nawet jeśli na tej imprezie są prochy czy alkohol to nie ma się co dziwić- przecież policja nie sprawdza wszystkiego. Ciężko określić stanowisko kościoła bo niektórzy księża namawiaja do wrzucania do puszek a niektórzy poprostu nie zostawiają suchej nitki na WOŚPie...Lepiej cieszmy się że tacy ludzie jak Owsiak są bo dzięki nim mamy okazję pomóc.
|
Wt sty 12, 2010 22:31 |
|
 |
thoren
|
jedną z rzeczy, która akurat nie podoba mi się w Owsiaku jest jego związek z Woodstock. Sami sobie odpowiedzcie jaką muzykę tam zapodają... 
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Śr sty 13, 2010 20:44 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Mało wiesz o PW. Tam zapodaja prawie każdy rodzaj muzyki, od poważnej poczynając. Nigdy tam nie byłes, bo nie ma tam Dody Elektrody i innych Mandaryn  Kolejna ofiara nagonki Rydzyka
|
Cz sty 14, 2010 9:37 |
|
 |
elka
|
myślę, że coś w tym, co napisał Rafał Ziemkiewicz, jest: Wielka Orkiestra Zimowej Pomocy
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
Pt sty 15, 2010 8:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Typowe dla Ziemkiewicza we wszystkich dziedzinach - sprowadzić wszystko, poza nim, do parteru.
|
Pt sty 15, 2010 9:38 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Nie lubie faceta. Bardzo stronniczy. I co ma na mysli z ta krytyka: Cytuj: Co roku serduszko numer 1 musi pójść drożej, ... A dlaczego nie?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt sty 15, 2010 11:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Nie lubie faceta. Bardzo stronniczy. Nie lubię go od momentu jak przeczytałam z nim wywiad. Padło pytanie czy w trakcie studiów na UW brał jakiś udział w oporze p-ko władzy komunistycznej. Szczerze odpowiedział, że nie - bo uważał, że koledzy ganiający z ulotkami to takie "nieskuteczne, nieszkodliwe wariactwo" i tylko bawiło go to ich zaangażowanie, zaaferowanie. Zapomniał facio, że wskutek tego "nieszkodliwego, nieskutecznego wariactwa" systematycznie kruszyliśmy system....dzięki informacji, biernemu oporowi, czasem strajkom, ten system systematycznie się rozpadał. A teraz p. Ziemkiewicz kreuje się na mędrca, mentora pouczającego wszystkich - od o. Rydzyka poczynając na Owsiaku kończąc. A III RP bardziej mu doskwiera niż PRL.
|
Pt sty 15, 2010 11:24 |
|
|
|