Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 26, 2025 9:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
 Koniec świata ździebko inaczej 
Autor Wiadomość

Post Re: Koniec świata ździebko inaczej
Lurker->
Cytuj:
Ba! Ale zawsze byłby to zaczyn jakiejś dyskusji. Andy Ci pisze, dlaczego uważa hedonizm Szatana za negatyw, Ty mu odpisujesz dlaczego uważasz to za pozytyw i rozmowa się toczy. Sięgacie po kolejne argumenty, kiedy ich zaczyna brakować, szukacie wsparcia wujka Gógla i mądrych książek - można to ciągnąć tygodniami. A pomyślcie tylko, ile offtopów da się (echem) spłodzić przy okazji.

No tak, tylko ja bym się wtedy chyba nigdy nie oderwała od forum :razz:

Poza tym ja wolę raczej gdy różne elementy stopniowo wypływają przy okazji różnych dyskusji, i inne aspekty danego elementu za każdym razem są poruszane. A nie tak wziąć na warsztat jeden temat i rozkładać to na czynniki pierwsze. To chyba nie mój styl rozmowy... No a na pewno wolę ten pierwszy, więcej z takich rozmów wynoszę.

Andy72->
Cytuj:
Cechy szatana bierzesz z książki "Mistrz i Małgorzata"?

Jest to jedna z książek, które lubię (chociaż dawno już czytana, warto by do niej wrócić), ale nie tylko. Korzystam z różnych źródeł. Również z Waszej biblii ;-)

...to be who I am

Pn sty 21, 2013 20:08

a z takich źródeł?
https://www.youtube.com/watch?v=Exb1GIA-AMQ
"jakby co to się wyprzesz" :)

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pn sty 21, 2013 20:54

A takich źródeł mogę chętnie posłuchać, wpada w ucho ;-)

...to be who I am

Pn sty 21, 2013 21:05

Lurker napisał(a):
ARHIZ napisał(a):
Arhiz variant A: Okazuje się, że są na prawdę różni bogowie Allah, Queltzalcoatl, Wisznu, Maka Paka i toczy się walka między nimi i ich podwładnymi. Dyskordia objawia się przed Tobą i mówi, że niegodne jej służyłeś i nie jesteś godzien być Jej wyznawcą.

Sprzeciwiam się Jej i zaczynam dyskusję, licząc na to, że przerodzi się ona we flirt, dalej w pogawędkę przy kawie, spacer pod Księżycem i tak dalej.

:brawo:

Cytuj:
Zgadzam się oczywiście i powołuję do życia koterię "Ładne Kwiatki" w składzie Lurker, ARHIZ, Panna_Funia, Andy72 i JedenPost.

Haha, z nami u boku zaszedłbyś daleko XD

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

Pn sty 21, 2013 21:21

ARHIZ->
Cytuj:
Cytuj:
Zgadzam się oczywiście i powołuję do życia koterię "Ładne Kwiatki" w składzie Lurker, ARHIZ, Panna_Funia, Andy72 i JedenPost.

Haha, z nami u boku zaszedłbyś daleko XD

Na dalekie manowce :D
Takie różnorodne drużyny są najfajniejsze ;-)

...to be who I am

Pn sty 21, 2013 21:35

Hmmm, aż mnie korci żeby napisać o tym opowiadanko...

Wt sty 22, 2013 14:56

Dajesz. : D Z tego można całą powieść wykroić.

Orkiestra!

Wt sty 22, 2013 18:44

Dobra, ten kto chce wystąpić w moim opowiadaniu niech napisze mi zgodę na PW. Tekst obejmuje tematykę przewodnią tego posta i będzie traktował o podobieństwach i różnicach światopoglądów. Całość teoretycznie będzie z nutką humoru i postaram się nikogo nie obrażać.

Wt sty 22, 2013 20:17

Lurker napisał(a):
(powiedzmy, że JedenPost da się przechrzcić na rodzimowiercę)

Zawsze chciałem być raczej Indianinem, ale nie będzie 8)

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr sty 23, 2013 14:13

Staaary, Kupalnocka Ci nie odpowiada? Najkraśniejsza dziołcha w plemieniu Twoja, nawet jak jej ojciec się na Ciebie boczy. A w ogóle to proszę, książeczka do poduszki. Przekonasz się, że to fajne wyznanie.

Orkiestra!

Śr sty 23, 2013 15:21

No fajne, nawet bardzo. Ja, gdyby mi wiadomy Pan ( :twisted: ) nie zawrócił tak mocno w głowie ;-), sama bym się przechrzcić na rodzimowierstwo dała. W ogóle podobają mi się pogańskie wierzenia, a wszelkie święta to u mnie w domu właśnie w dużej części na pogańsko i po pogańsku :)

...to be who I am

Śr sty 23, 2013 15:33

BTW, czuję pewne wyrzuty sumienia względem Panny_Funi, że kiedy zapytała o pana Sz., zadałem jej do rozważenia opcje polityczne, a jej o Wybrańca chodziło. Weźmy zatem fazy Księżyca: otwierają się przed panną wrota piekieł i -

PIERWSZA KWADRA: Szatan okazuje się być lekko piegowatym nastolatkiem, który bez wstępów proponuje pannie "wysoki lot", a panna się zastanawiasz, czy chodzi mu o wspólny szturm na bramy Nieba, czy o znaczki, dropsy i kompot;

PEŁNIA: Szatan okazuje się być dojrzałym mężczyzną, który z miejsca zaczyna komplementować panny urodę, panna zaś rozumiesz dobrze, że ani nie jesteś pierwszą, ani żadną miarą nie będziesz ostatnią, której sprzedaje bajer (a dobry bajer sprzedaje);

OSTATNIA KWADRA: Szatan okazuje się być szpakowatym starszym panem roztaczającym wokół siebie urok ni to milionera, ni to męża stanu, a problem polega na tym, że zdaje się w ogóle nie zwracać na pannę uwagi - zaczepić go? ale w jaki sposób?

NÓW: Szatan okazuje się być WYKASTROWANY i szuka w pannie sojuszniczki w wendetcie przeciwko Panu Bogu.

Cóż więc robisz, Funiu?

Orkiestra!

Śr sty 23, 2013 15:42

Lurker, swoją drogą -czytałeś może taki komiks o Lobo pt. Kontrakt na Bouga? :twisted:

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr sty 23, 2013 15:44

Cytuj:
Pewnie. Stworzymy nowy świat zaraz po kolacji!

Ciekawa była w nim koncepcja pustego Nieba. "Nikt jeszcze nie zadowolił Bouga! Wysyła wszystkich tutaj!" - znaczy, do piekła. A medytujący opat, mam wrażenie, trafiłby Pannie_Funi do przekonania.

Ale bardziej mi się podobał ten komiks rysowany przez samego Bisleya, w którym Lobo trafia własną osobą w Zaświaty...
Cytuj:
Dobrze się bawiłeś? Ale poziom "P" nie służy do zabawy! Tam się powinno cierpieć!

Orkiestra!

Śr sty 23, 2013 15:51

Lurker->
Cytuj:
BTW, czuję pewne wyrzuty sumienia względem Panny_Funi, że kiedy zapytała o pana Sz., zadałem jej do rozważenia opcje polityczne, a jej o Wybrańca chodziło. Weźmy zatem fazy Księżyca:

No właśnie. Nie śmiałam poprosić... ;-) Ale gdyby wszyscy członkowie naszej drużyny byli tylko polityczni, to by trochę nudno przecież było, prawda? Panna Funia np. woli nocami... popatrzeć się w Księżyc... :zawstydzony: ;-)

Cytuj:
otwierają się przed panną wrota piekieł i...
Cóż więc robisz, Funiu?

Cytuj:
PIERWSZA KWADRA: Szatan okazuje się być lekko piegowatym nastolatkiem, który bez wstępów proponuje pannie "wysoki lot", a panna się zastanawiasz, czy chodzi mu o wspólny szturm na bramy Nieba, czy o znaczki, dropsy i kompot;

Nie mogę uwierzyć w to, że to on jest Szatanem, mijam go, włażę do tego piekła, i przetrząsam czeluście w poszukiwaniu tego właściwego.
Jeśli okazuje się jednak, że nie ma innego a tylko ten nastolatek, funduję mu ów wysoki lot - rakietą hen, hen w kosmos :twisted: - a sama zasiadam na piekielnym tronie i szykuję się do wielkiej wojny :)

Cytuj:
PEŁNIA: Szatan okazuje się być dojrzałym mężczyzną, który z miejsca zaczyna komplementować panny urodę, panna zaś rozumiesz dobrze, że ani nie jesteś pierwszą, ani żadną miarą nie będziesz ostatnią, której sprzedaje bajer (a dobry bajer sprzedaje);

No cóż... nie wszystko przecież może wiecznie trwać... ;-) Jeśli bajer podchodzi akurat pod mój gust, wchodzę w ten tymczasowy sojusz, czerpię z niego ile się da i ile mam ochotę ;-), pozostając nieobojętną na to kto się pojawia w otoczeniu.
W tej sytuacji istnieje i możliwość i prawdopodobieństwo rychłej zmiany sojusznika... ;-)

Cytuj:
OSTATNIA KWADRA: Szatan okazuje się być szpakowatym starszym panem roztaczającym wokół siebie urok ni to milionera, ni to męża stanu, a problem polega na tym, że zdaje się w ogóle nie zwracać na pannę uwagi - zaczepić go? ale w jaki sposób?

Nie zwraca uwagi, tak? :evil: No to on tego jeszcze nie wie, ale wcześniej czy później będzie musiał się o Funię potknąć... :yes:
W ramach przeprosin, skoro to przez jego nieuwagę ;-) pozwalam się zaprosić na lampkę piekielnego nektaru, przy którym omawiamy warunki mojego przyłączenia :)

Cytuj:
NÓW: Szatan okazuje się być WYKASTROWANY i szuka w pannie sojuszniczki w wendetcie przeciwko Panu Bogu.

WYKASTROWANY? :kreci: Taka opcja to chyba za karę... :killer:
No ale nawet jak jest źle, to i tak nie jest jeszcze aż tak źle, żeby nie można było sobie jakoś poradzić ;-)
Sojusz jest, pod jednym warunkiem - Panna Funia bierze wszystkich jeńców płci męskiej :twisted: Do wyboru, do koloru... O! :razz:

...to be who I am

Śr sty 23, 2013 18:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona