Żródło naszego cierpienia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Żródło naszego cierpienia
@robek-bardzo śmieszne.
|
Cz mar 17, 2016 10:43 |
|
|
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): @robek-bardzo śmieszne. Rzeczywistość bywa często bardzo śmieszna 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Cz mar 17, 2016 13:26 |
|
 |
Andy72
|
@Robek, a kiedy pomyślisz poważnie o życiu? Kiedy zaczniesz pisać na poważnie na forum, aby to pisanie mogło by Ci jakoś pomóc?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz mar 17, 2016 13:29 |
|
|
|
 |
Robek
|
Andy72 napisał(a): @Robek, a kiedy pomyślisz poważnie o życiu? Kiedy zaczniesz pisać na poważnie na forum, aby to pisanie mogło by Ci jakoś pomóc? Cały czas pisze poważnie. I nie wiem w jaki sposób to pisanie, mogłoby mi pomóc?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Cz mar 17, 2016 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@robek-oj pomoże,pomoże,nawet jeżeli tak bardzo się przed tym bronisz.Twoja aktywność świadczy o tym,jak bardzo sprawy wiary są w twoich myślach-myślę,że jest w tobie tęsknota za miłością Bożą.
|
Cz mar 17, 2016 14:00 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Tylko cały czas się zgrywa, ciekawe kiedy zrozumie że życie nie polega na seksie i używkach, czy w wieku 70 lat? Tylko to oznacza że będą stracone lata.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz mar 17, 2016 14:03 |
|
 |
Robek
|
Andy72 napisał(a): Tylko cały czas się zgrywa, ciekawe kiedy zrozumie że życie nie polega na seksie i używkach, czy w wieku 70 lat? Tylko to oznacza że będą stracone lata. Mam rozumieć, że ty nigdy z żadnymi używkami nie miałeś nic wspólnego?
|
Cz mar 17, 2016 18:40 |
|
 |
Andy72
|
Nigdy mnie nie interesowały, nie rozumiem co w nich ludzie widzą, Jedynie seks jest moją słabością, ale nie przyniósł mi szczęścia.
|
Cz mar 17, 2016 18:41 |
|
 |
Robek
|
Andy72 napisał(a): Nigdy mnie nie interesowały, nie rozumiem co w nich ludzie widzą, Jedynie seks jest moją słabością, ale nie przyniósł mi szczęścia. Z ciebie klasyczny pies ogrodnika, samemu nie korzystasz, i innym byś nie dał 
|
Cz mar 17, 2016 18:44 |
|
 |
Beek
|
W dzisiejszych czasach to na każdym kroku kryją się pokusy, którzy młodzi ludzie sięgają po nie nie licząc się z konsekwencjami jakie zasobom niosą,. Przechodzą bunt, brak zrozumienia w rodzinie czy nawet chcęć być akceptowani prze rówieśników. Z biegiem czasu zdają sobie sprawę że nie tędy droga, dla niektórych nie ma już odwrotu.
_________________ Wszyscy – czy tego chcemy, czy nie (choć Ci pierwsi mają zdecydowanie lepiej ) – uczymy się przez całe życie
|
Pt mar 18, 2016 9:47 |
|
 |
Robek
|
Beek napisał(a): W dzisiejszych czasach to na każdym kroku kryją się pokusy, którzy młodzi ludzie sięgają po nie nie licząc się z konsekwencjami jakie zasobom niosą,. Przechodzą bunt, brak zrozumienia w rodzinie czy nawet chcęć być akceptowani prze rówieśników. Z biegiem czasu zdają sobie sprawę że nie tędy droga, dla niektórych nie ma już odwrotu. To jak sie uzależniłem od picia herbaty, to już nie ma dla mnie odwrotu? 
|
Pt mar 18, 2016 16:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@robek-pij herbatkę na zdrowie.
|
Pt mar 18, 2016 16:30 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): @robek-pij herbatkę na zdrowie. Ten cały "Beek" pisze zbyt ogólnie, bo jak pisze że o jakiś pokusach, to o co mu chodzi? herbata? kokaina? dziewczyny? wódka? Jaki to ma sens opisywanie tego w taki sposób?
|
Pt mar 18, 2016 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: żródło naszego cierpienia
Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): Ale dał Ci wolną wolę. To i tak nic nie zmienia. Wszechwiedzący Bóg, wie co będe w życiu robił, więc jeśli by nie chciał, żebym to robił, to by mnie nie stworzył. Więc to co robie, jest całkowicie wina Boga. Nie boisz się piekła? Czy w nie nie wierzysz? Wiesz o tym, że największym sukcesem szatana jest to, że są ludzie którzy w niego nie wierzą?
|
So mar 19, 2016 8:31 |
|
 |
supahiroł
|
gita jak czytam takie rzeczy to później myślę ż mam do czynienia z wyznwcami złego. jak w zlego mozna wierzyć?
zgodnie z modlitwa ojcze nasz zakladamy jego istnienie. ale chyba dostrzegasz subtelność?
_________________ jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.
|
So mar 19, 2016 12:29 |
|
|
|