Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
boguśkuszyński
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
Alus napisał(a): Przekazywałam słowa pocieszenia, niłości członkom mojej rodziny. Piszesz w czasie przeszłym, to już teraz nie przekazujesz....
|
So wrz 08, 2012 5:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
boguśkuszyński napisał(a): Alus napisał(a): Przekazywałam słowa pocieszenia, niłości członkom mojej rodziny. Piszesz w czasie przeszłym, to już teraz nie przekazujesz.... Przekazuję. Migasz się miły nie chcąc udzielić odpowiedzi Aby Ci ułatwić, podpowiem - my chrześcijanie wierzymy w słowa Chrystusa Ja jestem światłością świata.
|
So wrz 08, 2012 8:13 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): my chrześcijanie wierzymy w słowa Chrystusa Ja jestem światłością świata O właśnie. I dlatego Ci, którzy wierzą w Jezusa, nie mają wątpliwości co od Boga jest a co od Boga nie jest. Bo Boga szukamy w Światłości a nie w Ciemności. I w Światłości jest jeden Bóg.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So wrz 08, 2012 10:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No nie jestem tak do końca przekonana czy " my chrześcijanie" nie mamy wątpliwości z zasady każdy człowiek ma wątpliwości, nawet święci mieli wątpliwości, wszyscy ludzie zawsze mieć będą wątpliwości póki chodzą po ziemi - ponieważ nie znają " całej prawdy" Nie jest sztuką wierzyć w Boga jak to kiedyś powiedział jeden misjonarz , sztuką jest przyjąć do siebie Boże objawienie.Ludzie nie mają problemów z uwierzeniem w Boga, mają problem z przyjęciem Jego objawienia. Nie ma - " my - wy " - nie tylko chrześcijanie chodzą po ziemi i nie tylko przez nich ziemia jest zaludniona, wynoszenie się w taki sposób ponad innych ludzi smakuje już pychą. " Nawet Ci co nie wierzą dostąpią zbawienia " ponieważ Bóg żadnej swojej owcy nie zagubi. Nigdy Jezus nie powiedział - " stawiajcie się ponad innymi" - często jednak mówił - " kto będzie poniżony tego wywyższą , kto będzie wywyższony - tego poniżą " Nie ma " my -wy " - każdy człowiek jest dziełem Boga.
Poza tym - najszybciej Boga można odnaleźć w ciemności , gdy dusza nic ponad ciemności już nie widzi, gdy wydaje jej się że świat się kończy i nic gorszego już spotkać jej nie może.Wtedy właśnie Bóg wyciąga do niej ręce. Jak moc w słabości się doskonali a siła człowieka buduje się na doświadczeniach tak Boga odnaleźć można w ciemnościach. Za dnia słońce oświetla ziemie, widzisz wszystko wyraźnie, nie zobaczysz jednak gwiazd, słońce oświetla na ziemi wszystko i dobro i zło , nad jednym i drugim świeci tak samo, nie zobaczysz też świetlika za dnia , ponieważ nie jesteś w stanie.Zobaczysz jednak świetlika w nocy gdy to co nie jest potrzebne okryte jest ciemnością.Wtedy może zobaczyć tylko jedno - światło świetlika i " dotyk Boga"
|
N wrz 09, 2012 4:23 |
|
 |
boguśkuszyński
|
Alus napisał(a): my chrześcijanie wierzymy w słowa Chrystusa Ja jestem światłością świata. Wiara to troszkę za mało, czy Ty droga Alus naśladujesz Jezusa i starasz się być światłością ?.
|
N wrz 09, 2012 4:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
boguśkuszyński napisał(a): Alus napisał(a): my chrześcijanie wierzymy w słowa Chrystusa Ja jestem światłością świata. Wiara to troszkę za mało, czy Ty droga Alus naśladujesz Jezusa i starasz się być światłością ?. W inkwizycję sie bawisz? Nadal nie odpowiedziałeś o źródło światłości przkazywanej przez ową panią. Bez odpowiedzi na to pytanie dalsza dysputa traci sens.
|
N wrz 09, 2012 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): No nie jestem tak do końca przekonana czy " my chrześcijanie" nie mamy wątpliwości z zasady każdy człowiek ma wątpliwości, nawet święci mieli wątpliwości, wszyscy ludzie zawsze mieć będą wątpliwości póki chodzą po ziemi - ponieważ nie znają " całej prawdy" Nie jest sztuką wierzyć w Boga jak to kiedyś powiedział jeden misjonarz , sztuką jest przyjąć do siebie Boże objawienie.Ludzie nie mają problemów z uwierzeniem w Boga, mają problem z przyjęciem Jego objawienia. Nie ma - " my - wy " - nie tylko chrześcijanie chodzą po ziemi i nie tylko przez nich ziemia jest zaludniona, wynoszenie się w taki sposób ponad innych ludzi smakuje już pychą. " Nawet Ci co nie wierzą dostąpią zbawienia " ponieważ Bóg żadnej swojej owcy nie zagubi. Nigdy Jezus nie powiedział - " stawiajcie się ponad innymi" - często jednak mówił - " kto będzie poniżony tego wywyższą , kto będzie wywyższony - tego poniżą " Nie ma " my -wy " - każdy człowiek jest dziełem Boga.
Poza tym - najszybciej Boga można odnaleźć w ciemności , gdy dusza nic ponad ciemności już nie widzi, gdy wydaje jej się że świat się kończy i nic gorszego już spotkać jej nie może.Wtedy właśnie Bóg wyciąga do niej ręce. Jak moc w słabości się doskonali a siła człowieka buduje się na doświadczeniach tak Boga odnaleźć można w ciemnościach. Za dnia słońce oświetla ziemie, widzisz wszystko wyraźnie, nie zobaczysz jednak gwiazd, słońce oświetla na ziemi wszystko i dobro i zło , nad jednym i drugim świeci tak samo, nie zobaczysz też świetlika za dnia , ponieważ nie jesteś w stanie.Zobaczysz jednak świetlika w nocy gdy to co nie jest potrzebne okryte jest ciemnością.Wtedy może zobaczyć tylko jedno - światło świetlika i " dotyk Boga" Różnie to bywa kochana Gdy nadejdzie ciemność ostrej depresji bardzo często nie dostrzegasz w tym momencie żadnego światełka 
|
N wrz 09, 2012 9:54 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Błądzącym w ciemnościach polecam lekturę i medytację Drogi na górę Karmel - świętego Jana od Krzyża.
Kiedy otacza Cię ciemność, w której nie widzisz i nie czujesz ani Boga, ani nic - nie zapomnij, że masz serce, serce wciąż zdolne do miłości, miłości pochodzącej od Boga. Zaufaj Bogu i kochaj.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
N wrz 09, 2012 12:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Magdalena_i napisał(a): No nie jestem tak do końca przekonana czy " my chrześcijanie" nie mamy wątpliwości z zasady każdy człowiek ma wątpliwości, nawet święci mieli wątpliwości, wszyscy ludzie zawsze mieć będą wątpliwości póki chodzą po ziemi - ponieważ nie znają " całej prawdy" Nie jest sztuką wierzyć w Boga jak to kiedyś powiedział jeden misjonarz , sztuką jest przyjąć do siebie Boże objawienie.Ludzie nie mają problemów z uwierzeniem w Boga, mają problem z przyjęciem Jego objawienia. Nie ma - " my - wy " - nie tylko chrześcijanie chodzą po ziemi i nie tylko przez nich ziemia jest zaludniona, wynoszenie się w taki sposób ponad innych ludzi smakuje już pychą. " Nawet Ci co nie wierzą dostąpią zbawienia " ponieważ Bóg żadnej swojej owcy nie zagubi. Nigdy Jezus nie powiedział - " stawiajcie się ponad innymi" - często jednak mówił - " kto będzie poniżony tego wywyższą , kto będzie wywyższony - tego poniżą " Nie ma " my -wy " - każdy człowiek jest dziełem Boga.
Poza tym - najszybciej Boga można odnaleźć w ciemności , gdy dusza nic ponad ciemności już nie widzi, gdy wydaje jej się że świat się kończy i nic gorszego już spotkać jej nie może.Wtedy właśnie Bóg wyciąga do niej ręce. Jak moc w słabości się doskonali a siła człowieka buduje się na doświadczeniach tak Boga odnaleźć można w ciemnościach. Za dnia słońce oświetla ziemie, widzisz wszystko wyraźnie, nie zobaczysz jednak gwiazd, słońce oświetla na ziemi wszystko i dobro i zło , nad jednym i drugim świeci tak samo, nie zobaczysz też świetlika za dnia , ponieważ nie jesteś w stanie.Zobaczysz jednak świetlika w nocy gdy to co nie jest potrzebne okryte jest ciemnością.Wtedy może zobaczyć tylko jedno - światło świetlika i " dotyk Boga" Różnie to bywa kochana Gdy nadejdzie ciemność ostrej depresji bardzo często nie dostrzegasz w tym momencie żadnego światełka  [/quote A kto pisze o depresji?
|
N wrz 09, 2012 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Błądzącym w ciemnościach polecam lekturę i medytację Drogi na górę Karmel - świętego Jana od Krzyża.
Kiedy otacza Cię ciemność, w której nie widzisz i nie czujesz ani Boga, ani nic - nie zapomnij, że masz serce, serce wciąż zdolne do miłości, miłości pochodzącej od Boga. Zaufaj Bogu i kochaj. Piszemy chyba o dwóch rożnych rzeczach
|
N wrz 09, 2012 15:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A kto pisze o depresji? Ja...znam z autopsji, uwierz trudno wtedy w ciemnosci dostrzec światełko. Różne bywają rodzaje i przyczyny ciemności.
|
N wrz 09, 2012 16:39 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Ja...znam z autopsji, uwierz trudno wtedy w ciemnosci dostrzec światełko. Różne bywają rodzaje i przyczyny ciemności. Często przyczyną bywa opętanie przez złe duchy. Dlatego warto trwać przy Bogu, po to między innymi, wierzący mają swoją wiarę. By byli bezpieczni wobec Szatana.
|
N wrz 09, 2012 16:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: A kto pisze o depresji? Ja...znam z autopsji, uwierz trudno wtedy w ciemnosci dostrzec światełko. Różne bywają rodzaje i przyczyny ciemności. Ty piszesz - nie ja , fakt mówi sam za siebie - Dlatego nie rozumiem dlaczego poruszasz tutaj problem depresji
|
N wrz 09, 2012 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: A kto pisze o depresji? Ja...znam z autopsji, uwierz trudno wtedy w ciemnosci dostrzec światełko. Różne bywają rodzaje i przyczyny ciemności. Ty piszesz - nie ja , fakt mówi sam za siebie - Dlatego nie rozumiem dlaczego poruszasz tutaj problem depresji Nie problem depresji, ale problem ciemnosci duchowej.
|
N wrz 09, 2012 19:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ciemność duchowa nie ma wiele wspólnego z depresją
|
N wrz 09, 2012 21:45 |
|
|