Autor |
Wiadomość |
zenon52
|
 Re: Tęsknota za życiem
a właśnie Pan Bóg mi wiele pomaga, czesto rozmawiam z nim. Jak jestem często zamotany to zawsze tak się dzieje, że wszystko jest ok. Wiele razy doświadczyłem obecności Boga i tylko Jemu zaufałem. Staram się pomagać najsłabszym bo tym silniejszym, nie, bo oni mnie nie rozumieją, uważają inaczej i coś knują
|
Cz sie 25, 2016 20:27 |
|
|
|
 |
zenon52
|
dominikbartlomiej napisał(a): zenon52 napisał(a): jestem bardzo spokojny i opanowany, wręcz małomówny masz duszę poety? delikatną? Zaprzyjaźnij się z Mamą Maryją i Panem Jezusem, rozmódl się, pokochaj różaniec,pragnij świętości. Oszalej na punkcie Pana Jezusa, Mamy Niebieskiej i Boga Ojca, pragnij świętości i wierz, że możesz tego osiągnąć współpracując z łaską uświęcającą i Bogiem Ojcem w Niebie! rozwiń skrzydła! Pan Bóg czeka na Bożych szaleńców! wierzę w to i Bóg o de mnie tego wymaga. Wiem, że wybacza moje upadki, głównie w tym że ja niekiedy podupadam w wierze. Ale może to dobrze, bo przynajmniej wiem że nie jestem idealny i potrzebuję ciągłej pracy nad sobą. Dziękuję za dobre słowa
|
Cz sie 25, 2016 20:31 |
|
 |
zenon52
|
Tęsknota za życiem
czy w tym bałaganie i ferworze można się połapać pogubiły się nasze dróżki już nie wiemy dokąd idziemy taki ten świat niepojęty po prostu w nieznane idziemy świat przepełniony obojętnością obojetnością na swój sposób pojętą czy świat oszalał, zagalopował hen ale tylko jeden cel przyswieca marzenia przepełnione natręctwem wielkie niezrozumienie rodzi lęk napełniony pewną pustką.
W moim świecie myśli mają wolność, dusza zbyt obojętna na śmiech. Wolność jako wielka nadzieja wolność wyzwoleniem od tego świata Na scenie życia bedącą ucieczką pewną codziennością życia życie to moja scena roli uczę się sam.
W sercu pustka, w głowie otchłań ciemności, Dusza pragnie wolności, której ciało znieść jej już nie może Wstawać rano, zawsze wyzwanie wyzwanie na lepsze na jutro,
jak ten orzeł biały, będący w powietrzu wolnym a tu w mgnieniu chwili ograbiają go z wolności, nie jest już taki wspaniały, bezpieczny Skrzydła mu podcinają i spada gdzieś w otchłań tego bałaganu życia
|
Pt sie 26, 2016 8:32 |
|
|
|
 |
zenon52
|
być wolnym jak to pieknie brzmi ale czy się da, czy się podoła temu napewno tak, bo to powetrze jest ciężkie coraz cięższe, czuję że coraz bardziej zatrute
To powietrze cię zabija a śmierć jest powolna niekiedy sekundowa, trudna do zlokalizowania ale prawdziwa
Jednak czekając z utęsknieniem na wielką nadzieję nadzieję napełnioną marzeniami marzeniami zrodzonymi w młodym człowieku tuszącymi starego człowieka. Odwróciłem kolejności, najpierw stary człowiek, później młody.
|
Pt sie 26, 2016 8:42 |
|
 |
zenon52
|
no napewno ciężko radzę sobie z natrętnymi negatywnymi myślami, wynikłymi z prześladowania doznanym od innych. Postanowiłem walczyć, nie poddawać się, bo to oni są słabi, bardzo słabi.
|
Pt sie 26, 2016 20:04 |
|
|
|
 |
zenon52
|
Marzenia, wielka kraina szczęścia niepojęta moc pragnienia przepełniona dużym wyzwaniem tulę w sercu swe marzenia ogarniam wzrokiem hen czy moga być marzenia niespełnione?
wędruję dalej po trudnych ścieżkach a nadzieja zawsze umiera ostatnia trzyma w swych objęciach Ciągle tęsknota zenit witająca tęsknota do gwiazd sięgająca
droga usłana cierniami trudnymi do przebycia a mimo to wędruję dalej przez te trudne chwile a niebo i gwiazdy mi sprzyjają
czy da się pokonać przeszkody? w tej ciągle płynącej rzece kochany, nie myśl o tym ich nie pokonasz lecz musisz nauczyć się z nimi żyć jak? szukaj samotności
z kim chcesz walczyć? nie dasz rady świat przepełniony wilkami coraz bardziej groźnymi staraj się ich unikać, kochany
|
Pt sie 26, 2016 21:12 |
|
 |
zenon52
|
Czy świat oszalał na tym łez padole dlatego wyszedłem na puste pole a na bezdrożach tych rajskich zagonów leży cała prawda pełna pięknych ukłonów lecz ja sam się kłaniam z wdzięcznością do tych pól nie osłanych bezdusznością ta zacna kraina pozbawiona żywej duszy tudzież gdzieindziej pełnej po uszy jednak uwidacznia się rajska dusza która na mnie anielski urok wymusza Idę dalej po tej szlachetnej drodze nie mając nic przy swojej silnej nodze z wielką radością napotykam las pelen spokoju a w jednej chwili odczuwam garstkę pokoju czy w tym edenie moge być szczęśliwy ? jak każdy w tym kawałku raju mysliwy halo, posłuchaj mnie mój bracie kochany w tym szczęściu nie zaznasz żadnej rany tutaj jest taki spokój niebiański jak każdy Twój przymiot pański zauważam piękno w swojej istocie długo trwające w swojej prostocie bardzo dziękuję Ci Panie Boże bo wiem, że nikt tak nie może
|
So sie 27, 2016 21:11 |
|
 |
zenon52
|
samotność, jest to piękne doznanie nie pytające o moje uznanie wyzwala we mnie pewną swobodę narzucając też i swoistą wygodę odczuwam pewien spokój namiętny ale niestety długo nie jest ponętny w samotności jestem wolny jak ptak swawolnie pędząc hen jakby na wznak ptak maluje piękny kontur na niebie jednak niestety tylko dla siebie w samotności odczuwam pustkę nie małą czasami dość nie bywałą samotność widziana jako pewien bunt który czasami podcina mi niezły grunt jednak wolność, którą słyszę w lesie doznaje w sobie i wiem, że mnie poniesie
|
Wt sie 30, 2016 9:18 |
|
 |
zenon52
|
bo w tęsknocie do tej miłości nabawię się wiele przypadłości miłość, jaki na mnie urok wywiera bynajmniej nadziei we mnie nie zaciera moja kochana ulubiona fanko napewno znajdę w tobie posłanko jednakże zawsze będę tobie rad aby nie być w tym szczęściu ponad miłość jest piękna ale nie tak łatwa a dla mnie raczej ostra jak brzytwa z uczuciem wzdycham do tej ponętnej natury odczuwając zachwyt bedąc mikrej postury zastanawiam się, miłość czy samotność ? i cierpię, bo odczuwam wielką niepewność lanserka jest dla mnie natrętna jednakże napewno nie ponętna cały czas szukam tej prawdziwej miłości ale bynajmniej bez wielkiej natarczywości jednak myślę również o samotności bo ona daje mi dużo swobowy i wolności miłość jest dość wymagająca a samotność mało pociągająca miłośc ma swoje piękno i duże możliwości ale i niesie za sobą pewne uległości nie zbadane również ryzyko dla ciała bo to wszystko nie tak łatwo działa to tyle moi drodzy przyjaciele tutaj nie powiedziałem zbyt wiele kochani, cieszmy się życiem bo to nie jest jak z obyciem próbuję wracać donikąd ale nie wiadomo skąd
|
Wt sie 30, 2016 12:20 |
|
 |
zenon52
|
z tej tęsknoty do życia tworzę ratując się od sideł zniechęcenia, jakiegoś nastroju depresyjnego.
|
Wt sie 30, 2016 12:22 |
|
 |
zenon52
|
tak sobie piszę i marzę o tym życiu, którego chyba nie dogonię.
|
Wt sie 30, 2016 12:46 |
|
 |
zenon52
|
bieda tego nędznego świata będącego jak pewna poświata jest dla mnie bardzo bliska a moja dłoń to wszystko ściska
dlaczego się śmiejesz z ludzi przecież to cię nie obudzi drogi kolego zagubiony bo czujesz się jak ograbiony
nie śmiej się z drugiego bo sam uważasz się za ubogiego w tej twojej marnej naturze ukrytej w ciemnym kapturze
czychasz na czyjąś słabość bo nie wiesz co to miłość szanuj drugiego brata w pokorze któremu raczej mało kto pomoże
słowa ulatują a rozpacz trwa i bywa jak ta czarna barwa bieda tego świata dalej żyje ale jej dusza bardzo wyje
z czego się śmiejecie, z samych siebie się śmiejecie albowiem jesteście bardzo zatraceni bo waszej duszy nikt nie doceni
|
Wt sie 30, 2016 20:07 |
|
 |
zenon52
|
walczę z nastrojem depresyjnym i z różnymi natrętnymi myślami
|
Wt sie 30, 2016 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zenon52 napisał(a): walczę z nastrojem depresyjnym i z różnymi natrętnymi myślami Depresję się leczy. Samemu trudno z tego wyjść.
|
Śr sie 31, 2016 12:39 |
|
 |
zenon52
|
oj sam nie wiem co tym wszystkim myśleć. Mam potężny mętlik w głowie aby coś działać
|
Śr sie 31, 2016 19:55 |
|
|
|