Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 23, 2025 6:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna strona
 Żródło naszego cierpienia 
Autor Wiadomość

Post Re: żródło naszego cierpienia
gita napisał(a):
Robek napisał(a):
Andy72 napisał(a):
Ale dał Ci wolną wolę.

To i tak nic nie zmienia.
Wszechwiedzący Bóg, wie co będe w życiu robił, więc jeśli by nie chciał, żebym to robił, to by mnie nie stworzył.
Więc to co robie, jest całkowicie wina Boga.

Nie boisz się piekła? Czy w nie nie wierzysz? Wiesz o tym, że największym sukcesem szatana jest to, że są ludzie którzy w niego nie wierzą?

Co ma do tego wiara i strach przed piekłem?
Skoro Bóg byłby przeciwny temu, kim jestem, co robie, i gdzie trafie po śmierci, to mógłby spowodować że bym sie nie urodził, i by było po problemie.
Ale skoro istnieje, to znaczy że Bogu odpowiada to co w życiu wyprawiam, bo przecież przy swojej wszechwiedzy, zdaje sobie sprawe że sie nie zmienie.

So mar 19, 2016 19:58

Post Re: Żródło naszego cierpienia
To tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy się zmienisz. Myślisz że będziesz się tak tłuamaczył przed Bogiem?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

So mar 19, 2016 20:04

Andy72, a może Robek, to tylko tutaj gra taki "czarny charakter".

Tutaj tak naprawdę to nigdy nie masz pewności, z kim rozmawiasz. Robek np. może być bardzo inteligentnym facetem, który, zamierza tego lata zwiedzić Polskę, a w ten sposób, to tylko szlifuje obcy mu język.

So mar 19, 2016 20:28

beato jak racjonaliści tłumaczą powstanie języka na drodze ewolucji? mnie to zawsze ciekawiło.

czy uuu uuu którym porzumiewali sie jak robek teraz przekształcili w dzwieki artykuowane czy coś. nie wiem. np. psy szczekaja i tak im zostalo chyba. az strach pomyslec ;-)

jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.

So mar 19, 2016 20:52

Andy72 napisał(a):
To tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy się zmienisz. Myślisz że będziesz się tak tłuamaczył przed Bogiem?

Tu nie zależy nic odemnie, mam taki charakter i tyle, nie da sie tego zmienić.

beata50 napisał(a):
Tutaj tak naprawdę to nigdy nie masz pewności, z kim rozmawiasz. Robek np. może być bardzo inteligentnym facetem, który, zamierza tego lata zwiedzić Polskę, a w ten sposób, to tylko szlifuje obcy mu język.

No naprawde :D aż tak źle sie wypowiadam?
Zresztą co tu jest do zwiedzania w tym kraju :D :D :D

supahiroł napisał(a):
beato jak racjonaliści tłumaczą powstanie języka na drodze ewolucji? mnie to zawsze ciekawiło.

czy uuu uuu którym porzumiewali sie jak robek teraz przekształcili w dzwieki artykuowane czy coś. nie wiem. np. psy szczekaja i tak im zostalo chyba. az strach pomyslec ;-)

Co niektóre zwierzęta, takie jak kury :mrgreen: umieją w jakiś tam sposób, między sobą sie porozumiewać, więc to że ludzie też to potrafią, nie jest niczym nadzwyczajnym.

So mar 19, 2016 21:00

;)
Robek napisał(a):

beata50 napisał(a):

No naprawde :D aż tak źle sie wypowiadam?

Robek, ja nie napisałam jakiś tam facet, tylko inteligentny.
Znam takiego jednego, niesamowity — zna z 7 języków, jak nie więcej.
Szlifuje je w ten sposób, że po opanowaniu podstaw gramatyki i trochę słownictwa wchodzi na początku na obcojęzyczne forum.
Ma bardzo dużo czasu, żeby wiadomość rozszyfrować, i coś odpowiedzieć. Na początku nie zależy mu, żeby błyszczeć inteligencją, tylko żeby cokolwiek w sposób poprawny odpowiedzieć i jak najdłużej utrzymać rozmowę. W ten sposób, na początku gra dziecko, potem w miarę poznawania słownictwa wciela się w inne postacie. Po pewnym czasie wchodzi na chat. Internet to taka fajna sprawa, że tak naprawdę to nigdy do końca nie można być pewnym, z kim się rozmawia.
Taki sposób na naukę obcego języka na pewno nie jest nudny. ;)

N mar 20, 2016 0:43

Post Re: żródło naszego cierpienia
gita napisał(a):
Robek napisał(a):
Andy72 napisał(a):
Ale dał Ci wolną wolę.

To i tak nic nie zmienia.
Wszechwiedzący Bóg, wie co będe w życiu robił, więc jeśli by nie chciał, żebym to robił, to by mnie nie stworzył.
Więc to co robie, jest całkowicie wina Boga.

Nie boisz się piekła? Czy w nie nie wierzysz? Wiesz o tym, że największym sukcesem szatana jest to, że są ludzie którzy w niego nie wierzą?

Tak, również największym sukcesem Szatana jest Radio Maryja i Tadeusz Rydzyk.

N mar 20, 2016 9:39
@sowaniejestmadra-jak łatwo i szybko można kogoś ocenić.Najpierw może lepiej wejrzeć we własne życie,zastanowić się nad sobą,co my robimy dobrego dla innych?,co my staramy się przekazać innym?.Ksiądz Rydzyk jako instytucja na pewno również. popełnia pewne błędy.Nie ma ludzi idealnych,nie ma rządów idealnych,nie ma religii idealnych.Wszędzie tam gdzie działa człowiek i chce robić dobrze,występują równie pewne błędy.Trzeba oceniać całokształt pracy i działania.Jaka z tego wynika wartość.Radio Maryja jet jedynym katolickim radiem.Jeżeli komuś się nie podoba,to czemu nie zrobi lepszego.Co takiego robi ksiądz Rydzyk,jeżeli piszesz,że jest sukcesem szatana.Ileż trzeba posiadać w sobie zła,aby tak kogoś osądzać.

N mar 20, 2016 11:27

wybrana napisał(a):
,nie ma religii idealnych.

Jak to nie ma? to idealny Bóg stworzył nieidealną religie?

wybrana napisał(a):
Co takiego robi ksiądz Rydzyk,jeżeli piszesz,że jest sukcesem szatana.Ileż trzeba posiadać w sobie zła,aby tak kogoś osądzać.

Nie ma powodu, żeby Rydzyka i jego radio, oceniać tak bardzo negatywnie.

N mar 20, 2016 11:57
@robek-Bóg stworzył wiarę.Religia jest sposobem,formą,nauką,zasadą wyznawania tej wiary- w uznawane i przyjęte prawdy..Dlatego mamy tak dużo religii i wyznań.

N mar 20, 2016 12:05

wybrana napisał(a):
@robek-Bóg stworzył wiarę.Religia jest sposobem,formą,nauką,zasadą wyznawania tej wiary- w uznawane i przyjęte prawdy..Dlatego mamy tak dużo religii i wyznań.

Uważasz że Bóg istnieje, natomiast religie są jedynie wymysłem człowieka, i dzięki tym wymyślonym religią, będzie łatwiej wierzyć w Boga?

N mar 20, 2016 12:09
@robek-nie są wymysłem ale zasadą,formą,sposobem wyznawania wiary.Znamy pewne prawdy objawione i na różne sposoby je interpretujemy.W każdej religii główną postacią wiary jest Bóg,tylko inaczej wyznają wiarę w Boga chrześcijanie,inaczej muzułmanie,inaczej buddyści itd.Głównym centrum i dążeniem w każdej religii jest Bóg.Każdy człowiek ma inne formy myślenia i oceny.Sposób wyznawania wiary przejmujemy po naszych przodkach w zależności gdzie się urodzimy.Żadna religia nie wyklucza istnienia Boga.

N mar 20, 2016 12:49

źródłem cierpienia każego człowieka jest kobieta ;-)

jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.

N mar 20, 2016 12:55

wybrana napisał(a):
@robek-nie są wymysłem ale zasadą,formą,sposobem wyznawania wiary.Znamy pewne prawdy objawione i na różne sposoby je interpretujemy.W każdej religii główną postacią wiary jest Bóg,tylko inaczej wyznają wiarę w Boga chrześcijanie,inaczej muzułmanie,inaczej buddyści itd.Głównym centrum i dążeniem w każdej religii jest Bóg.Każdy człowiek ma inne formy myślenia i oceny.Sposób wyznawania wiary przejmujemy po naszych przodkach w zależności gdzie się urodzimy.Żadna religia nie wyklucza istnienia Boga.

Tych poglądów nie podziela buddyzm; przeciwnie, neguje on istnienie Boga – Stwórcy

N mar 20, 2016 13:24

supahiroł napisał(a):
źródłem cierpienia każego człowieka jest kobieta ;-)

Kobieta to nie człowiek?

N mar 20, 2016 13:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna strona