|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Kamyk
|
Cytuj: Skąd pewność, że Bóg ma monopol na dobro? Mruga 2 Może na nieskończone ma, ale czy wystąpił tu wybór dobro - brak dobra? To jeden z aksjomatów, że Bóg jest dobrem. W czasach gdy szatan dokonywał wyboru, nie było innego dobra  Cytuj: Cytat: Wiemy z Biblii
Kto wie, ten wie. Suszę zęby
Dyskutujemy tu o sprawach stricte chrześcijańskich, więc podpieramy się Biblią 
|
Pn gru 04, 2006 21:03 |
|
|
|
 |
Zergall
|
Kamyk napisał(a): Dyskutujemy tu o sprawach stricte chrześcijańskich, więc podpieramy się Biblią  Powinniście podpierać się bezstronnymi źródłami wiedzy.
|
Pn gru 04, 2006 22:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nospheratu czujesz jesteś tego świadomy tak jak czasem teista jest świadom Boga. Ale chodzi o to, że na co dzień nie zwracasz uwagi na koszulkę, którą nosisz, nie skupiasz się na jej dotyku na skórze. I tak samo jest z Bogiem, jest to coś tak codziennego, ze nie zwracasz na to najmniejszej uwagi. Poza tym jako ateista wierzysz, że Boga nie ma więc nie wierzysz też w cierpienie z powodu jego braku, a więc dla Ciebie Ziemia nie=Piekło.
psalmopoeus. Hm...nie. Jak już było napisane: jedynym stanem odcięcia od Boga jest piekło, nieważne czy wierzysz w Boga czy nie to na Ziemi nie możesz się od niego odciąć. To tak jak z Plutonem. To tak jak z atomami, to że ludzie kiedyś nie wierzyli w ich istnienie to nie znaczy, że ich nie było
|
Wt gru 05, 2006 9:23 |
|
|
|
 |
nospheratu
|
Chaota napisał(a): Poza tym jako ateista wierzysz, że Boga nie ma więc nie wierzysz też w cierpienie z powodu jego braku, a więc dla Ciebie Ziemia nie=Piekło.
Dzięki za próbę przypisania mi etykiety, ale nie udało Ci się.
Nie neguję istnienia Boga -> nie jestem ateistą. Po prostu mnie to nie interesuje. Podział białe - czarne (chyba, że posłużymy się słowami premiera...) nie jest tu taki oczywisty. Uznaję tylko życie na ziemi - jeżeli jest coś więcej to miło, jeżeli nie też dobrze. Płakać nie będę. 
_________________ Mors dicit
|
Wt gru 05, 2006 11:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha to sorka. Więc odnieś to zdanie do innych ateistów, chodzi o samo sedno mojego tłumaczenia, rozumisz 
|
Wt gru 05, 2006 14:30 |
|
|
|
|
|