Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 7:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Jak to jest z tym alkoholem 
Autor Wiadomość
Odważę się wyjsć z dość paradoksalną prośbą.Uważam,że należy znieść tradycje picia alkoholu w całej Unii europejskiej.Znieść tradycję picia alkoholu w Polsce,w Niemczech i w Irlandii.Apeluję o to do wszystkich prawników i do Europarlamentu.Niech się stanie.Niech ogłoszą prohibicję.Czekam z utęsknieniem.Złe tradycje wymyślone przez ludzi trzeba znieść,choćby już długo istniały.[/url]

Wt sty 02, 2007 11:21

Wt sty 02, 2007 11:22
Apeluję o to do wszystkich prawników i do Europarlamentu.Niech się stanie.Niech ogłoszą prohibicję.

Największe pijaństwo w Stanach było własnie w okresie prohibicji.
Nie wiesz o tym, że zakazany owoc smakuje najbardziej?

Wt sty 02, 2007 11:53

Zadne zakazy nie pomoga na brak kultury. W Polsce brakuje kultury, i niestety nie tylko kultury picia, ale kultury w ogole.

Wt sty 02, 2007 12:14

W takim razie ja pragne niepalącej Europy :D
Każdy sobie może wymyślić czego tam nie lubi i protestować, ale wtedy nasze życie byłoby poprostu strasznie okrojone i nudne :biggrin: .
Może raczej należy zadbać o poszerzanie kultury picia itp.

Jeśli chodzi EIRE o twoją propozycje zniesienia tradycji picia alkoholu- to życzę powodzenia :P

Wt sty 02, 2007 12:59

Odważę się wyjsć z dość paradoksalną prośbą.Uważam,że należy znieść tradycje picia alkoholu w całej Unii europejskiej.Znieść tradycję picia alkoholu w Polsce,w Niemczech i w Irlandii.Apeluję o to do wszystkich prawników i do Europarlamentu.Niech się stanie.Niech ogłoszą prohibicję.Czekam z utęsknieniem.Złe tradycje wymyślone przez ludzi trzeba znieść,choćby już długo istniały.[/url]

Jak się znosi tradycję?

Wt sty 02, 2007 14:12
Cytuj:
Jak się znosi tradycję?

Znoszenie tradycji to nic prostego i wymaga lat.Należałoby prowadzić edukację antyalkoholową już w przedszkolach i mówić,że bez alkoholu życie potrafi być naprawdę piękne i głębiej przeżywane.

Poza tym alkoholicy spowodowali:
-wypadki drogowe
-zabójstwa
-burdy uliczne i stadionowe
-kradzieże
-napady z bronią
-zgorszenie publiczne i rozpijanie innych
-rozpady rodzin
-ubożenie rodzin i społeczeństwa

Poza tym ci,którzy pili szybko zmarli z wyziębienia,utracili tożsamość,popadają w choroby psychiczne,zaczęli używać wulgaryzmów i zachowują się aspołecznie.Nie są już tacy jak kiedyś.Nie dostrzegają głębi i sensu w swoim życiu.Wymagają leczenia.

Lista jest poprostu już zbyt długa,a plusy nie istnieją na niej żadne.Alkohol jest niebezpiecznym narkotykiem.

Wt sty 02, 2007 16:27
-zastosowanie alkoholu jako składnika kosmetyków i leków
-zastosowanie jako likier w czekoladkach
-zastosowanie do celów obrzędowych (wino mszalne używane w liturgii)

Wt sty 02, 2007 16:37

Narkotyki są zakazane ale gdyby je zalegalizować to ich użycie by spadło? ;)

Bo przecież - jak ktoś juz napisał - owoc zakazany kusi.

Gdy wprowadzono prohibicję to spożycie wzrosło. Może to przez tradycję picia.

Czy gdyby istniała tradycja narkotyzowania się to czy wtedy wprowadzenie zakazu wzmogłoby praktyki narkotyzowania

Wt sty 02, 2007 17:06

Wyjątki mogą być tylko takie:
(...)

Trzeba by wprowadzić obostrzenie, dotyczące tego, ile kilogramów czekoladek można zjeść jednorazowo :D ;)

Wt sty 02, 2007 18:36
Kropko,a kto zje 1 kilogram czekoladek.To musiałby być prawdziwy żarłok.Przecież za dużo słodyczy to aż mdli.Prawdopodobieństwo upicia się czekoladkami z likworem jest sporadyczne i jak dotąd nie zanotowano.

Wt sty 02, 2007 18:51

Może raczej należy zadbać o poszerzanie kultury picia itp.

O, to jest pomysł :) Jestem za.

Wt sty 02, 2007 18:54

A ja lubię sobię wypić jak mam ochote. Jak mam wolny wieczór, a rano nie muszę wstać to uprzyjemniam go sobie tak, że kupię sobie kilka piw, albo flaszeczke wódki właczam tv albo kompa i do dna. Generalnie prócz tanich karboli wszystko co ma banderole nie jest mi obce, chodź powiem wam, ze ostatnio bardzo mi smakuje whisky z colą tylko, ze to droga przyjemność. Nie jestem alkocholikiem i się nim nie stane. Mam swoje zasady. Jak ktoś ma ochote wypić, a nierobi tego codziennie to nieróbcie komuś śmiesznych wyrzutów.
Olfik z wiekiem podniebienie i gardełko nie to, wiec z czasem wiele rzeczy smakuje bardziej niż kiedykolwiek indziej.
EIRE to o czym piszesz to dla mnie abstrakcja.
Czasami trzeba wypić, bo cóz to było by za nudne życie.

Wt sty 02, 2007 21:52
Widzisz Eire, Twój problem polega a tym, że nie potrafisz lub nie chcesz dostrzec pewnych różnic.

Piszesz tu nam te swoje wypociny, jacy to alkoholicy są źli i w ogóle, ale popełniasz błąd logiczny, popełniasz go zresztą kolejny raz. Mianowicie ludzie po alkoholu robią głupoty -> zakazać alkoholu.

Powiem Ci wprost: idiotyzm. Bo alkohol jest naturalnym składnikiem naszego świata. Występuje w lekach. ZAWSZE znajdzie się sposób, aby go zdobyć.

Poza tym, jak już pisali przedmówcy - prohibicja zwiększa spożycie. Zrozumieli to wszyscy inteligentni ludzie, tylko Ty dalej za tym gardłujesz. Z powyższego zdania wnioski wyciągnij sam.

Po czwarte: ludzie na trzeźwo też powodują wypadki, bo mają za szybkie auta. Może wprowadzić zakaz produkcji samochodów mogących jechać powyżej 60 km/h?

Twój problem jest taki, że Ty nie potrafisz dostrzec sedna problemu. Widzisz jakiś skutek, potem w swoim mętnym procesie myślowym dostrzegasz bezsensowne rozwiązanie, którym nas karmisz. A na to, że ksiądz nie mógłby pić wina na mszy wpadłeś? A na to, że sam Chrystus pijał wino? Widać słabo znasz Biblię, skoro nie wpadłeś.

Crosis[/url]

Wt sty 02, 2007 22:36

EIRE II napisał(a):
Wyjątki mogą być tylko takie:
(...)

Trzeba by wprowadzić obostrzenie, dotyczące tego, ile kilogramów czekoladek można zjeść jednorazowo :D ;)

:hahaha:

Śr sty 03, 2007 9:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona