Dla wszystkich fanów naszej-klasy!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Poza tym to co to za baza danych? Imię nazwisko i gg? Ostatecznie jeżeli ktoś podał to numer tel. No chyba, ze są tam wariaci, którzy podali swój PESEL, NIP i PiN do karty kredytowej, plus adres zamieszkania.
imię+nazwisko+zapisanie się do klasy w konkretnym mieście+ dodawanie znajomych z konkretnych miast = prawdopodobne miejsce zamieszkania...
imię+nazwisko+miejsce zamieszkania = adres
adres+dodani znajomi+osoby ktore komentują zdjęcia+osoby o tym samym nazwisku= prawdopodobne odtworzenie całej rodziny...
imię+nazwisko+adres= prawdopodobne zdobycie peselu i Nipu- myślę, że dla chcącego nic trudnego...detektyw pewnie nie miałby z tym problemu.... 
|
Wt mar 11, 2008 21:18 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Poza tym to co to za baza danych? Imię nazwisko i gg? Ostatecznie jeżeli ktoś podał to numer tel. No chyba, ze są tam wariaci, którzy podali swój PESEL, NIP i PiN do karty kredytowej, plus adres zamieszkania. imię+nazwisko+zapisanie się do klasy w konkretnym mieście+ dodawanie znajomych z konkretnych miast = prawdopodobne miejsce zamieszkania... imię+nazwisko+miejsce zamieszkania = adres adres+dodani znajomi+osoby ktore komentują zdjęcia+osoby o tym samym nazwisku= prawdopodobne odtworzenie całej rodziny... imię+nazwisko+adres= prawdopodobne zdobycie peselu i Nipu- myślę, że dla chcącego nic trudnego...detektyw pewnie nie miałby z tym problemu.... :-)
Nikt nie zmusza do zapisywania się.
Ale te Twoje wyniki to są śmiechowe. XD
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt mar 11, 2008 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teressa
Co to za wzór? Bawisz się w Einsteina? Kiepsko ci to wychodzi
Cytuj: detektyw pewnie nie miałby z tym problemu....
Najlepszymi detektywami sa ci z serialu TVN-owskiego "Detektywi"  No po prostu "miszcze"
Czekam na to by na podstawie mojego imienia i nazwiska zapłacił ktoś należny podatek, oczywiście gdy za pomocą "Detektywów" ustali NIP i PESEL 
|
Wt mar 11, 2008 23:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis zatem skoro dla Ciebie jest to taki wielki problem to po jakiego ciorta wciaz jestes na naszej klasie i wciaz dodajesz nowe zagraniczne zdjecia??? oswiec mnie.
poza tym nie wiem czy to wiesz,ale uzupelnianie pola telefon NIE JEST OBOWIAZKOWE to raz,dwa na gadu mozna blokowac[w razie czego], trzy trzeba wiedziec kogo szukac, cztery mnie nie pokazalo zatem masz pecha.
I naprawde nie demonizuj tego portalu,a jesli juz demonizujesz to albo zaloz swoj lepszy[skoro posiadasz taka fantastyczna wiedze informatyczna] albo wyjdz z tego i nie ma problemu tak??
pozdrawiam
|
Śr mar 12, 2008 11:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Cytuj: imię+nazwisko+adres= prawdopodobne zdobycie peselu i Nipu
taaa a jeszcze odrobina szczescia w totolotka i zgadnie moja karte kredytowa i pin do niej.<a za krzakami siedzi mis Puchatek ze strzelbba>
Maniacy...
[sorry za offtop]
|
Śr mar 12, 2008 11:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zuco, ja wiem co ja robię. Artykuł dodałem po to, żeby uświadomić ludziom, że zapewnienia właścicieli to jedno, a praktyka to drugie.
Crosis
|
Cz mar 13, 2008 20:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ta,tylko co z tego ma niby wynikac,oprocz tego ze juz ktoregos posta piszesz jaki to niedobry jest portal nasza klasa;]
|
Pt mar 14, 2008 14:40 |
|
 |
Stanisław Adam
|
zuco napisał(a): Ta,tylko co z tego ma niby wynikac,oprocz tego ze juz ktoregos posta piszesz jaki to niedobry jest portal nasza klasa;]
Niestety, ale Crosis ma rację. Właśnie zajrzałem na http://(censored).eu/nasza-klasa/ i proszę ile danych osobowych mi harvest wyrzucił:
Jest się czym niepokoić i przed czym przestrzegać ...
Pt mar 14, 2008 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zuco, nie koloryzuj. Ja nie piszę, że portal jest zły. Piszę po prostu, że ich zapewnienia o tym, że dane są bezpieczne, nie są prawdą. To jeszcze daleko od stwierdzenia, że portal jest zły, bo jak sam zauważyłeś ciągle tam jest. Warto jednak wiedzieć, na co się człowiek faktycznie godzi akceptując regulamin. Bo dla mnie akurat taki fakt jest istotny. Niezależnie od tego, co podaję.
Crosis
|
Pt mar 14, 2008 17:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapytam tak,a coz takiego oni[Ci zli} Ci zrobia??
|
So mar 15, 2008 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Doh. Ten to się czepi. Człowieku, zrozum, że mi nie zależy na pokazaniu, że ktoś jest zły, a ktoś dobry. Skrypt jest dowodem, że mimo zapewnień adminów n-k dane nie są bezpieczne. Jest też dowodem na to, że GIODO jest średnio kompetentne.
Tyle i aż tyle.
Crosis
|
So mar 15, 2008 13:55 |
|
 |
monika001
|
zuco napisał(a): Zapytam tak,a coz takiego oni[Ci zli} Ci zrobia??
Oni może akurat nic, ale są tacy, którzy te dane mogą wykorzystać w celach powiedzmy delikatnie różnych.
|
So mar 15, 2008 14:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja czasami umawiając się z kimś na spotkanie sprawdzam go na naszej-klasie i goldenline, a na naszej-klasie sprawdzam czy zna kogoś kto może mnie zaciekawić. Czy to coś daje? Nie wiele, ale zawsze mam informacje o nim, których podczas rozmowy się on nie domyśla. W tym sensie to nie jest komfortowe. Spotykasz się z kimś i myślisz, że jesteś dla niego tak świeży jak on dla Ciebie, podczas gdy on czytał komentarze pod Twoimi zdjęciami na naszej-klasie Twoich kumpli z liceum. A przecież starasz się zrobić tak dobry efekt.
|
So mar 15, 2008 14:59 |
|
 |
Vroo
|
świerszcząca miksturka napisał(a): Ja czasami umawiając się z kimś na spotkanie sprawdzam go na naszej-klasie i goldenline,
Niedawno powstało narzędzie do sprawdzania ludzi we wszystkich tego typu serwisach: http://wyczajka.com/
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
So mar 15, 2008 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
o tak, to jest dobre
|
So mar 15, 2008 17:50 |
|
|
|