Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 14, 2025 5:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 hamstwo 
Autor Wiadomość

Gryzio napisał(a):
..owszem.....i co najgorsze mam tego swiadomość.....ale cóż.....człowiek jest ułomny.... :(

ale ułomnos mozna naprawic

...zapewne....ale ja tak do końca nie jestem pewien czy chcę , akurat taką ułomność naprawiać :)

Cz wrz 30, 2004 20:00
luki napisał(a):
Gryzio napisał(a):
..owszem.....i co najgorsze mam tego swiadomość.....ale cóż.....człowiek jest ułomny.... :(

ale ułomnos mozna naprawic

...zapewne....ale ja tak do końca nie jestem pewien czy chcę , akurat taką ułomność naprawiać :)

okej rozumi to i szanujie

Cz wrz 30, 2004 20:04

faktycznie obecnie spotykamy sie coraz czesciej z hamstwem wszedzie, najgorsze sa hamskie odzywki na lekcjach w szkole i co najsmutniejsze... juz nawet w mlodszych klasach szkoly podstawowej ;(

Cz wrz 30, 2004 20:06

no to jest twoj problem gryziu....

eeeh..nie chciałbym się wydać protekcjonalny Julio...ale...obyśmy tylko takie problemy mieli :)

(

Cz wrz 30, 2004 20:08

Każdy boryka się z takimi problemami jakie może w danej chwili udźwignąć, Bóg nam nie dowali takiego ciężaru, pod któym moglibyśmy sie połamać.

Jak masz tylko takie problemy to szczęśliwy z Ciebie gościu :D

Aha, no i wracająć do tematu: Luki - czy mówisz o chamstwie skierowanym bezpośrednio do Ciebie czy ogólnie jak reagowac na przejawy chamstwa skierowane np do ludzi na ulicy.

<mój kolo widział taki przypadek, jacyś pijani leszcze zaczepiali dziewczyny w samym centrum Łodzi w środku dnia, i pies z kulawa nogą się nie zainteresował, nikt nie stawał w obronie dziewczyn, nikt leszczy nie upominał, mój kolega też bo ma niecałe 1.7m i był sam...ale zadzwonił po Straż Miejską...zaraz przyjechali i zrobili porządek.
Inni kolerzy wstawili się za gościem, którego kopali po głowie jacyś leszcze pod dyskoteką, wśród nich bramkarz...i jeden kumpel oberwał...na szczęście szybko policja przyjechała i po zawodach>

No to jak, robić z siebie bohatea czy nie?

Pt paź 01, 2004 6:29

Wiecie, co? Najgorsze jest to, że się w ogóle nad tym zastanawiamy - czy reagować. Bo przecież...

Najbardziej mnie zawsze fascynuje że reagują emeryci. Ludzie starsi - często kobiety. Oni się po prostu NIE ZASTANAWIAJĄ. Widzą zło - i reagują. Choćby słownie.

Zwłaszcza że można zrobić to, co znajomy Spoonmana - nie trzeba się rzucać osobiście...

Kto to powiedział, że strach to grzech pierworodny?

Pt paź 01, 2004 6:52

Pytanie jot_ko brzmiało jak radzić sobie z chamstwem, a nie czy :)

Bo to, że staniemy w obronie kogoś i dostaniemy badylem od jakichś ABSów to uważasz dobra koncepcja ? Nikomu nie pomożemy a jeszcze sami dostaniemy bęcki - o takie bohaterstwo mi chodziło.

I gdzie się kończy strach a zaczyna tchórzostwo ?

Pt paź 01, 2004 6:59

Jasne - ale przecież napisałam - nie trzeba rzucać się osobiście, jeśli wiesz że nie dasz rady. Masz komórkę? Co za problem zadzwonić?

Historie takie jak to że w pociągu, pełnym normalnych ludzi jadących do pracy, rano, gwałcą dziewczynę i nikt nie reaguje są [...] Bez komentarza. Dobre kilka lat temu - autentyk. Fakt - to już nie jest chamstwo...

A z drugiej strony - nie zawsze to zagrożenie jest takie wielkie - czasem trzeba "pierwszego odważnego"........

Pt paź 01, 2004 7:36
Jasne - ale przecież napisałam - nie trzeba rzucać się osobiście, jeśli wiesz że nie dasz rady. Masz komórkę? Co za problem zadzwonić?

Historie takie jak to że w pociągu, pełnym normalnych ludzi jadących do pracy, rano, gwałcą dziewczynę i nikt nie reaguje są [...] Bez komentarza. Dobre kilka lat temu - autentyk. Fakt - to już nie jest chamstwo...

A z drugiej strony - nie zawsze to zagrożenie jest takie wielkie - czasem trzeba "pierwszego odważnego"........

bo ludzie chowaja głowe w piasek ja bym zadzałał trzeba byc człowiekiem

Pt paź 01, 2004 7:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2