Księga Kapłańska dziś (na wesoło)
| Autor |
Wiadomość |
|
Elbrus
|
 Re:
Liam napisał(a): A kobiety współżyjące ze sobą? Chyba to jest cudzołóstwo (od "cudze łono"). W przypadku gejów z "łonami" nie mamy do czynienia, więc musimy to tylko określać jako obrzydliwość. Tylko która płeć w takim razie bardziej grzeszy?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Pn maja 31, 2010 13:34 |
|
|
|
 |
|
Cyryl
|
 Re: Re:
Elbrus napisał(a): Liam napisał(a): A kobiety współżyjące ze sobą? Chyba to jest cudzołóstwo (od "cudze łono"). W przypadku gejów z "łonami" nie mamy do czynienia, więc musimy to tylko określać jako obrzydliwość. Tylko która płeć w takim razie bardziej grzeszy? proponuję zmierzyć za pomocą grzechometru dodatkowo słowo cudzołóstwo od cudzego łoża ,a nie łona pochodzi
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
| Pn maja 31, 2010 13:39 |
|
 |
|
Elbrus
|
Cyryl napisał(a): dodatkowo słowo cudzołóstwo od cudzego łoża ,a nie łona pochodzi W takim razie sprawa się upraszcza: jak chcecie świntuszyć to wynocha z sypialni! 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
| Pn maja 31, 2010 14:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Cyryl napisał(a): dodatkowo słowo cudzołóstwo od cudzego łoża ,a nie łona pochodzi W takim razie sprawa się upraszcza: jak chcecie świntuszyć to wynocha z sypialni!  A można przyjść z własną pryczą? 
|
| Pn maja 31, 2010 14:02 |
|
 |
|
Johnny99
|
 Re: Księga Kapłańska dziś (na wesoło)
Nie - chodzi o małżonków. "Łoże" to łoże małżeńskie. Cudze łoże to łoże cudzego małżonka. Chodzi zatem o zdrady małżeńskie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn maja 31, 2010 14:03 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Chodzi zatem o zdrady małżeńskie. Acha...
|
| Pn maja 31, 2010 14:12 |
|
 |
|
MARKO2010
|
Johnny99 napisał(a): Nie - chodzi o małżonków. "Łoże" to łoże małżeńskie. Cudze łoże to łoże cudzego małżonka. Chodzi zatem o zdrady małżeńskie. Nie tylko chodzi o malzonkow. Ogolnie chodzi o cudze łoże, czyli dotyczy rowniez osob niezameznych w łożu cudzym  Co nie zmienia faktu, ze homoseksualizm jest obrzydliwoscia, nawet w łożu wlasnym.
|
| Pn maja 31, 2010 14:27 |
|
 |
|
Johnny99
|
Cytuj: Ogolnie chodzi o cudze łoże Wtedy "łoże" znaczyło trochę co innego, niż dzisiaj 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn maja 31, 2010 14:30 |
|
 |
|
Elbrus
|
Liam napisał(a): Elbrus napisał(a): Cyryl napisał(a): dodatkowo słowo cudzołóstwo od cudzego łoża ,a nie łona pochodzi W takim razie sprawa się upraszcza: jak chcecie świntuszyć to wynocha z sypialni!  A można przyjść z własną pryczą?  Ale to też jest rodzaj łoża.  W grę mogą wchodzić inne meble (np. stół, krzesło), wanna, podłoga, trawa na łące itd. Jeśli "już coś" to wszędzie, byle nie w/na łóżku/leżance (i na żadnym z miejsc stacjonarnego spoczynku) !
|
| Pn maja 31, 2010 14:31 |
|
 |
|
zagubiona_21
|
A wy znowu w poważne wywody;) jakies zboczenia zawodowe, ewentualnie "katolowe" macie.. 
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
| Pn maja 31, 2010 14:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
MARKO2010 napisał(a): Ogolnie chodzi o cudze łoże, czyli dotyczy rowniez osob niezameznych w łożu cudzym  No ale ja się właśnie usiłuję dopytać. Znaczy że mogę osobę niezamężną, byle we własnym łożu, tak? 
|
| Pn maja 31, 2010 14:38 |
|
 |
|
Elbrus
|
Liam napisał(a): No ale ja się właśnie usiłuję dopytać. Znaczy że mogę osobę niezamężną, byle we własnym łożu, tak?  Wtedy ty nie miałbyś grzechu, ale twój/a partner/ka już tak, bo twoje łoże byłoby łożem cudzym dla tej drugiej osoby. No chyba że byś odstąpił jako darowiznę prawo współwłasności łoża - wtedy byłoby własne dla was obojga. 
|
| Pn maja 31, 2010 14:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Liam napisał(a): No chyba że byś przekazał jako darowiznę prawo własności do łoża - wtedy byłoby własne dla was obojga.  O, o, no dobrze kombinuje... coś w ten deseń... A powiedz mi, bracie, a pożyczka na przykład mogłaby być? Pod zastaw, dajmy na to? Z hipoteką? Albo ten, powiedzmy, nieodpłatne użyczenie? No bo to i podatku dobrze by było uniknąć... 
|
| Pn maja 31, 2010 14:48 |
|
 |
|
zagubiona_21
|
ewentualnie można kupić nowe na spółę, jakiś materacyk drogo nie wyniesie...
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
| Pn maja 31, 2010 14:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zagubiona_21 napisał(a): ewentualnie można kupić nowe na spółę, jakiś materacyk drogo nie wyniesie... No tak, też można... Hm... Ale tak za każdym razem nowe łóżko? To dopiero rozpusta! 
|
| Pn maja 31, 2010 14:51 |
|
|
|