moja córka jest lesbijką.
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: moja córka jest lesbijką.
maly_kwiatek napisał(a): Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, Elbrus, przenieś zagadnienie do odrębnego tematu. Nie sadze by rodzice tej młodej dziewczyny byli gotowi na wgryzanie się w szczegóły homoseksualizmu.
Rodzice tej młodej dziewczyny, a ściślej jej ojciec, który rzekomo tu napisał, wygląda raczej na kolejnego "jednopostowca". Nie zastanawia was to, że bardzo wiele kontrowersyjnych tematów jest tu zaczynanych przez użytkownika, który napisze jeden post i nigdy nie wraca, żeby odpowiedzieć? Na niektórych forach trzeba mieć kilka postów, zanim można stworzyć nowy wątek, może to jest metoda na trolla? ysuk-san napisał(a): dowody sa. ale jednocześnie sa dowody zaprzeczające A, to za naszym słynnym Lechem Wałęsą, co? "Jestem za, a nawet przeciw"? 
|
| Cz cze 10, 2010 15:59 |
|
|
|
 |
|
zagubiona_21
|
Liam napisał(a): Rodzice tej młodej dziewczyny, a ściślej jej ojciec, który rzekomo tu napisał, wygląda raczej na kolejnego "jednopostowca".
Nie zastanawia was to, że bardzo wiele kontrowersyjnych tematów jest tu zaczynanych przez użytkownika, który napisze jeden post i nigdy nie wraca, żeby odpowiedzieć? Na niektórych forach trzeba mieć kilka postów, zanim można stworzyć nowy wątek, może to jest metoda na trolla? Ale dość ciekawy temat się toczy mimo wszystko. A ten jednopostowiec może czyta tylko nie ma juz nic do powiedzenia, albo stwierdził, że nikt go tu nie rozumie Wydaje mi sie bywały wątki gdzie założyciel raz czy dwa się odezwał, ale całkiem ciekawa dyskusja była i reszta sobie poużywała, w tym ja 
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
| Cz cze 10, 2010 22:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
maryjane napisał(a): Witam, mam straszny problem. Zawsze kochaliśmy swoją córkę,chcieliśmy dla niej jak najlepiej,przekazywaliśmy jej naszą wiare, trochę się buntowała- to fakt, głosiła anarchistyczne poglądy ale zawsze z żoną byliśmy przekonani że to minie. Ostatnio jednak cały świat zawalił nam się na głowę, moja córka wyznała że jest lesbijką i od prawie roku jest w związku z dziewczyną, chciała przyprowadzić ją nawet na obiad.Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa i chce z nią spędzić resztę życia!Moja żona kompletnie się załamała, ja zresztą też. Oboje chcieliśmy wybić jej to z głowy, może nawet potraktowaliśmy ją trochę za szorstko ale emocje wzięły górę. Na nią jednak nic nie działa, odwróciła się od nas całkiem, ze zdenerwowania sam powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta. Nie chcę jednak tracić córki. Zupełnie nie wiemy z żoną co mamy robić. Żona dzwoniła do niej, proponowała terapię u psychologa ale bez skutecznie. Czy to kara za nasze grzechy? Czasem wyobrażam ją sobie całującą się lub obmacującą z inną dziewczną i aż mnie roznosi z gniewu i obrzydzenia!To przecież powinno się leczyć. Dlaczego ona wybrała taką drogę? Czemu nam to robi? Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią. Czy ona naprawdę nie chce nigdy urodzić dzieci, patrzeć jak dorastają? jak ona chce stworzyć związek z kobietą? przecież w każdym związku potrzebna jest silna i zdecydowana męska ręka. Naprawdę nie wiem już jak temu zaradzić. Ja polecam książkę Gerarda Van Den Aardweg - "Homoseksualizm i nadzieja" Kościół uznaje czynny homoseksualizm za ciężki grzech- jednak zaleca traktowanie takich osób ze współczuciem- na pewno wymuszanie zakładania rodziny do tego nie należy. Małżeństwo zawarte pod presją jest tak na marginesie według Prawa Kanonicznego zawarte nieważnie. U kobiet homoseksualizm bierze się często ze zranienia przez mężczyzn lub strachu przed mężczyznami.
|
| Cz cze 10, 2010 23:48 |
|
|
|
 |
|
ysuk-san
|
Cytuj: Cytuj: dowody sa. ale jednocześnie sa dowody zaprzeczające A, to za naszym słynnym Lechem Wałęsą, co? "Jestem za, a nawet przeciw"? Liam to dotyczyło ewolucji. i nie wziąłem tego z prezydenta tylko książek historycznych. Podobnie jak leczenie homoseksualizmu. Zwolennicy mają dowody na to. Jednocześnie przeciwnicy wykazują szereg argumentów przeciw - również popartych dowodami. jaśniej się chyba nie da.
|
| Pt cze 11, 2010 7:02 |
|
 |
|
lublin33338
|
Na pewno dla rodziców jest to poważne doświadczenie i można zrozumieć ten niepokój, ponieważ wszystko co obce , co "inne' budzi lęk. Musicie jednak wziąć pod uwagę , że to Wasza córka, bez względu na Jej orientacje seksualną jest dla Was osobą najbliższą.Może właśnie teraz szczególnie potrzebuje Waszego wsparcia i zrozumienia. Homoseksualizm nie jest choroba, tego się nie leczy, nie można tego zmienić tak jak na przykład kolor włosów. Jeżeli potrzebna jest pomoc psychologa to raczej w tej sytuacji przydałaby się rodzicom, na prawdę to pomoże zaakceptować homoseksualizm córki. Czasem warto aby taka sprawę przeanalizował ktoś , kto spojrzy na problem z pewnej perspektywy, pomoże zrozumieć i wytłumaczy na czym tak na prawdę polega problem. Przestrzegam przed "terapią" jakiej podejmują się wykonywać ośrodki typu "Pascha" czy "Odwaga".Są to co prawda ośrodki działające przy Kościele Katolickim, stosują jednak szarlatańskie metody leczenia, które tak na prawdę nie maja nic wspólnego z terapią psychologiczna. Dokonują natomiast spustoszenia w psychice młodego człowieka, wmawiają ,że jest grzeszny , zepsuty moralnie tylko dlatego ,że .......jest homoseksualistą. Jest to swoiste pranie mózgu, które i tak niczego nie zmienia w kwestii orientacji seksualnej. Zdarzają się natomiast przypadki depresji spowodowanej tego rodzaju "terapią". Pozdrawiam Paweł .
|
| Pt cze 11, 2010 8:14 |
|
|
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
lublin33338 napisał(a): Przestrzegam przed "terapią" jakiej podejmują się wykonywać ośrodki typu "Pascha" czy "Odwaga".Są to co prawda ośrodki działające przy Kościele Katolickim, stosują jednak szarlatańskie metody leczenia, które tak na prawdę nie maja nic wspólnego z terapią psychologiczna. Dokonują natomiast spustoszenia w psychice młodego człowieka, wmawiają ,że jest grzeszny , zepsuty moralnie tylko dlatego ,że .......jest homoseksualistą. Jest to swoiste pranie mózgu, które i tak niczego nie zmienia w kwestii orientacji seksualnej. Zdarzają się natomiast przypadki depresji spowodowanej tego rodzaju "terapią". Skoro tak, to jest jeszcze gorzej, niż było kilka lat temu. Oczywiście to co się w ośrodkach dzieje, a opisał Paweł, jeśli to prawda, to jest to zaprzeczeniem wyników badań naukowych na temat homoseksualizmu. Z tych badań wynika, że homoseksualizm nie sposób uznać za chorobę, choć można pracować nad jego zamianą w heteroseksualizm, w wielu przypadkach skutecznie. Być może dziś są to wyniki utajnione i "terapeuci" ośrodków katolickich nie wiedzą jakie są fakty o homoseksualizmie. Nie mam pojęcia. Zajmowałem się tym kilka lat temu. Jakby nie patrzeć, to przykre, to, co czytamy. Dodałbym, że jeśli dzieje się w tych ośrodkach to co pisze Paweł, to jest to w rażącej sprzeczności z listem Przewodniczącego Kongregacji Wiary kardynała Ratzingera o duszpasterstwie osób homoseksualnych z roku 1986. Wyraźnie podkreślono w liście, że żadna forma duszpasterstwa w tej dziedzinie nie może stawać się dodatkową okazją do grzechu. http://www.odwaga.oaza.pl/naszepodstawy2.htmlA okazją do grzechu jest zarówno gromadzenie osób homoseksualnych w grupie, jak usiłowanie łamania sumień w sposób opisany przez Pawła.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| Pt cze 11, 2010 8:23 |
|
 |
|
Elbrus
|
lublin33338 napisał(a): tego się nie leczy, nie można tego zmienić tak jak na przykład kolor włosów Można zmienić - przez farbowanie. Prawdziwy kolor wprawdzie pozostaje pod warstwą farby, ale za to jaki efekt! maly_kwiatek napisał(a): Z tych badań wynika, że homoseksualizm nie sposób uznać za chorobę A jednak uznaje się. maly_kwiatek napisał(a): choć można pracować nad jego zamianą w heteroseksualizm Tylko po co, jeśli osoba jest w szczęśliwym związku? A może osoby heteroseksualne po nieudanym małżeństwie powinny się leczyć i pracować nad zmianą swojej orientacji na homoseksualną?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Pt cze 11, 2010 9:47 |
|
 |
|
usefa
|
maly_kwiatek napisał(a): Z tych badań wynika, że homoseksualizm nie sposób uznać za chorobę, choć można pracować nad jego zamianą w heteroseksualizm, w wielu przypadkach skutecznie. ukierunkowac mozna biseksualizm czy masz jakies wyniki badan potwierdzajace skutecznosc takiej terapii koscielnej? wiara nie zrobi z nikogo heteryka moze natomiast spowodowac u wierzacego zaprzestania tych "niecnych" praktyk
|
| Pt cze 11, 2010 10:20 |
|
 |
|
lublin33338
|
Wszystko się zgadza, kolor włosów można zmienić przez farbowanie, ale niestety po pewnym czasie powraca to , co było na początku dokładnie ta sama barwa. Człowiek może udawać innego niż jest w rzeczywistości, ale w końcu trzeba samemu sobie zadać pytanie kim tak na prawdę jestem, jaki mam cel , w jaki sposób chcę realizować swoją seksualność. Psychologia zna takie przypadki, że homoseksualista pod presja środowiska w jakim żyje, "terapii",namów i propozycji zacznie zwracać uwagę na kobiety, co więcej , założy rodzinę , spłodzi potomka i.... niestety po pewnym czasie orientacja homoseksualna da znać o sobie. Tacy ludzie zazwyczaj prowadza podwójne życie, robią wszystko, aby się to nie wydało. I bynajmniej to, o czym piszę nie jest ściemą. znam doskonale środowisko osób homoseksualnych, zresztą sam jestem homoseksualistą, od 8 lat żyję w stałym związku. Jestem raczej przeciwny ocenianiu homoseksualizmu w aspektach moralnych.Jeżeli orientacja seksualna nie jest przyczyna przestępstwa, nie wiąże się z przemocą, nie jest przyczyną cierpienia, trudno ją oceniać jako zło,chyba że ktoś próbuje to robić na podstawie Biblii, ale to już jest kwestia przyjętego światopoglądu. Pozdrawiam Paweł
|
| Pt cze 11, 2010 19:54 |
|
 |
|
ReKa
|
Każdy człowiek ma prawo do samego siebie, i musicie to uszanować. Jeśli usiłujecie narzucić córce to, co odpowiada wam, a nie odpowiada jej, to znaczy, że kochacie siebie, a nie ją. Przyjrzyjcie się swojej miłości do córki. Miłość jest bezwarunkowa.
|
| Pt cze 11, 2010 20:31 |
|
 |
|
ysuk-san
|
Oczywiście nic na siłę. I to jest podstawa. Twierdzę, że dopiero gdyby córka sama chciała coś zmienić w życiu, dojdzie do wniosku, że to co robi jest złe - sama spróbuje to zmienić. Tymczasem czuje się szczęśliwa będąc z kobietą. A czym dla niej jest szczęście? Ile właściwie ma lat. Inaczej bowiem myśli nastolatka, inaczej dwudziestolatka a inaczej trzydziesto. Myślę że w pierwszym przypadku może to byc najzwyklejsze zauroczenie, tzw "szczenięca miłość" (przepraszam za określenie). I to przechodzi jak i niejedno zakochanie heteroseksualne. Im później, tym sprawa może być poważniejsza.
Homoseksualizm- jedni mówią da się wyleczyć, inni nie da. (klasyfikacja jako nie choroba - to pierwszy przypadek w historii, w której przegłosowano zwykłą większością. Wszystkie inne przypadki głosuje się 100%). Alkocholizmu tez np. nie da sie wyleczyć. Jak ktos jest alkoholikiem, pozostanie nim do końca zycia. A jednocześnie nie musi być pijakiem.
|
| Pn cze 14, 2010 9:32 |
|
 |
|
Elbrus
|
ysuk-san napisał(a): Alkocholizmu tez np. nie da sie wyleczyć. Jak ktos jest alkoholikiem, pozostanie nim do końca zycia. A jednocześnie nie musi być pijakiem. Z chodzenia do kina na filmy akcji też się da wyleczyć.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
| Pn cze 14, 2010 9:58 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Można się też wyleczyć z pisania na forach internetowych 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| Pn cze 14, 2010 11:10 |
|
 |
|
Elbrus
|
Można, a nawet trzeba - każde zboczenie, obrzydlistwo i patologię należy zwalczać.
|
| Pn cze 14, 2010 11:19 |
|
 |
|
klucz
|
Jeżeli Twoim największym problemem jest to, że córka dotyka innej kobiety, to istotnie to tylko Twój problem.
Gdyby zainteresowało Cię też to, że takimi czynami obraża Boga i grzeszy... To co innego. Zamiast myśleć tylko o sobie, "patologiach", "normalnościach", "nienormalnościach", "męskich rękach" itd. powineneś pomyśleć, czy Twoja córka jest wierząca- nie poinformowałeś nas o tym.
Jeżeli tak- czy ta decyzja wpłynęła na jej relacje z Bogiem? Jak wpłynęła?
Jeżeli córka nie jest nawrócona, a na to jednak wygląda, to życie z kobietą jest tylko czubkiem góry lodowej. Przede wszystkim powinieneś myśleć o jej życiu duchowym i być dla niej przykładem człowieka żyjącego z Bogiem - może pamiętasz z Biblii, że dzięki naszemu bogobojnemu życiu poganie mają chwalić Boga.
Jeżeli Twoja córka się nawróci, sama zmieni swój tryb życia i to nie tylko w tej kwestii. Jeżeli nawet jej preferencje się nie zmienią - a przecież Bóg może zmienić wszystko- będzie umiała to przetrwać, dla Niego. Nie takie rzeczy znosili ludzie wiary w swoim życiu- gdy stanie się Bożym dzieckiem, też da radę!
Życie z Bogiem jest warte wszelkich wyrzeczeń, a to naprawdę nie jest największym.
Reasumując- najpierw nawrócenie- córki, a może i Twoje- skoro w takiej sytuacji myslisz przede wszystkim o sobie, a nie o Bogu.
Pozdrawiam.
|
| Pn cze 14, 2010 18:40 |
|
|
|