Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 23:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Czy homoseksualizm jest zgodny z naturą? 

tak 30%  30%  [ 43 ]
nie 67%  67%  [ 95 ]
nie wiem 2%  2%  [ 3 ]
Liczba głosów : 141

Autor Wiadomość

ale u psowatych nie jest to zjawisko rozpatrywane pod katem homoseksualnych zachowan, a jako zachowanie dominacyjne. Tak wiec uwazam, ze ten przyklad jest nietrafiony (odsylam do behawioryzmu psow
Ale na jakiej podstawie można stwierdzic czy cos jest formą dominacji czy współzyciem płciowym?Wychodząc z takiego załozenia moznaby stwierdzić że facet nie uprawiał seksu tylko behawioralnie zdominował partnerke.Jezeli widze dwa kopulujące psy tej samej płci-to obiektywnie rzecz biorąc jest to homoseksulizm-a jakie on ma podłoze to już nie jest istotne.

Śr lut 23, 2005 20:14

Oczywiście, że jest zgodny z naturą. W końcu w tej naturze wystepuje i to nie tylko u ludzi.

Kompromitacja na calego - cos co wystepuje w naturze nie oznacza ze jest z nia zgodne...
POdst prawem natury jest przedluzenie ciaglosci gatunku, homoseksualizm temu przeczy wiec jest sprzeczny z natura.

Cz lut 24, 2005 12:02

POdst prawem natury jest przedluzenie ciaglosci gatunku, homoseksualizm temu przeczy wiec jest sprzeczny z natura.

Tyrael, to chyba nie ma sensu :) Wychodzimy z dwóch skrajnie różnych światopoglądów:
my z naukowego i rządzonego obiektywnymi prawami przyrody
Wanda & ska z subiektywistycznego zakładającego że każde pojawiające się anomalium może stanowić włąsne prawo

Cz lut 24, 2005 12:26

JA żyje JA czuje, JA chodze do kosciola, JA placze gdy nie moge przyjąć Ciala Bożego, JA modle sie co wieczor i zastanawiam sie dlaczego ci którzy mnie nie znaja oceniaja jak bardzo chora jestem, skrzywiona, odrażajaca. Pomimo to wszystko nadal czuje że On mnie kocha i bola mnie slowa tych ktorzy oskarzaja, wogole mnie nie znajac. JA jestem wierzaca lesbijka. Oto moj krzyż.

Pn mar 07, 2005 20:06

Brawo, Dark. Taj dalej. Nie jest wazna orientacja, wazna jest wiara. Nie wazne przeciez, czy kochasz kobiete czy mezczyzne, wazne, czy szczerze. A ci wszyscy, co mowia o Tobie i o takich jak Ty zle, sa niewiadomi tego, ze to oni sa zli. :biggrin:

Śr mar 23, 2005 8:23
Nikt nie twierdzi, ze ON cie nie kocha......bo kto by tak twierdził, robiłby to fałszywie.
ON kocha wszystkich grzeszników....a nimi jesteśmy WSZYSCY.
On tylko NIE KOCHA grzechu, który niszczy człowieka. Dlatego nalezy sie go wystrzegać.
Kazdy człowiek ma swoje miejsce w JEGO sercu........ważne tylko jest to by nie stracic tego miejsca swoim złym postepowaniem.

Czyny homoseksualne, tak samo jak cudzołóstwo heteroseksualne ...to grzech, który nas od Niego oddala. Poza fizycznymi aspektami niczym innym nie różni sie grzech cudzołóstwa, od grzesznych czynów homoseksualnych.....i jedno i drugie jest "obrzydliwościa w oczach Boga".

pozdrówka

Śr mar 23, 2005 10:55
Nikt nie jest w stanie wymienić innego, bezdyskusyjnego celu aktu płciowego, jak tylko prokreacja. Nikt nie jest w stanie wykazać, że homoseksualizm jest niezbędny dla utrzymania gatunku. A zatem uprawianie czegoś co jest zbędne jest po prostu głupotą, za którą ludzkość płaci już chorobą AIDS. To bowiem już dawno udowodniono, że zrodziła się ta choroba właśnie w środowisku homoseksualistów.

Śr mar 23, 2005 16:15

Wydaje mi się, że jest niezgodny z naturą. Ale to pytanie bardziej dla biologów niż dla użytkowników forum "Wiara", którzy zapewne nie zawsze są biologami...

N kwi 03, 2005 15:18

Ponoć celem praw natury jest przedłużenie gatunku ludzkiego, a homoseksualizm przeczy temu. Tak, ale skoro występuje w naturze, to jest jej (natury) nieodłączną częścia. A czy jest z nią zgodny, tego nie wiem. Wiem napewno, że gatunek nie wymarł, przeciwnie rozwija się świetnie. Szybciej wymże z innego powodu - model rodziny 2+1.

Być może początkowo seks służył tylko i wyłącznie prokreacji, być może wówczas nie był znany homoseksualizm. Skąd się więc pojawił? A może prawa natury się zmieniają?

Jedno jest pewne, że te "anomalie" były, są i prawdopodobnie będą, a gatunek nie wyginie z tego powodu, bo homoseksualista może również przedłużyć gatunek. Mało to wzorowych ojców i mężów ma skłonności homoseksualne? Nawiasem mówiąc można powiedzieć, że homoseksualizm stanowi lekko 5% całej populacji.

A teraz... Czy ci ludzie grzeszą? Dla nich homoseksualizm jest tym czym dla nas heteroseksualizm. Taką mają orientację seksualną. Można z tym walczyć, ale w wiekszości jest to walka z wiatrakami (walka z natura, w którą na dzień dzisiejszy homoseksualizm jest wpisany). Ci co twierdzą, że to choroba, na którą jest aspirynka, napewno się bardzo mylą.

So kwi 09, 2005 19:25

.. sorry .. gdybym był homosexualistą a jednocześnie miał poczucie zaszczucia lub winy z tym związane .. pewnie też chciałbym wierzyć, że natura się nie pomyliła ..
.. odpowiedziałem NIE .. jednocześnie zastrzegam, że raka trzustki, zespół Downa, palenie papierosów i jedzenie porzeczek również uważam za wynaturzenia.. tylko, że te przypadłości jakoś łatwiej jest nam zaakceptować .. hm .. ciekawe dlaczego? ..
.. (no .. dobra .. z porzeczkami przesadziłem ..) ..
:p

So kwi 16, 2005 8:00

JA żyje JA czuje, JA chodze do kosciola, JA placze gdy nie moge przyjąć Ciala Bożego, JA modle sie co wieczor i zastanawiam sie dlaczego ci którzy mnie nie znaja oceniaja jak bardzo chora jestem, skrzywiona, odrażajaca. Pomimo to wszystko nadal czuje że On mnie kocha i bola mnie slowa tych ktorzy oskarzaja, wogole mnie nie znajac. JA jestem wierzaca lesbijka. Oto moj krzyż.

Jesteś piękna,normalna i dobra .A On bardzo Cię kocha i w Twym cierpieniu niesie Cię na rękach.

Pn kwi 18, 2005 18:47

http://www.mateusz.pl/wdrodze/nr379/04.htm

Proponuję się z tym zapoznać :-D

Pn kwi 18, 2005 18:52

Jest zgodny. Występuje u wielu gatunków w naturze.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt kwi 19, 2005 12:30
Zobacz profil WWW

Nie jest, nie był i nigdy nie bedzie.

Dlaczego?
Z prostego powodu.......homoseksualizm prowadzi do wyginiecia gatunku.
Dlatego jest sprzeczny z prawem natury.

pozdrówka

Belizriuszu , jesteś w błędzie, fakt bycia homoseksualistą nie wyklucza bycia rodzicem a zatem wyginięcie gatunku nam nie grozi.Wiele lesbijek pragnie zostać matkami .Wiele matek jest lesbijkami.A co sądzisz o ludziach aseksualnych czy postanawiających żyć w celibacie, czy to też wybryk natury prowadzący do wyginięcia gatunku,..... anomalia . :D

Śr kwi 20, 2005 9:35

moim zdaniem wszystko się rozchodzi tu o sprawianie sobie przyjemności

niewszyscy mają takie samo poczucie przyjemności
dla niektórych będzie przyjemnością masochizm czy sadyzm albo pogrążenie się w uzależnieniu albo homoseksualizm czy też biseksualizm

zawsze jak coś jest przeciw woli Bożej którą jest czysta miłość staje sie zboczeniem
a przeważnie jak ktoś niemyśli o prawdzie objawionej która wskazuje na to co sie Bogu podoba a co nie to taki jest tego efekt

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N maja 01, 2005 20:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona