Uzdrowienia w wyniku działania Szatana
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uzdrowienia w wyniku działania Szatana
homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): homo_homini_canis_est napisał(a): @ Alus, Oddziel więc Ewangelię od okultyzmu i powiedz KTO jest panem świata i wszechświata? I tak nie uwierzysz  @ Alus, KTO jest panem świata i wszechświata?Cytujac moje post z wątku o intronizacji Chrystusa Króla sam sobie odpowiedziałeś - odsyłam i zalecam spokojne, rozważne czytanie, a napewno zrozumiesz.
|
Wt paź 02, 2012 14:52 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
KTO jest panem świata i wszechświata?
@ Alus, dlaczego nie odpowiadasz na to pytanie?
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Wt paź 02, 2012 14:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jesienna napisał(a): @ homo_homini_canis_est
nie uważam, żeby bioenergoterapia była skuteczna (- przekonalyby mnie rzetelnie przeprowadzonia badaniach naukowe) chociaż sama doświadczyłam jakoś tam doświadczyłam jej działania
(- w ten spoób, że po każdym zabiegu czułam się wypoczęta i pełna energii jak po dlugim urlopie więc być może "coś w tym jest" -)
natomiast zadziwia mnie to, że niektóre środowiska związane z kościołem katolickim przepuszczają histeryczny (moim skromnym zdaniem) atak na bioenergoterapię
być może mają jakieś przesłanki (być może spora część ludzi, ktora się zglasza do egzorcystów korzystała z bioenergoterapii) ale wyjaśnienie tego jest dużo prostsze niż "opętanie"
Wydaje mi się, że można to wyjaśnić następująco.
część ludzi jakoś tam zaburzonych psychicznie odczuwa dolegliwości fizyczne związane z tymi zaburzeniami (kolatania serca, mrowienia, poty, duszności, zaburzenia oddechu) i szukają pomocy u lekarzy
ci albo ich problemy lekceważą gdy badania nie wykażą jakichś somatycznych schorzeń albo wysylają do psychiatry
tacy pacjenci odesłani przez lekarza z kwitkiem idą do bioenergoterapeuty, ci wysłani do psychiatry w dużej części też (niełatwo przyjąć do wiadomości niektorym przychodzi przyjąć do wiadomosci psychiczne podloże problemów)
więc już na wstępie u bioenergoterapeutów jest nadreprezentacja osób w pewien sposób zaburzonych (co absolutnie nie przemawia na niekorzyść bioenergoterapii)
u części osób te zaburzenia się rozwijają i zaostrzają (bynajmniej nie ze względu na poddanie się bioenergoterapii) i wtedy taka osoba trafia do egzorcysty jako "opętana" poprzez poddanie się zabiegom bioenergoterapeutycznych A mądry, wykształcony egzorcysta po konsultacji z psychiatrą - taki obowiazek nakład Kościół - podejmuje się egzorcyzmu i bada przyczynę. Nadto owoce uzdrowień są diametrialnie różne http://glosojcapio.pl/index.php?option= ... &Itemid=96homo_homini_canis_est napisał(a): KTO jest panem świata i wszechświata?
@ Alus, dlaczego nie odpowiadasz na to pytanie? Bo mi sie znudziły Twoje gierki, nadto wskazałm Ci gdzie znajdziesz odpowiedź. Wycofałeś swoje pomówienie, kolejno szukasz okazji do przymusowego przyznania sie do pomówienia?
|
Wt paź 02, 2012 15:22 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
@ Alus, KTO jest panem świata i wszechświata?
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Wt paź 02, 2012 15:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ homo_homini_canis_est
Aleś się uwziął! Uspokuj się, Alus nie musi odpowiadać na to pytanie. Poza tym jest ono niezwiązane z tematem wątku.
|
Wt paź 02, 2012 18:47 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Wiem o ludziach, którzy wyglądają niby normalnie, nic się nie dzieje. Zajmują szanowane pozycje, pełnią zaszczytne funkcje, Jest tylko jeden problem. Gdy jest potrzeba iść do kościoła, wymawiają się na wszystkie możliwe sposoby, a "przymuszeni społecznie", zazwyczaj ze względów uroczystości rodzinnych, stają w przedsionkach, albo wchodzą na 10-15 minut, po czym wychodzą, lub wyprowadza się ich, bo mdleją i fatalnie się czują. Ci ludzie mają także wielką trudność w wypowiedzeniu Imion Boskich, w szczególności Imienia Jezusa Chrystusa.
Tak czasem działa Szatan. Poznałem kiedyś taką osobę. Zajmowała się tarotem. Skończyło się to tragicznie dla niej i dla całej jej rodziny.
|
Wt paź 02, 2012 19:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem o ludziach, którzy w każda niedziele ida środkiem kościoła na sam przód, najgłośniej sie modla, najgłosniej spiewają, przystepuja do Komunii św..... po wyjściu z kościoła unikają czarnych kotów, witania sie przez próg, a przed pójściem spac sprawdzaja wahadełkiem czy "energia" miejsca spoczynku jest prawidłowa...no i niezwykle ich ta "energia" fascynuje, nawet nia "uzdrawiają". Tak czasem działa Szatan. 
|
Wt paź 02, 2012 19:21 |
|
 |
anmara
|
humalog napisał(a): Wiem o ludziach, którzy w każda niedziele ida środkiem kościoła na sam przód, najgłośniej sie modla, najgłosniej spiewają, przystepuja do Komunii św..... po wyjściu z kościoła unikają czarnych kotów, witania sie przez próg, a przed pójściem spac sprawdzaja wahadełkiem czy "energia" miejsca spoczynku jest prawidłowa...no i niezwykle ich ta "energia" fascynuje, nawet nia "uzdrawiają". Tak czasem działa Szatan.  humalog napisał(a): Czy tylko udajesz takiego głupka? A może ty nim jesteś i dobrze o tym wiesz i podszywasz się.
_________________ *****
|
Wt paź 02, 2012 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara Powtarzasz sie....jestes nudna jak flaki z olejem Wymysl cos inteligentniejszego bo w śpiączke zapadne. P.S. Acha! O co ci chodzi? Czy jestem głupkiem czy Szatanem? Jeżeli tym pierwszym to spoko....razem sie dogadamy jak to miedzy swoimi bywa Jeżeli jednak tym drugim to masz przerabane 
|
Wt paź 02, 2012 19:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Jest tylko jeden problem. Gdy jest potrzeba iść do kościoła, wymawiają się na wszystkie możliwe sposoby, a "przymuszeni społecznie", zazwyczaj ze względów uroczystości rodzinnych, stają w przedsionkach, albo wchodzą na 10-15 minut, po czym wychodzą, lub wyprowadza się ich, bo mdleją i fatalnie się czują. Ci ludzie mają także wielką trudność w wypowiedzeniu Imion Boskich, w szczególności Imienia Jezusa Chrystusa.
Tak czasem działa Szatan. Poznałem kiedyś taką osobę. Zajmowała się tarotem. Skończyło się to tragicznie dla niej i dla całej jej rodziny. Jeśli to właśnie widzisz i tak interpretujesz ludzkie zachowania, a tym bardziej jeśli dotyczą ludzi niewierzących w chrześcijańskie wyobrażenia, to istotnie świadczy, że jest jeden problem - masz jakieś zwidy i urojenia 
|
Wt paź 02, 2012 19:41 |
|
 |
anmara
|
humalog napisał(a): anmara Powtarzasz sie....jestes nudna jak flaki z olejem Wymysl cos inteligentniejszego bo w śpiączke zapadne. P.S. Acha! O co ci chodzi? Czy jestem głupkiem czy Szatanem? Jeżeli tym pierwszym to spoko....razem sie dogadamy jak to miedzy swoimi bywa Jeżeli jednak tym drugim to masz przerabane  humalog napisał(a): Czy tylko udajesz takiego głupka? humalog napisał(a): ...ale nie warto pisac w wątkach............ niedouczonego oszołoma h........ 
_________________ *****
|
Wt paź 02, 2012 19:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I co? Juz koniec?
Bleeeee nudne
|
Wt paź 02, 2012 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MIXer napisał(a): @ homo_homini_canis_est
Aleś się uwziął! Uspokuj się, Alus nie musi odpowiadać na to pytanie. Poza tym jest ono niezwiązane z tematem wątku. Już Ci odopowiedział - nie mogę napisać imienia Jezus, stąd nie odpowiedziałam Choć przytoczył moje wypowiedzi z wątku o intronizacji Chrystusa Króla, gdzie znajduje sie odpowiedź. humalog napisał(a): Wiem o ludziach, którzy w każda niedziele ida środkiem kościoła na sam przód, najgłośniej sie modla, najgłosniej spiewają, przystepuja do Komunii św..... po wyjściu z kościoła unikają czarnych kotów, witania sie przez próg, a przed pójściem spac sprawdzaja wahadełkiem czy "energia" miejsca spoczynku jest prawidłowa...no i niezwykle ich ta "energia" fascynuje, nawet nia "uzdrawiają". Tak czasem działa Szatan.  Po wyjściu. A co powiesz na widok młodej kobiety przy stopniach ołtarza, a na wózku z jej niemowlęciem przypięta czerwona kokarda - oczywiście zabezpieczenie od uroku Autentyk.
|
Wt paź 02, 2012 21:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co powiesz na widok młodej kobiety przy stopniach ołtarza, a na wózku z jej niemowlęciem przypięta czerwona kokarda - oczywiście zabezpieczenie od uroku Autentyk. Dobrze, że nie zaczęła pluc przez lewe ramię  P.S. Alus! Nie gadaj ze mna tak oficjalnie przy wszyćkich....już i tak sie nasze rodzinne koligacje wydały 
|
Wt paź 02, 2012 21:55 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
jesienna napisał(a): nie uważam, żeby bioenergoterapia była skuteczna (- przekonalyby mnie rzetelnie przeprowadzonia badaniach naukowe) chociaż sama doświadczyłam jakoś tam doświadczyłam jej działania Badania naukowe zawsze robi się w porównaniu do placebo, więc wykazują tylko tyle, że bioenergoterapia nie jest bardziej skuteczna niż placebo, a nie że nie ma żadnego efektu. Zatem ktoś czasem może jakiś efekt zauważyć.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt paź 02, 2012 21:56 |
|
|
|