Dusza (?) człowieka syntetycznego
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dusza (?) człowieka syntetycznego
sapper napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): sapper napisał(a): Jesli chcesz, poczytaj "Twierdza Wewnetrzna" Sw. Teresy z Avila. Ale nie ma tam bezposrednio napisane to co chcialbys sie dowiedziec. 7. 3. 13. Nie ma tam niczego takiego. Masz jakieś inne źródło? Przeanalizuj. Mozesz tez przeczytac calosc. Ja pytam o konkretne miejsca, gdzie znajdę taką naukę, którą tutaj wygłosiłeś. W tym punkcie książki św. Teresy, który wskazałeś, tego nie ma. Możesz mi takie wreszcie wskazać? Cytuj: Poza tym pytasz o cos czego tak naprawde nie chcesz wiedziec. Nie mówi mi czego chcę, a czego nie chcę, bo lepiej od Ciebie to wiem.
|
| N sty 22, 2017 12:16 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ! Teraz rozumiem, uznales to za nauke. Hmmm. Wiec zle uznales. To nie jest nauka.
|
| N sty 22, 2017 12:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To co to jest, skoro nie nauka? I powtarzam pytanie: Skąd konkretnie to wytrzasnąłeś?
|
| N sty 22, 2017 12:24 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): To co to jest, skoro nie nauka? I powtarzam pytanie: Skąd konkretnie to wytrzasnąłeś? To jedynie jeden w tysiecy szczegolow, z ktorego nie wynika zadna nauka. Podalem ci z kad, ale tez podalem ze nie zrozumiesz, wiec nie ma sensu bys naciskal. Zrozumienie zalezy jedynie od ciebie, nikt cie w tym nie wyreczy i nie podpowie. Natomiast wracajac do tematu to jedynie pierwsze zdanie w mojej wypowiedzi jego dotyczy. jesli wiec nie pasuje ci reszta, wykasuj, masz moja zgode, by nie robic off top-u.
|
| N sty 22, 2017 12:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): To co to jest, skoro nie nauka? I powtarzam pytanie: Skąd konkretnie to wytrzasnąłeś? To jedynie jeden w tysiecy szczegolow (...) No to do skutku: Skąd wytrzasnąłeś ten szczegół? Cytuj: Podalem ci z kad, ale tez podalem ze nie zrozumiesz, wiec nie ma sensu bys naciskal. Podałeś na odczepnego tekst, w którym niczego takiego nie zapisano. To zaś wskazuje, że rzeczywiste źródło jest zupełnie inne, ale zwyczajnie nie chcesz się do niego przyznać. Gnostyckie wymówki sobie daruj. Cytuj: Natomiast wracajac do tematu to jedynie pierwsze zdanie w mojej wypowiedzi jego dotyczy. jesli wiec nie pasuje ci reszta, wykasuj, masz moja zgode, by nie robic off top-u. O nie, tak łatwo nie będzie. Skoroś wyskoczył z taką tezą, to teraz podaj jej uzasadnienie.
|
| N sty 22, 2017 12:39 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A moze jednak latwo?
|
| N sty 22, 2017 12:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Może jednak nie. Skądżeś wytrzasnął swoją tezę? Źródło i argumentację poproszę.
|
| N sty 22, 2017 12:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam "hard copy" tego zrodla jesli to masz na mysli. A argumentacja jest pierwsze zdanie jakie napisalem w tym temacie.
|
| N sty 22, 2017 12:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co wskazuje, że to Twój autorski pomysł.
|
| N sty 22, 2017 12:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Co wskazuje, że to Twój autorski pomysł. Ok. niech ci bedzie. Mea culpa. I poprawe obiecuje. 
Ostatnio edytowano N sty 22, 2017 13:09 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| N sty 22, 2017 13:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skoroś nie wskazał źródła, to jest to jedyny możliwy wniosek. No, ale mogę się mylić, więc cały czas pozostaje otwartą prośba o jego wskazanie.
|
| N sty 22, 2017 13:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Za dlugo by tlumaczyc. Poczekam na potwierdzenie ktore moze potrwac latami. To co podalem za zrodlo to jest, (jasli chcesz drazyc) tzw. Clue.
|
| N sty 22, 2017 13:10 |
|
 |
|
bylejaki
|
Sapper, brzmi to ciekawie i też chętnie bym poczytał.
|
| N sty 22, 2017 13:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Za dlugo by tlumaczyc. Zabieraj się za tłumaczenie, mamy dużo czasu.  Cytuj: Poczekam na potwierdzenie ktore moze potrwac latami. Czyżbyś nie miał potwierdzenia prawdziwości tej tez? To w takim razie jest to hipoteza. Cytuj: To co podalem za zrodlo to jest, (jasli chcesz drazyc) tzw. Clue. Czyli co? Bo nie rozumiem słowa "clue".
|
| N sty 22, 2017 13:33 |
|
 |
|
JedenPost
|
Czyli co, oprócz tajemniczego pcohodzenia wizji sappera nikt nie ma żadnych refleksji temacie? 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn sty 23, 2017 19:34 |
|
|
|