Autor |
Wiadomość |
george45
|
 Re: Refleksje medialne.
andej napisał(a): Nie ośmielą się strzelać w tył głowy. Mam nadzieję. Strzał w tył głowy, to natychmiastowa śmierć. Miej nadzieję, że palić żywcem na stosach chyba też nie bedą, jak onegdaj czynili to ci, co mieli absolutną władzę. Choć "dobre" wzorce otrzymane z samej góry, może i godne są naśladowania.
|
So kwi 26, 2025 6:30 |
|
|
|
 |
niewazny12
|
andej napisał(a): Oglądajcie, póki można. Po zaprzysiężeniu prezydenta, jeśli to będzie Trzaskowski, wszystkie nieprawomyślne rozgłośnie zostaną zdelegalizowane. W totalitarnym państwie nie będzie tolerowany pluralizm medialny. Przeciwnicy polityczni nie zastaną dopuszczani przed kamery i mikrofony. Chyba, że będą to transmisje z egzekucji. Medialnych egzekucji, koteczku. Nie ośmielą się strzelać w tył głowy. Mam nadzieję. Nie dajcie się propagandzie Koalicji Obywatelskiej i mediów takich jak obecna TVP, TVN czy Gazeta Wyborcza. Nie dajcie się ponieść emocjom, nie głosując na Karola Nawrockiego w pojedynku z Rafałem Trzaskowskim w drugiej turze. W pierwszej turze wolę zagłosować na Brauna niż na Nawrockiego, ale raczej na pewno rywalem Trzaskowskiego w drugiej turze będzie Nawrocki, nie Mentzen, Braun czy ktoś jeszcze inny. Obejrzyjcie wszyscy film PCh24TV "KIM NAPRAWDĘ JEST RAFAŁ TRZASKOWSKI?" W przypadku pojedynku Karola Nawrockiego z Rafałem Trzaskowskim ważnie zagłosuję na Karola Nawrockiego w celu minimalizacji zła, bo jeśli nie zagłosuję ważnie w ogóle, to jakby średnio wesprę zło, chociaż też nie zagłosuję na duże zło (czyli nie oddam ważnego głosu na Rafała Trzaskowskiego), ale i nie zminimalizuję zła. Poszukajcie w anglojęzycznym Internecie hasła "cooperating with the lesser of two evils". NIE popieram "kompromisu aborcyjnego" i dawnych grzechów PiS-u i Nawrockiego. W pierwszej turze głosujmy na Brauna, może będzie duża niespodzianka i wynik lepszy od Hołowni i Biejat, która to niespodzianka da PiS-owi dużo do myślenia i, miejmy nadzieję, zmieni PiS i mnóstwo innych ludzi na lepsze. W drugiej turze trzeba głosować za minimalizacją zła, czyli ważnie na kandydata będącego przeciwnikiem obecnego prezydenta Warszawy spod znaku sześciokolorowej tęczy, a nie pozostać biernym na próbę opanowania Pałacu Prezydenckiego przez człowieka Koalicji Obywatelskiej.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Pt maja 16, 2025 20:43 |
|
 |
mareta
|
Starsza pani przyszła do banku, żeby wypłacić 10 dolarów. Kasjerka spojrzała z irytacją i powiedziała: „Jeśli chce pani wypłacić mniej niż 100 dolarów, proszę skorzystać z bankomatu. Jeśli nie ma pani innych spraw, proszę ustąpić miejsca – za panią czeka kolejka klientów”. Starsza kobieta przez chwilę milczała, po czym podała kartę z powrotem i spokojnie powiedziała: „W takim razie chciałabym wypłacić wszystkie pieniądze, jakie mam na koncie”. Kasjerka spojrzała na monitor i aż uniosła brwi ze zdziwienia – na koncie było 500 000 dolarów. „Niestety, nie mamy dziś w oddziale takiej kwoty. Czy mogłaby się pani umówić na spotkanie i wrócić jutro?” Na to starsza pani zapytała: „A ile mogę wypłacić od razu, tu i teraz?” „Do 3000 dolarów” – odpowiedziała kasjerka. „W takim razie poproszę 2915 dolarów.” Kasjerka westchnęła, poszła do sejfu i przez kilka minut skrupulatnie odliczała pliki banknotów po 20, 10 i 5 dolarów. Gdy w końcu wręczyła pieniądze klientce, zapytała chłodno: „Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?” Starsza pani włożyła 10 dolarów do torebki, uśmiechnęła się i powiedziała: „Tak. Chciałabym zdeponować z powrotem 2905 dolarów na swoje konto.” Nie komplikujcie innym życia. Zawsze znajdzie się ktoś, kto z chęcią skomplikuje wasze zbyt skomplikowane pomysły. https://www.facebook.com/
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N maja 18, 2025 10:13 |
|
|
|
 |
mareta
|
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt maja 20, 2025 12:40 |
|
 |
niewazny12
|
To powinien być Cytat Roku: "Cóż szkodzi obiecać?"! https://www.youtube.com/watch?v=8w7dupVqVGk - Cała polityka "cóż szkodzi obiecać" https://www.fronda.pl/a/Co-Tusk-ukrywa- ... 43759.html - „Co Tusk ukrywa przed Polakami?” Morawiecki o doniesieniach francuskiej prasy https://pch24.pl/tusk-zamknie-granice-d ... -brukseli/ - Tusk zamknie granice dla migrantów? „Le Monde”: to gra wyborcza za przyzwoleniem Brukseli https://pch24.pl/krzysztof-bosak-jezeli ... kowskiemu/ - Krzysztof Bosak: jeżeli ktoś nie jest przekonany do żadnego z kandydatów, zachęcam by zagłosował przeciw Trzaskowskiemu Nie wolno zaufać Donaldowi Tuskowi, nie wolno zaufać Rafałowi Trzaskowskiemu!!!
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Cz maja 22, 2025 13:18 |
|
|
|
 |
Witold33
|
george45 napisał(a): andej napisał(a): Nie ośmielą się strzelać w tył głowy. Mam nadzieję. Strzał w tył głowy, to natychmiastowa śmierć. Miej nadzieję, że palić żywcem na stosach chyba też nie bedą, jak onegdaj czynili to ci, co mieli absolutną władzę. Choć "dobre" wzorce otrzymane z samej góry, może i godne są naśladowania. Palili z miłości bliźniego. Myśleli? / Wierzyli, że to było oczyszczające. Takie upomnienie brata swego.
|
Pt maja 23, 2025 6:58 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): george45 napisał(a): andej napisał(a): Nie ośmielą się strzelać w tył głowy. Mam nadzieję. Strzał w tył głowy, to natychmiastowa śmierć. Miej nadzieję, że palić żywcem na stosach chyba też nie bedą, jak onegdaj czynili to ci, co mieli absolutną władzę. Choć "dobre" wzorce otrzymane z samej góry, może i godne są naśladowania. Palili z miłości bliźniego. Myśleli? / Wierzyli, że to było oczyszczające. Takie upomnienie brata swego. Były tylko praktyki pogan, praktykowane przez władców i przejęte przez takich w czasach chrześcijańskich. Było więcej takich elementów długo nieprzezwyciężonego pogaństwa.
|
Pt maja 23, 2025 8:05 |
|
 |
Witold33
|
No i brawo. KK w porzo, tylko małpował pogan. No i chytrze wygłówkował to "oczyszczenie". Prawda nas wyzwoli?
|
So maja 24, 2025 8:52 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): No i brawo. KK w porzo, tylko małpował pogan. No i chytrze wygłówkował to "oczyszczenie". Prawda nas wyzwoli? A czy masz jakieś inne wzorce dla tych, którzy przychodzą na świat i w ciągu kilkudziesięciu lat muszą przejść cały proces chrystianizacji, który na początku trwał kilka wieków? Nie wszystkich ten pośpiech się podoba; ale nie ma osobistego dziedziczenia chrześcijaństwa. Udało Ci się to?
|
N maja 25, 2025 15:48 |
|
 |
Witold33
|
To prawda. Historii żadne modły nie zmienią. Tylko po co umniejszać, mataczyć, lawirować? Trzeba wziąć na klatę i wyrażać skruchę.
|
Pn maja 26, 2025 7:35 |
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): To prawda. Historii żadne modły nie zmienią. Tylko po co umniejszać, mataczyć, lawirować? Trzeba wziąć na klatę i wyrażać skruchę. Modły zmieniają historię, bo zmieniają człowieka, który tworzy historię, jeśli dobrze się modli.
|
Pn maja 26, 2025 13:53 |
|
 |
george45
|
Atimeres napisał(a): Modły zmieniają historię, bo zmieniają człowieka, który tworzy historię, jeśli dobrze się modli. Atimeres, no teraz to poleciałeś jak gołębica 
|
Pn maja 26, 2025 14:22 |
|
 |
Idący
|
Atimeres napisał(a): Modły zmieniają historię, bo zmieniają człowieka, który tworzy historię, jeśli dobrze się modli. Zgadzam się z tym, że modlitwa zmienia człowieka. Widzę to nie tylko po sobie. Ale twierdzenie, że człowiek zmieniony przez modlitwę ma siłę sprawcza, aby zmieniać świat, to troszkę zbyt górnolotne. To znaczy, może zmieniać świat wokół siebie. Swój mały intymny świat. Zmienia swoją historię. Jednak zdanie, które zacytowałem sugeruje, jakby chodziło tu o losy świata.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn maja 26, 2025 16:15 |
|
 |
niewazny12
|
https://www.youtube.com/watch?v=dzntyCTgJMQ - Nie przegap! Telewizja Republika – cały czas na żywo!Telewizja Republika TAK! Telewizja Trwam TAK! Telewizja wPolsce 24 TAK! neoTVP NIE! TVN NIE! Polsat NIE! Nie głosujcie na kandydata wulgarnej i niemoralnej Koalicji Obywatelskiej! Nie głosujcie na ośmiogwiazdkowców! Nie ufajcie Rafałowi Trzaskowskiemu! Nie ufajcie Donaldowi Tuskowi! Nie ufajcie Koalicji Obywatelskiej! Nie ufajcie Koalicji Piętnastego Października! Nie opłaca się głosować na Rafała Trzaskowskiego! Opłaca się głosować na Karola Nawrockiego! Nie wstrzymujcie się od oddawania głosu na Karola Nawrockiego!
|
Cz maja 29, 2025 8:52 |
|
 |
Idący
|
niewazny12 napisał(a): Telewizja Republika TAK! ... neoTVP NIE! TVN NIE! Polsat NIE! Wydaje mi sie, że TVR różni sie od TVN tylko profilem politycznym. Metoda uprawiania polityk jest na podobnym poziomie. Jestem zboczony zapewne, skoro dostrzegam wstrętna metodu w obu telewizjach. W jej, z która głosi poglądy sprzeczne z moimi, jak też w tej, która głosi poglądy zbieżne z moimi. niewazny12 napisał(a): Nie wstrzymujcie się od oddawania głosu na Karola Nawrockiego! Apel ze wszech miar słuszny, gdyż wybór Nawrockiego służy Polsce i Kościołowi (Kościołowi, tj. ogółowi wierzących).
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Cz maja 29, 2025 9:08 |
|
|
|