Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 9:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
 PARADA RÓWNOŚCI CZY PARODIA RÓWNOŚCI ? 
Autor Wiadomość

Wściekły atak środowisk chrześcjańskich/katolickich na homoseksualistów wynika z patologicznej nienawiści tych środowisk skierowanej do seksualnej sfery życia człowieka.

ciekawe gdzie ty znalazlews atak srodowisk katolickich, poprostu nie ma zgody na legalizacje homoseksualizmu, nie mowie ze nie bylo nigdy homoseksualizmu, ale o to ze nie jest to normą, poprostu nie jst uznane jako norma w kulturze europejskiej. poza tym chrzescijantwo akceptuje czlowieka z jego slabosciami, ale nie akceptuje niewlasciwego zachowania, a to jest różnica, znajduje tu zastosowanie chrzecijanska zasada "kochaj grzesznika, ale nienawidz jego grzechu", stad tez Kościol nie akceptuje zachowan homoseksualnych, czli raktyk, a nie orientacji sekksualnej czlowieka

So maja 27, 2006 22:08
jestm przeciw geja i less ale nie mozna i pozwali na pardy ale nie mozna zakaz sex

So maja 27, 2006 22:27

luki, ja nie zakazuje seksu, tylko poprostu to jerst kwestia sumienia itp poza tym Kosciol nie mowi wcale o tym ze sfera seksualna czlowieka jest zla, tylko o tym ze praktyki homoseksualne sa niezgodne z natura czlowieka i pierwotnym zamierzeniem Boga, kiedy czlowieka stwarzal.

So maja 27, 2006 22:36
wiem ze sąnie zgodne z nauka z natura czlowieka to jest obrzydliwe

So maja 27, 2006 22:40
jakby były niezgodne toby chyba nie występowały?

So maja 27, 2006 22:47

semper... a kontakty seksualne ze zwierzetami sa zgodne z natura? wydaje mi sie ze nie, a jednak wystepuja. pierwotnie kontakty seksualne mialy na celu przekazanie zycia i posiadanie potomstwa a nie rpzyjemnosc, jako glowny cel... ale to sie zmienilo przez wieki i teraz glownie patrzy sie na przyjemnosc wiec jak komus najprzyjemniej ze zwierzakeim to... uwaza ze to jest zgodne z jego natura.

So maja 27, 2006 23:47

-Chrześcijaństwo nie darzy seksualności nienawiścią. Popularny zarzut, ale zupełnie chybiony

Poprawka - już nie darzy. To co było kiedyś, to koszmar był na potęgę.

N maja 28, 2006 0:11
O Julio, w jednym zdaniu pomylilas sie koszmarnie:

Cytuj:
semper... a kontakty seksualne ze zwierzetami sa zgodne z natura? wydaje mi sie ze nie, a jednak wystepuja. pierwotnie kontakty seksualne mialy na celu przekazanie zycia i posiadanie potomstwa a nie rpzyjemnosc, jako glowny cel...

I tu jest blad. Bowiem to co rozni czlowieka od wiekszosci zwierzat, to wlasnie nie ograniczanie seksu do przekazania zycia. I zauwaz, ze sporo zwierzat (niektore gatunki malp, delfiny), uprawiaja seks nie tylko dla przekazania potomstwa, ale tez dla przyjemnosci. Malo tego, w obu przytoczonych przypadkach wystepuje onanizm.

Wg mnie jest tak:
- homoseksualisci maja prawo do parad, jak najbardziej. Tak jak maja gornicy, hutnicy, pielegniarki, blizniacy (paradom blizniakow wszak nikt sie nie dziwi).
- jednoczesnie jednak nie mozna pozwolic na lamanie przez nich pewnych praw obyczajowych. Czytaj to tak: niewazne, czy gola parade robia gornicy, hutnicy, pielegniarki, homoseksualisci czy heteroseksualisci. Ja mam prawo uwazac, ze nie musze ogladac paradujacych pod moim oknem nagich ludzi. Ludzi, ktorzy ze swej nagosci robia pewien sztandar.

Zauwazmy poza tym, nie nie kazdy musi byc chrzescijaninem i przyjmowac nauki KK. Jest tutaj pelna dowolnosc i do czasu, az panstwo nie jest wyznaniowe, tzn przepisy prawa cywilnego i karnego nie sa podporzadkowane przepisom prawa, nazwijmy je w skrocie "koscielnego", to do tego czasu homoseksualisci maja prawo robic demonstracje na takich samych zasadach jak inni ludzie. Tzn, jesli ktos robi parade naga, to powinien byc ukarany nie dlatego, ze jest homoseksualista, ale dlatego ze robi naga parade. I tyle.

Czy homoseksualizm jest choroba? Czy jest zgodny z natura? O tym jest pare innych tematow. I mysle, ze nie ma potrzeby kontynuowania tego tutaj. Faktem jest, ze w naturze on wystepuje.

Katolicy maja prawo protestowac przeciwko legalizacji zwiazkow homo, ale tez na takiej samej zasadzie homoseksualisci maja prawo walczyc o legalizacje tychze.

Crosis

N maja 28, 2006 0:15

Twoj przyklad jest koszmarnie nieadekwatny do sytuacji, a to z prostego powodu:
jesli czlowiek uprawia seks ze zwierzeciem, dochodzi do seksu miedzy roznymi gatunkami. Jesli czlowiek uprawia seks z czlowiekiem, jest to seks w obrebie jednego gatunku.

Idac dalej Twoim tokiem rozumowania, dojdziemy do tego, ze zwiazek murzyna z chinka jest nienaturalny, poniewaz:
a) sa to osoby z dwoch ludzkich ras, wystepujacych na kuli ziemskiej,
b) jest to zwiazek dwoch osob, ktore sama natura predysponowala do kontaktow seksualnych w swoim zakresie rasy ludzkiej (long story short, przepraszam za bezposredniosc: pochwa kobiet ras mongoloidalnych jest duzo mniejsza niz pochwy kobiet ras negroidalnych, z penisami mezczyzn jest odwrotnie). A mimo to takim zwiazkom nikt sie nie dziwi.

Crosis

N maja 28, 2006 0:19

Tylko,że homoseksualizm nie jest karalny a pedofilia tak. :D

A właściwie dlaczego jest karalna (pedofilia). Też preferencja seksualna. Taka jak wszelkie inne. Ktoś wymyślił sobie granicę wieku !
Granicę niedostępności 'partnera'. Zupełnie arbitralnie. Przecież jeśli 'ładny', 'atrakcyjny' małolat chce, i nie kończy się to fizycznymi obrażeniami małolata, to taki 'partner' niczym się nie różni od 'partnera' geja lub lesbijki. A się ściga i karze. PARODIA PRAWA. PARODIA RÓWNOŚCI.

A co do Parad Równości - ich celem jak każdy wie nie jest 'równość' lecz promowanie 'zboczeń' (w znaczeniu neutralnym - jako odchyleń od standardów).

Jak każdy wie istnieje zjawisko moralności Dulskich. Tu obrońcy 'równości' stosują taką moralność.
Promocja ? Jaka promocja, walczymy o równość i tolerancję. I puszczają perskie oczko.
A co niektórzy udają - z głupoty, z wymogów poprawności, dla draki - że tego oczka nie widzą.

N maja 28, 2006 3:42
Zobacz profil WWW

Celibat tez jest odchyleniem od normy wedle twojego sposobu myślenia - kazdy więc go propagujący i praktykujcy jest zboczeńcem. Czy tak?

N maja 28, 2006 3:46
Zobacz profil WWW
Nadto, Julio, zapomnialem dopisac:

Twoj przyklad jest koszmarnie nieadekwatny do sytuacji, a to z prostego powodu:
jesli czlowiek uprawia seks ze zwierzeciem, dochodzi do seksu miedzy roznymi gatunkami. Jesli czlowiek uprawia seks z czlowiekiem, jest to seks w obrebie jednego gatunku.

Idac dalej Twoim tokiem rozumowania, dojdziemy do tego, ze zwiazek murzyna z chinka jest nienaturalny, poniewaz:
a) sa to osoby z dwoch ludzkich ras, wystepujacych na kuli ziemskiej,
b) jest to zwiazek dwoch osob, ktore sama natura predysponowala do kontaktow seksualnych w swoim zakresie rasy ludzkiej (long story short, przepraszam za bezposredniosc: pochwa kobiet ras mongoloidalnych jest duzo mniejsza niz pochwy kobiet ras negroidalnych, z penisami mezczyzn jest odwrotnie). A mimo to takim zwiazkom nikt sie nie dziwi.

Crosis

Jak im pozwolić na demonstracje w rosi jest 25% obywateli za tym by ich karać na śmierć a ty mówisz by im pozwalać na demostracie nigdy w życiu to są bardzo chorzy ludzie i zboczeni nie nie produktywni oni nie zostawią potomka po co są. Pewnie ktoś mi zarzuci ze para bezpłodna tez nie da potomka ale oni sa normalni na głowie tylko mają problemy a te gej i less to zboczeni na max. Czy hetero odnoszą się ze swoja sexlaności na ulicy nie to czemu oni mają jak się uważaj ze to normalne to czemu to pokazuje to coś tu nie tak chyba. Podczas II wojny homo była niszczone prze szkopów i jak prze rosków czy Polaków. A że górnicy mogą sobie robić demonstracje to dobrze bo maja do tego prawo bo walczą tyko o swój byt o nic więcej a geje pokazuje swoje zboczeni. A oni chcą jeszcze dzieci adoptować po co by był następne zboczone by te biedne dzieci miały niszczoną wartość od samego początku jak się będzie czuło dziecko co mam dwóch tatusine czy dwie mamusie to będzie bardzo chore i nie moralne gdzie nasz polska godność jak nie lubię pis to papierom ich walkę z ta patologia. Jak ktoś jest już gej czy less no trudno jest już zboczony ale nie siedzi cicho i nie pokazuje tego ludzią mam od tego swój dom i koniec a jak pokazuje na mieście to do paki znim tam go oducza tego zboczenia.

N maja 28, 2006 10:10
Na szczęscie nie jesteśmy w "rosi" (cokolwiek by to nie znaczyło)

Mają prawo jako mniejszość do demontrowania, paradowania. Jak się komuś nie podoba niech leci w dyrdy do kościoła i d na mszę. Albo nie posłucha RM i będzie happy.

Dla mnie katolicyzm jest taką samo chorobą (czy tez zboczeniem) jak homoseksualizm dla katolików, a jednak nie widzę problemu w katolickich demonstracjach i pielgrzymkach- w końcu mnie to nie dotyczy. Większości też nie dotyczy, więc co sie stanie jak grupka homosiów przejdze sobie po ulicy?

N maja 28, 2006 11:50
Po pierwsze nie słucham radia Maryja bo go nie lubię i nie latam tak do kościoła i to ze uważasz ze to jest normalne jest mi to podejrzane jestem liberałem zawsze popierałem PO i będę nie mają do tego prawa nie maj żadnego prawa bo ją zboczeni powinni być oznakowani. Ta gruba pedziów i less jest bardzo szkodliwa , a pielgrzymki nie są szkodliwe wiec nie mam cos się dziwić. Jak dla ciebie katolizym jest zboczeniem to jest dla mnie podejrzane czy nie jest komunista czasem. Sory jak urazilem

N maja 28, 2006 12:04

Dla mnie katolicyzm jest taką samo chorobą (czy tez zboczeniem) jak homoseksualizm dla katolików

Zastanów sie zanim coś napiszesz. Próbujesz być złośliwy, ale ośmieszasz tylko sam siebie.

Denerwują mnie parady równości organizowane przez homo. Czemu? Bo nei ma i nie może być równości między hetero a homo. Homo nie mogą mieć prawa do małżeństwa, do adopcji dzieci. Jak najbardziej prawo do wolności i tolerancji - ale to już mają. Ale nie, oni walczą o równość, o uznanie ich za tak samo normalnych jak hetero. Na to zgody być nie może.

N maja 28, 2006 12:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona