Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona
 Pogaduchy o wszystkim i niczym 
Autor Wiadomość

Post Re: Pogaduchy o wszystkim i niczym
ErgoProxy napisał(a):
A chemioterapia to jest sączenie autentycznej trucizny w żyły. W takich dawkach, jakie tylko organizm jest w stanie znieść. Na chemii się zdycha, ale lepiej zdychać na chemii, niż skończyć jak matka Jamesa Hetfielda.

Nie łapię tej "epopei wiary". Gdzie Rzym, gdzie Krym... weź rozjaśnij jakoś. A ostatnio w Sieci używam imienia Maciej. Prawie zupełnie jak Lurker. : P

Kurcze , miałam na końcu języka - Lurker -Maciej . Widzisz starość nie radość .Dzięki :)

Co do epopei wiary to napiszę Ci jutro , dziś już padam a jutro ciężki dzień. Wieczorem wpadnę pogadać. Do miłego , fajnie że tutaj Cię zastałam.

So sie 06, 2016 23:13

Magdalena_i napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
Wiesz co, to jest raczej kwestia znalezienia takiego miejsca w życiu, w którym będzie człowiekowi wygodnie, takiemu jaki on jest. A fajna to jest jednak Japonia, o. Tak, tak, ma swoje ciemne strony, ale co ich nie ma.

A satanizm... no Boże-ż mój, ja go postrzegam jako chemioterapię dla duszy. W małych dawkach potrafi być zbawienny. Jak cię, poczciwino, nie narychtowali do życia świeckiego zawczasu, a chcesz się odnaleźć jednak wśród świeckich, to się kuruj z poczciwości, bo inaczej bliźni zjedzą cię żywcem.

Świetny początek ! - " to jest raczej kwestia znalezienia takiego miejsca w życiu, w którym będzie człowiekowi wygodnie, " - kocham takie wypowiedzi , gdyż ewidentnie ukazują sedno " bycia " .

Hahahah " kuruj się z poczciwości " - Proxy serce , toż to prawdziwa epopeja wiary . Sedno wiary ! przytoczone jednak Twoimi własnymi słowami . Uwielbiam tę prawdę .

Satanizm w żadnej dawce nie jest leczniczy Proxy ( kurcze zapomniałam jak masz na imię Michał? Marcin ? ) Satanizm to zakażenie !

Nie o miejsce chodzi Macieju a o stan ducha - stan ducha w którym będziesz się czuł dobrze i w którym będzie Ci wygodnie - w każdym miejscu w którym się znajdziesz.Dam Ci przykład , przypuśćmy , że analizujesz całą przeszłość i wyłapujesz z niej " stan " w którym naprawdę było Ci dobrze , stan w którym czułeś się dobrze i miejsce które doskonale współgrało z Twoim stanem. Np okres w którym żyłeś z Bogiem i okres w którym żyłeś bez Boga ( to tylko przykład ) Analizując przeszłość szybko wyłapiesz , gdzie i kiedy było Ci najlepiej.

" Owca między wilkami " - Komentarz który przytoczyłeś pokazuje jaką wartość ma poczciwość . To wspaniała domena wiary .Nie każdy zwraca uwagę na to , co właśnie przytoczyłeś o poczciwości .Widząc takie rzeczy zdajesz sobie sprawę , że nie ma opcji aby wilki zjadły owcę , gdyż owcy wyleczyć z poczciwości się nie da - jest ponad zajadłością wilków. Owca żyje między wilkami ale nie zamierza między wilkami się odnajdywać , ponieważ znajduje się w " stanie " w którym jest jej dobrze , bez względu na to w jakim środowisku przebywa :)

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale określiłam to , co nazwałam epopeją wiary ...może powinnam nazwać początkiem epopei

N sie 07, 2016 13:21
Ha, może początkiem. Ale poczciwość naprawdę nie niesie ze sobą żadnych korzyści. Wykorzysta Cię byle cwaniak i tyle z tego będziesz mieć. Zresztą u Jezusa można znaleźć taki passus, że posyła Apostołów między węże i nakazuje... coś tam. Żeby sprytni byli i czujni bodajże.

Tak że jeśli owca, to, prosze ja Ciebie, tylko drapieżna.

A w przeszłości nigdy nie było mi szczególnie dobrze. Obrywało się po głowie za niewinność, oj, obrywało.

N sie 07, 2016 21:29

ErgoProxy napisał(a):
Ha, może początkiem. Ale poczciwość naprawdę nie niesie ze sobą żadnych korzyści. Wykorzysta Cię byle cwaniak i tyle z tego będziesz mieć. Zresztą u Jezusa można znaleźć taki passus, że posyła Apostołów między węże i nakazuje... coś tam. Żeby sprytni byli i czujni bodajże.

Tak że jeśli owca, to, prosze ja Ciebie, tylko drapieżna.

A w przeszłości nigdy nie było mi szczególnie dobrze. Obrywało się po głowie za niewinność, oj, obrywało.

No jak nie niesie? niesie największe z możliwych korzyści ! Nikt Cię nie wykorzysta jeżeli z pełną świadomością zdajesz sobie sprawę z różnicy pomiędzy wykorzystaniem w naiwności a wykorzystaniem w imię dobra. Spryt , czujność, wzrok , słuch .Mówię Ci , owieczki są bardzo silne ;-) nie jeden wilk przy nich padł .

N sie 07, 2016 21:36
Owieczki są przed wszystkm strzyżone. : PPP Nie no, ja rozumiem. Szkoda tylko, że straciłem sporo czasu nie rozumiejąc, a tylko wbijając się głębiej w nieciekawość, tak że na koniec pozostała jedna rada: idź do diabła i módl się.

ARHIZ został powiadomiony, ale czemuś się nie odzywa. Uważaj, żeby nie zaczął Ciebie obsyłać swoimi utworami prozatorskimi. Nie są złe, tylko że on ich dość dużo produkuje; płodny jest, ot co.

N sie 07, 2016 21:44

ErgoProxy napisał(a):
Owieczki są przed wszystkm strzyżone. : PPP Nie no, ja rozumiem. Szkoda tylko, że straciłem sporo czasu nie rozumiejąc, a tylko wbijając się głębiej w nieciekawość, tak że na koniec pozostała jedna rada: idź do diabła i módl się.

ARHIZ został powiadomiony, ale czemuś się nie odzywa. Uważaj, żeby nie zaczął Ciebie obsyłać swoimi utworami prozatorskimi. Nie są złe, tylko że on ich dość dużo produkuje; płodny jest, ot co.

Będę uważała :)

A w życiu do diabła - to opcja niedopuszczalna !
A czas...no cóż ....czasu to mamy a mamy , całą wieczność

N sie 07, 2016 21:48
Magdalena_i napisał(a):
A w życiu do diabła - to opcja niedopuszczalna!

Ale mnie to pomogło. To znaczy, owszem, przeszedłem przez coś na kształt wyżymaczki, ale koniec końców wyniosłem z tego korzyści osobiste. Bo trzeba to jedno wiedzieć, że do piekła nigdy się nie wchodzi po to, żeby w nim już pozostać. Choćbym szedł ciemną doliną, z Bogiem, a nawet mimo Boga – coś w ten deseń.

Zresztą, czy ja się afiliuję przy Szatanie? Daruj. Przy Cesarzu Showa, jesli już.

N sie 07, 2016 22:05

ErgoProxy napisał(a):
Magdalena_i napisał(a):
A w życiu do diabła - to opcja niedopuszczalna!

Ale mnie to pomogło. To znaczy, owszem, przeszedłem przez coś na kształt wyżymaczki, ale koniec końców wyniosłem z tego korzyści osobiste. Bo trzeba to jedno wiedzieć, że do piekła nigdy się nie wchodzi po to, żeby w nim już pozostać. Choćbym szedł ciemną doliną, z Bogiem, a nawet mimo Boga – coś w ten deseń.

Zresztą, czy ja się afiliuję przy Szatanie? Daruj. Przy Cesarzu Showa, jesli już.

A chyba , że tak - źle zrozumiałam.Świetnie to ująłeś, takie świadectwa są najbardziej wiarygodne

N sie 07, 2016 22:14
Matko Boska, ona mnie jeszcze w nawracanie ludzi wrobi. Przecież to nie uchodzi.

ARHIZ się opiera. Jak się będzie opierał dalej, chyba podrzucę Ci jego maila, będziesz mogła go spamować. : PPP

Nie, nie podrzucę, nie jestem aż tak wredny. Ale pomarzyć można. Zając, zgłoś się! : P

Wt sie 09, 2016 15:14

hahaha nie chciałbyś byś rybakiem ? fajna sprawa !

Jak będziemy intensywnie o Nim myśleć, będą go uszy piekły i przyleci

Wt sie 09, 2016 17:22
Wypłynie raczej, z akwarium, które intensywnie bada. Wodnik szemrany. Zawsze możesz go pogłaskać na jego blogu literackim; wstawił sobie adres w sygnaturę, to linka mogę podrzucić.

Wt sie 09, 2016 17:24

ErgoProxy napisał(a):
Wypłynie raczej, z akwarium, które intensywnie bada. Wodnik szemrany. Zawsze możesz go pogłaskać na jego blogu literackim; wstawił sobie adres w sygnaturę, to linka mogę podrzucić.

Przejrzę w wolnej chwili, jednak za fantastyką nie przepadam . Życie jest takie piękne, dlaczego ludzie tworzą fantastykę ?

Poza tym kiepska jestem w głaskaniu, poczekam aż się przypałęta .

A jak Twoje opowieści ? skończone?

Wt sie 09, 2016 17:42
A skąd. Rozgrzebywałem to parę razy, materiału trochę się zebrało, pomysłów takoż, ale psiakość, bez zrobienia planu generalnego się jednak nie obejdzie. I bez researchu przede wszystkim... a co ja mam zrobić, jak wreszcie dorwałem Lema "Dialogi"? Pogaństwo musi poczekać, aż się rozum naje.

Nie wiem, czemu ludzie tworzą fantastykę. Wiem, czemu ludzie tworzą światy, ale to jest zasadniczo nieprzekładalne. No rodzi się taki światotwórca i co ma zrobić, Boga kalkował przecież nie będzie; zresztą, o Bożym stworzeniu w pierwszych latach życia mało jeszcze wie. O samochodzikach za to wie wszystko. Albo o stworkach z czułkami. : PPP

A on się może przypałęta, a może nie, bo coś nosem kręci na towarzystwo forumowe, że same boty, a nie żywi ludzie. : P Jak nie umiesz pogłaskac, to trzepnij chociaż po piórach, niekoniecznie może na blogu, ale na Ryłoksiążce na przykład, bo on się w to bawi i swoją tę, no, twarz pokazuje publicznie nieznajomym.

Wt sie 09, 2016 18:01

To o prawdzie zacznij pisać , może powstanie bestseller :) w Pisaniu dobry Jesteś z tego co już wiem.

Jaki On młodziutki ! a ja myślałam że ok 50tki jest :lol:

Wt sie 09, 2016 19:51
E, student przebrzydły, co jeszcze studia skończy i będzie miał stopień naukowy. A ja tylko maturę.

Ja się nie znam na prawdzie. Zresztą prawda, kurka, z reguły jest siermiężna w odbiorze i nieprzyjemna. Ściemniać trzeba umieć, nawet jak się pamiętniki pisze. Może zwłaszcza wtedy?

Ale prosze bardzo, mogę dalej programować maszyny cyfrowe. Je trzeba ładowac prawdą szczerą, matematyczną, o. : )

Wt sie 09, 2016 20:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona