| Autor |
Wiadomość |
|
tanie_wino
|
 Re: Piłka nożna :)
SweetChild napisał(a): Smuda może też wspiera, przyzwoitość nie wymaga deklarowania wszem i wobec wspierania akcji charytatywnych  Może tak. Ale tu chodzi tylko o euro i występ nań Polaków. Cytuj: Myślę, że trochę wymieszały się nam dwa problemy: 1. Zwrot części zarobków w przypadku rażącego zawalenia obowiązków 2. Dzielenia się z innymi przez ludzi nieprzyzwoicie bogatych Tak, to dwie różne kwestie. Cytuj: Punkt pierwszy dotyczy każdego, ale w przypadku Smudy nie widzę rażącego zawalenia obowiązków. Co do punktu drugiego, to też nie jestem przekonany, czy ma zastosowanie w przypadku Smudy. A nawet jeżeli, to powstaje pytanie, czy ewentualne dzielenie się powinno byś sprawą publiczną. Zaczęło się od Smudy, tego co miał do zrobienia, tym jak się skończyło, jego pensjach i ewentualnego zachowania się dla odzyskania dobrego wizerunku. Smuda jako trener kadry pełnił funkcję publiczną, którą interesowały się miliony Polaków, dlatego ewentualny honorowy gest z jego strony również powinien być publiczny. Coś w stylu - starałem się, ale nie spełniłem oczekiwań, zawiodłem więc 100tys. euro wpłacam na szkołę w Biedosyfach Śląskich(na piłki, boisko czy co tam). Chłop nie zbiedniałby mocno, a wizerunek by sobie polepszył. Ot i wszystko. Część o multimilionerach - że tak napiszę - to inna bajka 
_________________ pajacyk.pl
|
| So cze 23, 2012 18:24 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Troszkę tak. Ale ja nie noszę zegarka za 100 tys. i nijak nie uważam, że nosiłbym gdybym był milionerem. Zresztą ostateczną odpowiedz dam jak już nim zostanę. Jego pieniądze, jego zegarek, jego sprawa. Twoja na pewno nie. A takie wytykanie innym, że mają coś wartego sporo pieniędzy, to tylko przejaw zazdrości tych, których na to nie stać. tanie_wino napisał(a): Zbyt dużo wolnego czasu to jednak nie mam, poza tym jak to świnia mieszkam na wsi, a tu nie ma wolontariatu. Jakiś tam jednak masz. Jak się chce, to zawsze można sobie coś zorganizować. Pomoc jest zawsze potrzebna, a w domu nie musisz siedzieć non-stop. To tylko wygodna wymówka. tanie_wino napisał(a): Jak tam sobie chcesz, Ty moja święta od trzody chlewnej Ależ ja nie jestem święta i nie pretenduję do miana takiej. A nawet gdybym miała taką możliwość, to bym nią nie została, bo nie odczuwam takiej potrzeby (tak, świnia ze mnie, bo nie wspomagałabym głodujących w Afryce, a ewentualny nadmiar pieniędzy ulokowałabym niezgodnie z oczekiwaniami co poniektórych). Tyle że ja nie jestem hipokrytką. Poza tym nie stawiam innym ludziom wymagań, których nie mam prawa stawiać. Wymagania stawiam co najwyżej sobie. Jeśli uważam, że coś należy zrobić, to się biorę za to sama, a nie wyrzucam innym, że tego nie robią Dziękuję, ale to zbędne. Mnie rzadko nosi. Moja dosadność zazwyczaj jest całkiem na spokojnie. A pomijając to wszystko, co do tej pory... masz raczej dość stereotypowe wyobrażenie o bogaczach. tanie_wino napisał(a): Jak gdybym tak uważał to nie kibicowałbym Polakom. A ja napisałam gdzieś, że kibicowałam? Nie byłam zaangażowana w Euro emocjonalnie. tanie_wino napisał(a): Chłop nie zbiedniałby mocno, a wizerunek by sobie polepszył. Ot i wszystko. Nie musi spełniać niczyich oczekiwań. W moich oczach sobie wizerunku nie pogorszył. A wręcz zaczyna zyskiwać, po tym, co tutaj wyczytuję... 
|
| So cze 23, 2012 18:46 |
|
 |
|
tanie_wino
|
-Vi- napisał(a): Jego pieniądze, jego zegarek, jego sprawa. Twoja na pewno nie. Pewnie, że jego. Albo nawet jej. Cytuj: A takie wytykanie innym, że mają coś wartego sporo pieniędzy, to tylko przejaw zazdrości tych, których na to nie stać. Gó..o prawda. Poza tym ja też biedny na szczęście nie jestem  Cytuj: Jakiś tam jednak masz. Jak się chce, to zawsze można sobie coś zorganizować. Pomoc jest zawsze potrzebna, a w domu nie musisz siedzieć non-stop. To tylko wygodna wymówka. Czasem pomagam, i zrozum wreszcie, że święty być nie chcę. Staram się tylko nie być największą świnią pośród homo sapiensów. Cytuj: Tyle że ja nie jestem hipokrytką. Poza tym nie stawiam innym ludziom wymagań, których nie mam prawa stawiać. Po raz kolejny dajesz dowód, że nie rozumiesz o co tutaj chodzi. Ja nic od nikogo nie wymagam. Cytuj: A pomijając to wszystko, co do tej pory... masz raczej dość stereotypowe wyobrażenie o bogaczach. Tak? Ciekawe jakie? Napisz mi żebym wiedział na przyszłość. Cytuj: A ja napisałam gdzieś, że kibicowałam? Nie byłam zaangażowana w Euro emocjonalnie. Lo bojku... Chcesz pisać jak dzieci w piaskownicy? To masz: a czy ja napisałem, że Ty kibicowałaś?! Ja pisałem bez odniesień wyłącznie o sobie. Cytuj: Nie musi spełniać niczyich oczekiwań. Nic nie musi, niech położy się do trumny i czeka na zgon. Cytuj: W moich oczach sobie wizerunku nie pogorszył. A wręcz zaczyna zyskiwać, po tym, co tutaj wyczytuję... W końcu odniósł wielki sukces A generalnie to wg mnie za dużo się emocjonujesz, i pewnie dlatego z czystej złośliwości piszesz takie bzdurki jak to ostatnie zdanie. Waleriana, waleriana, tylko uważaj na koty  ------------------------------------------------ Nudne to euro jak flaki z olejem...
|
| So cze 23, 2012 22:22 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Jeżeli w przyszłych umowach byłby odpowiedni zapis, to może trener jeden z drugim zastanowiłby się pięć razy czy reprezentacja jest dla niego. A jeżeli by się już zdecydował to pewnie pracowałby lepiej, miałby większą motywację. Gdyby był taki zapis to chyba sam Lato musiałby poprowadzić reprezentację, bo wątpię, żeby jakiś szanujący się trener na to przystał. Jeżeli trener nie osiąga z zespołem zamierzonych celów to naturalną konsekwencją jest pożegnanie się z posadą. Nigdy nie słyszałem, aby w takim przypadku ktokolwiek zwracał zarobione wcześniej pieniądze. Nie rozumiem dlaczego Smuda miałby być tu wyjątkiem. Widocznie wszyscy przegrani trenerzy to ludzie pozbawieni honoru. Cytuj: Jaki znowu odwet??! Rodziny na Sybir nikt mu nie chce wysyłać. Łaskawca  . Cytuj: To właśnie mnie dziwi. Przecież zagrali słabo, nie mieli kondycji, skuteczności, zajadłości Typowe biadolenie. Widać, że nie stać cię nawet na minimum obiektywizmu. SweetChild napisał(a): Tak to wyglądało. Moim zdaniem pozycja Navasa miała zasadniczego znaczenie dla akcji, dlatego zacząłem mieć wątpliwości, czy ten przepis jeszcze obowiązuje czy może tu też coś się zmieniło (np. obecnie na spalonym nie może być jedynie zawodnik, który otrzymuje podanie). Chyba nic się nie zmieniło. Takie sytuacje pozostają do intepretacji sędziego. Trudno powiedzieć czy popełniono tutaj błąd.
|
| So cze 23, 2012 23:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Gó..o prawda. A jednak tak właśnie się zachowujesz. tanie_wino napisał(a): Staram się tylko nie być największą świnią pośród homo sapiensów. Według pewnych kryteriów – jak najbardziej możesz być. Niekoniecznie te Twoje są właściwe i obowiązujące. Już podałam wcześniej dlaczego np. się kwalifikujesz. tanie_wino napisał(a): Po raz kolejny dajesz dowód, że nie rozumiesz o co tutaj chodzi. Ja nic od nikogo nie wymagam. Nie. To Ty nie rozumiesz wymowy własnych postów i tego, co w nich sugerujesz. tanie_wino napisał(a): Tak? Ciekawe jakie? Napisz mi żebym wiedział na przyszłość. Ty masz wyobrażenie kogoś, kto pływa w realnej forsie, którą wydaje na wszelkie zbytki. To najczęściej tak nie działa. tanie_wino napisał(a): Lo bojku... Chcesz pisać jak dzieci w piaskownicy? To masz: a czy ja napisałem, że Ty kibicowałaś?! Ja pisałem bez odniesień wyłącznie o sobie. No cóż, ja tylko odpisałam. Jeśli taki był post, do którego się odnosiłam...  A skoro pisałeś o sobie, to trzeba to było zaznaczyć. Wszak odniosłeś się do mojej, nie swojej, wypowiedzi. tanie_wino napisał(a): Nic nie musi, niech położy się do trumny i czeka na zgon. A po co?  Teraz ma czas na wydawanie kasy, którą zgarnął i nie oddał  Może sobie kupi zegarek za 100 tys. tanie_wino napisał(a): A generalnie to wg mnie za dużo się emocjonujesz, i pewnie dlatego z czystej złośliwości piszesz takie bzdurki jak to ostatnie zdanie. Waleriana, waleriana, tylko uważaj na koty  Mojej ostatniej wypowiedzi, jak widzę, nie doczytałeś, skoro całkiem bez sensu się powtarzasz. Z walerianki nie skorzystam. Wierzę, że doskonale znasz działanie i skuteczność, i że Tobie to pomaga  , tyle że mnie to niepotrzebne  ------------------------- tanie_wino napisał(a): Nudne to euro jak flaki z olejem... To po co oglądasz, jak Ci się nie podoba? ...Ty to chyba strasznym malkontentem jesteś, co?  mauger napisał(a): Jeżeli trener nie osiąga z zespołem zamierzonych celów to naturalną konsekwencją jest pożegnanie się z posadą. Nigdy nie słyszałem, aby w takim przypadku ktokolwiek zwracał zarobione wcześniej pieniądze. Nie rozumiem dlaczego Smuda miałby być tu wyjątkiem. Widocznie wszyscy przegrani trenerzy to ludzie pozbawieni honoru. Dokładnie. Gdyby umowa była typu o dzieło (awans drużyny), to pieniędzy by po prostu nie dostał. Jeśli była o pracę, to mu się one należą. Nie ma powodu, by cokolwiek zwracać. Brak awansu nie oznacza, że nie wykonywał swoich obowiązków, lub że wykonywał je źle.
|
| N cze 24, 2012 0:06 |
|
|
|
 |
|
tanie_wino
|
mauger napisał(a): Gdyby był taki zapis to chyba sam Lato musiałby poprowadzić reprezentację, bo wątpię, żeby jakiś szanujący się trener na to przystał. Bo tu potrzeba nie tylko szanującego się trenera, ale przede wszystkim dobrego! I jednocześnie honorowego i odważnego człowieka. Cytuj: Jeżeli trener nie osiąga z zespołem zamierzonych celów to naturalną konsekwencją jest pożegnanie się z posadą. Nigdy nie słyszałem, aby w takim przypadku ktokolwiek zwracał zarobione wcześniej pieniądze. Ale ja kiedyś słyszałem. Cytuj: Nie rozumiem dlaczego Smuda miałby być tu wyjątkiem. Mógłby być, ale nie musi. Cytuj: Widocznie wszyscy przegrani trenerzy to ludzie pozbawieni honoru. Nie wszyscy, a o Smudzie już wcześniej napisałem - niech na zdrowie wyjdą jemu te pieniądze, bo prawdopodobnie po tym euro trudno będzie mu znalezć zatrudnienie jako trener za taką kasę. Cytuj: Typowe biadolenie. Widać, że nie stać cię nawet na minimum obiektywizmu. Jeżeli Polacy grali dobrze to dlaczego odpadli po 3 meczach, dlaczego żadnego nie wygrali? Przeciwnicy byli mocni? A może jakiś dziwny pech? Klątwa? Albo zmowa sędziów... Ja po prostu nie daje sobie wmówić, że Polacy zagrali dobrze na tym euro. Bo tak nie było. Natomiast J.Błaszczykowski strzelił wg mnie najpiękniejszego gola tych rozgrywek jak do tej pory. Kilku graczy mocno pracowało, i to tyle z plusów. -Vi- napisał(a): Nie. To Ty nie rozumiesz wymowy własnych postów i tego, co w nich sugerujesz. Wyjaśniłem o co mi chodzi. Niczego się nie domagam. Cytuj: A skoro pisałeś o sobie, to trzeba to było zaznaczyć. Wszak odniosłeś się do mojej, nie swojej, wypowiedzi. To było luzne moje spostrzeżenie, że po co kibicować i liczyć na dobry mecz skoro za grosz wiary, że sie uda. Szkoda czasu. Ja tak uważam i tyle. Cytuj: To po co oglądasz, jak Ci się nie podoba? Jakbym nie oglądał to bym się nie przekonał. Ale każdy mecz jest inny i może ten dzisiejszy będzie ciekawszy... więc w bulu i nadzieji bende oglondał. A kto ile powinien oddać i dlaczego, oczywiście napiszę po meczu.
|
| N cze 24, 2012 13:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): A kto ile powinien oddać i dlaczego, oczywiście napiszę po meczu. A zatem czekam  Już sobie na to ostrzę pazurki... 
|
| N cze 24, 2012 15:06 |
|
 |
|
tanie_wino
|
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/euro ... tykul.htmlrozbawił mnie jeden z komentarzy  Loco napisał: Smuda tak fantastycznie przygotował drużynę do turnieju, że po pół godzinie meczu oddychali rękawami. Taktyka też była niczego sobie. Piszczek powinien podać Dyzmę do sądu, bo przez niego w tydzień stracił image, na który pracował przez ostatnie dwa lata. W drugiej połowie meczu z Czechami po prostu nie miał sił biegać, co w meczach Dortmundu nigdy mu się nie zdarzało. Byłem w szoku, kiedy koleś, który wcześniej nie dał za bardzo pograć Riberyemu był objeżdżany przez Pilara i Liberskiego.
|
| N cze 24, 2012 16:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Bo tu potrzeba nie tylko szanującego się trenera, ale przede wszystkim dobrego! I jednocześnie honorowego i odważnego człowieka. No to taki na pewno nie zgodziłby się na takie upokarzające warunki, jak zwracanie połowy pensji w przypadku niepowodzenia. Tacy ludzie wymagaja, aby poważnie traktowano ich pracę. tanie_wino napisał(a): Ale ja kiedyś słyszałem. A co konkretnie słyszałeś? Cytuj: Jeżeli Polacy grali dobrze to dlaczego odpadli po 3 meczach, dlaczego żadnego nie wygrali? Przeciwnicy byli mocni? A może jakiś dziwny pech? Odpadli po walce, momentami prezentując naprawdę ładną piłkę. To mi się podobało w tej reprezentacji.
|
| N cze 24, 2012 18:49 |
|
 |
|
Johnny99
|
tanie_wino napisał(a): Jeżeli Polacy grali dobrze to dlaczego odpadli po 3 meczach, dlaczego żadnego nie wygrali? Przeciwnicy byli mocni? A może jakiś dziwny pech? Duńczycy też grali dobrze i odpadli. Chorwaci grali dobrze i odpadli. Rosjanie grali dobrze i odpadli. A Grecy grali słabo - i przeszli. To samo się tyczy Anglików. <truizm mode on> taka jest piłka <truizm mode off>. Tak, w dużym stopniu zaważył pech. Co z tego, że przeciwnicy nie byli najlepsi? Chorwacja grała z silnymi rywalami, zaprezentowała się z nimi świetnie, ale też odpadła. To samo Dania. Taka jest piłka.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn cze 25, 2012 7:30 |
|
 |
|
SweetChild
|
tanie_wino napisał(a): Zaczęło się od Smudy, tego co miał do zrobienia, tym jak się skończyło, jego pensjach i ewentualnego zachowania się dla odzyskania dobrego wizerunku. Smuda jako trener kadry pełnił funkcję publiczną, którą interesowały się miliony Polaków, dlatego ewentualny honorowy gest z jego strony również powinien być publiczny. Coś w stylu - starałem się, ale nie spełniłem oczekiwań, zawiodłem więc 100tys. euro wpłacam na szkołę w Biedosyfach Śląskich(na piłki, boisko czy co tam). Chłop nie zbiedniałby mocno, a wizerunek by sobie polepszył. Ot i wszystko. Właśnie. Dlatego przede wszystkim zasadniczo różnimy się w ocenie dokonań Smudy. Ja na jego miejscu zapewne nic był nie oddawał ani nie wpłacał na cele charytatywne (w ramach zadośćuczynienia za porażkę w turnieju). Chyba żebym publicznie obiecywał "wybierzcie mnie na trenera reprezentacji, a zapewniam, że Polska wyjdzie z grupy" albo coś w ten deseń.
|
| Pn cze 25, 2012 11:03 |
|
 |
|
tanie_wino
|
mauger napisał(a): No to taki na pewno nie zgodziłby się na takie upokarzające warunki, jak zwracanie połowy pensji w przypadku niepowodzenia. Tacy ludzie wymagaja, aby poważnie traktowano ich pracę. Dlatego wspomniałem o odwadze. Cytuj: A co konkretnie słyszałeś? No właśnie o tym, że jakiś trener za to, że przegrał wpłacił kupę forsy na jakiś szczytny cel. Szukałem w necie ale nie znalazłem, ale coś mi świta, że tyczyło się to rozgrywek NBA. Cytuj: Odpadli po walce, momentami prezentując naprawdę ładną piłkę. Momentami tak. Johnny99 napisał(a): Duńczycy też grali dobrze i odpadli. Chorwaci grali dobrze i odpadli. Rosjanie grali dobrze i odpadli. A Grecy grali słabo - i przeszli. Ale jakich rywali mieli Duńczycy i Chorwaci. A Rosjanie grali dobrze szczególnie w meczu ze słabą Grecją Polacy w mistrzostwach od lat odpadają po 3, a zwłaszcza 2 meczach. Taka jest piłka, polska piłka Johnny. Dalej śpiewajcie, że nic się nie stało, to liczba 70(m/w nasza lokata w światowym rankingu od x czasu) zagości na stałe w logo PZPN Cytuj: Tak, w dużym stopniu zaważył pech. Co z tego, że przeciwnicy nie byli najlepsi? Chorwacja grała z silnymi rywalami, zaprezentowała się z nimi świetnie, ale też odpadła. To samo Dania. Taka jest piłka. Jakbyśmy mieli za grupowych rywali Duńczyków, Chorwatów, Holendrów to bardzo możliwe, że stracilibyśmy z 10 bramek w 3 meczach. Ile byśmy zdobyli? SweetChild napisał(a): Właśnie. Dlatego przede wszystkim zasadniczo różnimy się w ocenie dokonań Smudy. Ja na jego miejscu zapewne nic był nie oddawał ani nie wpłacał na cele charytatywne (w ramach zadośćuczynienia za porażkę w turnieju). Ja natomiast bym wpłacił, bo zwyczajnie wstydziłbym się przed milionami Polaków, których znaczna większość zarabia średnio ok. 3tys. zł/mies. i ma kredyt na dziesiątki lat.
|
| Pn cze 25, 2012 11:31 |
|
 |
|
Johnny99
|
tanie_wino napisał(a): Polacy w mistrzostwach od lat odpadają po 3, a zwłaszcza 2 meczach. Taka jest piłka, polska piłka Johnny. Dalej śpiewajcie, że nic się nie stało, to liczba 70(m/w nasza lokata w światowym rankingu od x czasu) zagości na stałe w logo PZPN Ja nie śpiewałem "nic się nie stało", ale skoro tak, to tym bardziej widać, że Smuda wcale nie poniósł jakiejś straszliwie kompromitującej klęski - osiągnął to samo, co Polska osiąga od lat  A nawet więcej, bo w końcu zdobył te dwa punkty  Więc tym bardziej nie ma powodu do oddawania kasy, prawda?  Kompromitującą klęskę to ponieśli Holendrzy albo Rosjanie. Jakoś nie słyszałem, by ich trenerzy oddawali jakąś kasę (a np. Dick Advocaat, trener Rosjan, był najlepiej zarabiającym selekcjonerem na Euro - Smuda był trzeci od końca pod tym względem). Też świnie?  Cytuj: Jakbyśmy mieli za grupowych rywali Duńczyków, Chorwatów, Holendrów to bardzo możliwe, że stracilibyśmy z 10 bramek w 3 meczach. Ile byśmy zdobyli? No i co ma niby wynikać z tych próżnych dywagacji?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
Ostatnio edytowano Pn cze 25, 2012 11:47 przez Johnny99, łącznie edytowano 2 razy
|
| Pn cze 25, 2012 11:45 |
|
 |
|
SweetChild
|
tanie_wino napisał(a): SweetChild napisał(a): Właśnie. Dlatego przede wszystkim zasadniczo różnimy się w ocenie dokonań Smudy. Ja na jego miejscu zapewne nic był nie oddawał ani nie wpłacał na cele charytatywne (w ramach zadośćuczynienia za porażkę w turnieju). Ja natomiast bym wpłacił, bo zwyczajnie wstydziłbym się przed milionami Polaków, których znaczna większość zarabia średnio ok. 3tys. zł/mies. i ma kredyt na dziesiątki lat. Stąd całe zamieszanie. Ja nie widziałbym powodu i nie uważałbym zachowania zarobionych pieniędzy za nieprzyzwoite, w przeciwieństwie do oczekiwań które przedstawiłeś. A związku ze średnią krajową czy kredytami w ogóle nie rozumiem. Johnny99 napisał(a): Ja nie śpiewałem "nic się nie stało", ale skoro tak, to tym bardziej widać, że Smuda wcale nie poniósł jakiejś straszliwie kompromitującej klęski - osiągnął to samo, co Polska osiąga od lat  I co od lat osiąga polska piłka klubowa w rozgrywkach typu Liga Europejska czy Liga Mistrzów. Z pustego i Salomon nie naleje.
Ostatnio edytowano Pn cze 25, 2012 11:49 przez SweetChild, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn cze 25, 2012 11:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Ja natomiast bym wpłacił, bo zwyczajnie wstydziłbym się przed milionami Polaków, których znaczna większość zarabia średnio ok. 3tys. zł/mies. i ma kredyt na dziesiątki lat. Eeeee... a co to ma do rzeczy?  Jaki związek ma sytuacja finansowa części Polaków, ze Smudą i zarobionymi przez niego pieniędzmi? 
|
| Pn cze 25, 2012 11:48 |
|
|
|