Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
boguśkuszyński
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Dobrze, że nie mówi iż to Bóg spowodował i jest źródłem jej "mocy". To ja to powiem. Stwórcą Słońca i jego wszystkich właściwości jest Bóg. Po takiej odpowiedzi może niektóre głowy uświadomią sobie teraz jakie jest źródło jej mocy.
|
Pt wrz 14, 2012 3:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
o ile wierzy w Boga
|
So wrz 15, 2012 0:46 |
|
 |
boguśkuszyński
|
helleki napisał(a): Oczywiście, że są znane. Świadectwa osób , które doświadczyły różnych łask od Pana a między innymi uzdrowienia z chorób, poczęcia się dzidziusia czy nawet otrzymania dobrej pracy usłyszysz i przeczytasz na stronie http://www.mimj.pl ... Po wysłuchaniu na podanej stronie "modlitwy o uwolnienie i uzdrowienie"….pojawiają się spostrzeżenia. Prowadzący duchowny, zachęca aby sąsiad nałożył ręce na ramiona drugiej osoby. Jaki będzie skutek jeśli chora osoba zrobi to. Prawdopodobnie przekaże po prostu "chorobę" lub jej część zdrowej osobie. To wynika z prostych praw natury. Energia (potencjał) zawsze dąży do wyrównania. Wyższy potencjał przechodzi do ciała o niższym potencjale. Tak było też na stadionach jak "leczył" uzdrowiciel bioenergoterapeuta Stanisław Nardelli. Jeden drugiego trzymał za ręce. Ci co byli silniejsi, zdrowsi poczuli sie słabiej. Z tym, że tam o tym informowano.
|
So wrz 15, 2012 3:07 |
|
|
|
 |
TQu
|
boguśkuszyński napisał(a): Prowadzący duchowny, zachęca aby sąsiad nałożył ręce na ramiona drugiej osoby. Jaki będzie skutek jeśli chora osoba zrobi to. Prawdopodobnie przekaże po prostu "chorobę" lub jej część zdrowej osobie. To wynika z prostych praw natury. Energia (potencjał) zawsze dąży do wyrównania.. To się wszystko zgadza. Oglądałem film "Chata wuja Toma" Chory na reumatyzm właściciel ziemski przykładał nogi stopami na plecy zdrowego młodego murzyna, niewolnika. W ten sposób pozbywał sie choroby.
|
So wrz 15, 2012 3:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
boguśkuszyński napisał(a): homo_homini_canis_est napisał(a): Alus napisał(a): Dobrze, że nie mówi iż to Bóg spowodował i jest źródłem jej "mocy". To ja to powiem. Stwórcą Słońca i jego wszystkich właściwości jest Bóg. Po takiej odpowiedzi może niektóre głowy uświadomią sobie teraz jakie jest źródło jej mocy. Zdecydowanie Bóg nie jest źródłem mocy okultystycznych, niewidoemej energii. Cytuj: To wynika z prostych praw natury. Energia (potencjał) zawsze dąży do wyrównania.. To się wszystko zgadza. Oglądałem film "Chata wuja Toma" Chory na reumatyzm właściciel ziemski przykładał nogi stopami na plecy zdrowego młodego murzyna, niewolnika. W ten sposób pozbywał sie choroby.[/quote] Równie skuteczne jak kuracja AIDS poprzez gwałty na małych dziewczynkach dokonywane przez prymitywnych afrykańczyków. Ludzie trochę więcej rozsądku.......tak często kpicie z "ciemnoty" średniowiecza, wszelkich zabobonów, a nic innego teraz nie uprawiacie jak właśnie czysty zabobon.
|
So wrz 15, 2012 7:46 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Zabawne te przepychanki. Dla mnie przejawem ciemnogrodu jest jak ktoś w XXI wieku nie zna podstawowych praw fizyki i boi się, że te prawa zafunkcjonują. To jest zabobon w czystej formie 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So wrz 15, 2012 10:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Zabawne te przepychanki. Dla mnie przejawem ciemnogrodu jest jak ktoś w XXI wieku nie zna podstawowych praw fizyki i boi się, że te prawa zafunkcjonują. To jest zabobon w czystej formie  Jakie prawa fizyki regulują bioenergię, lub iluzję o przekazywaniu chorób poprzez dotyk stopami lub gwałtem na dzieciach
|
So wrz 15, 2012 11:00 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Nic dodać, nic ująć 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So wrz 15, 2012 11:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Zabawne te przepychanki. Dla mnie przejawem ciemnogrodu jest jak ktoś w XXI wieku nie zna podstawowych praw fizyki i boi się, że te prawa zafunkcjonują. To jest zabobon w czystej formie  A o tych "podstawowych prawach fizyki" uczył ekspert od bioenergoterapii bez żadnej konsultacji z fachowcem?? To by wszystko wyjaśniało. Ja tam wolę ufać fachowcom w swojej dziedzinie niż ekspertom od wszystkiego: Robert L. Park, katedra fizyki,University of Maryland napisał(a): Zachodzi podstawowa niezgodność pomiędzy prawami nowoczesnej fizyki a tłumaczeniami działania i skuteczności takich metod, jak bioenergoterapia. U osób nie nadążających za osiągnięciami nowoczesnej nauki wielkie uznanie znajdują alternatywne terapie medyczne oparte przeważnie na starożytnych metodach leczniczych i na przesądach. Paradoksem jest jednak to, że tęsknotę za prostotą i zrozumiałością wiąże się z respektem dla osiągnięć nowoczesnej nauki (Toumey, 1996). Ludzie ci pragną, aby tzw. medycyna naturalna została potwierdzona przez naukę. Z tego powodu propagatorzy medycyny alternatywnej są nadzwyczaj skorzy do używania słownictwa i symboli nowoczesnej wiedzy. Nie będzie zaskoczeniem fakt, że proponowane mechanizmy, mające tłumaczyć rzekomą skuteczność takich metod medycyny alternatywnej, jak bioenergoterapia i homeopatia , są w poważnej sprzeczności ze współczesną fizyką. (...)Bioenergoterapeuci twierdzą, że wyczuwają oni biopole i często używają wahadełka do lokalizacji tzw. czakr lub czakramów czyli zawirowań tego biopola. Muszą one być wygładzone, aby pacjent powrócił do zdrowia. Wydawałoby się, że wykrycie pola odczuwalnego dotykiem lub określanego wahadełkiem jest prostą sprawą, nikt jednak nie stwierdził istnienia tego biopola metodami obiektywnymi, tzn. instrumentem, który nie musiałby być trzymany w ręku. Dla równowagi inny fizyk wyjaśnia bioenergoterapię tak: dr Hanna Grajek, fizyk,pracownik naukowy ART., członek Polskiego Towarzystwa Biofizycznego oraz międzynarodowego stowarzyszenia fizyków, biofizyków i biochemików European Photochemistry and Photobiology napisał(a): Spotykam się z nadużywaniem terminów naukowych na określenie ich[bioenergoterapeutów] działalności. Oni sami mówią o energii, siłach działania, polach magnetycznych, elektromagnetycznych, bioemanacji, bioprądach. Te ich pola czy energie nie są w ogóle mierzalne za pomocą przyrządów fizycznych. Jestem fizykiem, uczestniczę w sympozjach i kongresach, także międzynarodowych, i przyznam, że nigdy nie spotkałam żadnych prac ani dowodów naukowych na istnienie tej energii, sił czy bioprądów. Nie ma dowodów na istnienie pól czy też innych energii lub prądów wychodzących z człowieka. Rejestrowane jest jedynie w podczerwieni promieniowanie cieplne człowieka. (...)Bioprądy energoterapeutów nie mają nic wspólnego z polami magnetycznymi, elektrycznymi czy elektromagnetycznymi. Nie są to żadne prądy elektryczne czy przepływ jonów. Nie są wykrywalne nawet bardzo czułymi detektorami fizycznymi. Z wypowiedzi fizyków wynika, że bioenergoterapeuci stosują naukowe nazewnictwo, aby stworzyć iluzję, jakoby nauka udowodniła działanie bionergoterapii. Jest to niebezpieczna manipulacja wprowadzająca w błąd. Oficjalnie nauka nie udowodniła "fizyki" w wydaniu bioenergoterapeutów. Wobec tego @Homo_homini- skoro uważasz, że bioenergo stosuje podstawowe prawa fizyki, to przytocz mi nazwisko człowieka z wykształceniem fizycznym i jego słowa, jakie to konkretnie podstawowe prawa fizyki działają w przypadku bioenergo. Tylko bez żartów w postaci eksperta od bioenergoterapii bez wykształcenia fizycznego. Jeżeli nie dysponujesz, to nie wprowadzaj ludzi w błąd jakoby bioenergo miała coś wspólnego z nauką.
|
So wrz 15, 2012 15:26 |
|
 |
anmara
|
Alus napisał(a): Równie skuteczne jak kuracja AIDS poprzez gwałty na małych dziewczynkach dokonywane przez prymitywnych afrykańczyków. Ludzie trochę więcej rozsądku.......tak często kpicie z "ciemnoty" średniowiecza, wszelkich zabobonów, a nic innego teraz nie uprawiacie jak właśnie czysty zabobon. Uważaj kobieto co piszesz, obrażasz afrykańczyków wyzywasz ich od "prymitywnych". Trochę szacunku dla człowieka. Chyba opętał cię diabeł.
_________________ *****
|
So wrz 15, 2012 15:50 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
@ Val, Na czerwono z pouczeniami to sobie możesz pisać do swojego dziecka, jeśli Ci na to pozwoli. A tu przeczytaj uważnie co napisał Boguś Kuszyński najpierw, tuż przede mną. A potem pomyśl, o co też mogło mu chodzić. Jak zrozumiesz, to może kiedyś w księgarni rzuć okiem na książki Pani Doktor Barbary Brennan, uczonej w dziedzinie fizyki i bioenergoterapii. Może coś zrozumiesz stamtąd?
Ludzie zacznijcie siebie szanować w końcu....
|
So wrz 15, 2012 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): Alus napisał(a): Równie skuteczne jak kuracja AIDS poprzez gwałty na małych dziewczynkach dokonywane przez prymitywnych afrykańczyków. Ludzie trochę więcej rozsądku.......tak często kpicie z "ciemnoty" średniowiecza, wszelkich zabobonów, a nic innego teraz nie uprawiacie jak właśnie czysty zabobon. Uważaj kobieto co piszesz, obrażasz afrykańczyków wyzywasz ich od "prymitywnych". Trochę szacunku dla człowieka. Chyba opętał cię diabeł. Tylko prymitywy mogą wierzyć w leczące terapie poprzez gwałt na dzieciach.....jesli Ciebie nie bulwersują podobne "terapie", wybieram opcje "opętania"....nie jestem tak nowoczesna, aby zakceptować, gwałty na komkolwiek i szanować gwałcicieli.
|
So wrz 15, 2012 16:40 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
@Alus, przestań robić offtopy w każdym temacie, w którym piszesz. Ten temat naprawdę nie jest ani o gwałtach, ani o małych Afrykankach, ani o AIDS. Po co tu wbiłaś ten offtop i uporczywie usiłujesz go ciągnąć dalej? Cytuj: Równie skuteczne jak kuracja AIDS poprzez gwałty na małych dziewczynkach dokonywane przez prymitywnych afrykańczyków. Ludzie trochę więcej rozsądku.......tak często kpicie z "ciemnoty" średniowiecza, wszelkich zabobonów, a nic innego teraz nie uprawiacie jak właśnie czysty zabobon. viewtopic.php?p=703095#p703095Te rozliczne offtopy rozsiewane w różnych tematach mogą być przejawem braku szacunku dla współdyskutantów, tak odczuwam.
|
So wrz 15, 2012 16:55 |
|
 |
boguśkuszyński
|
Alus napisał(a): anmara napisał(a): Alus napisał(a): Równie skuteczne jak kuracja AIDS poprzez gwałty na małych dziewczynkach dokonywane przez prymitywnych afrykańczyków. Ludzie trochę więcej rozsądku.......tak często kpicie z "ciemnoty" średniowiecza, wszelkich zabobonów, a nic innego teraz nie uprawiacie jak właśnie czysty zabobon. Uważaj kobieto co piszesz, obrażasz afrykańczyków wyzywasz ich od "prymitywnych". Trochę szacunku dla człowieka. Chyba opętał cię diabeł. Tylko prymitywy mogą wierzyć w leczące terapie poprzez gwałt na dzieciach.....jesli Ciebie nie bulwersują podobne "terapie", wybieram opcje "opętania"....nie jestem tak nowoczesna, aby zakceptować, gwałty na komkolwiek i szanować gwałcicieli. Proszę natychmiast przestać sie wściekać.
|
So wrz 15, 2012 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): @ Val, Na czerwono z pouczeniami to sobie możesz pisać do swojego dziecka, jeśli Ci na to pozwoli. A tu przeczytaj uważnie co napisał Boguś Kuszyński najpierw, tuż przede mną. A potem pomyśl, o co też mogło mu chodzić. Jak zrozumiesz, to może kiedyś w księgarni rzuć okiem na książki Pani Doktor Barbary Brennan, uczonej w dziedzinie fizyki i bioenergoterapii. Może coś zrozumiesz stamtąd? Ludzie zacznijcie siebie szanować w końcu.... Robisz uniki, bo to co cytuję jest niewygodne? Nie odniosłeś się do tego w żaden sposób. Twierdzisz, że prawa fizyki działają w bienergo. Skoro tak, to dlaczego bioenergo nie jest dziedziną nauki? W końcu to sposób leczenia uznany przez naukę, więc nieporozumieniem jest, że jest to dziedzina medycyny "alternatywnej". Po prostu wyjaśnij mi jak te podstawowe prawa fizyki działają w bienergo. Do Ciebie należy udowodnienie własnej tezy, a nie unikanie odpowiedzi i polecenie: kup se książkę. Mam rozumieć, że nie masz pojęcia jak te prawa fizyki działają?Tak/Nie?
|
So wrz 15, 2012 18:58 |
|
|
|