Koniec świata ździebko inaczej
Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 Re: Koniec świata ździebko inaczej
Val napisał(a): Co do avka, gusta estetyczne się tak szybko nie zmieniają, więc styl pozostanie To ja powiem, że poprzedni misię bardziej. Był taki... hm, obiecujący coś (parasolką przez łeb zapewne : ). Ten jest wiedźmisty i nie uśmiechnięty w ogóle, za co minus. : P
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 26, 2013 5:33 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Nawiedził mnie espirit d'escalier i powiedział, cobym doprecyzował: ja wiedźmy bardzo! Łyżkami! Byle w wieku konsumpcyjnym. Minus jest tylko za brak uśmiechu.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 26, 2013 12:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co ja hostessa, że szerokiego uśmiechu wam brakuje??  Żeby jeszcze znaleźć takie foto, gdzie uśmiech jest i poza podobna  Poprzedni av najlepszy, gdyby jeszcze kapelusz był i nieco inny układ dłoni, to by był ideał. I kiedyś takie foto widziałam, a teraz nie mogę go znaleźć 
|
So sty 26, 2013 13:07 |
|
|
|
 |
ARHIZ
|
Lurker nie zna się - Val, super avek :* <3
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
So sty 26, 2013 14:44 |
|
 |
Lurker
|
Hm, zabawna sprawa - wziąłem się do oglądania tego filmu, co mi Andy72 polecił i im dłużej go oglądam, tym szerzej się do mnie Val uśmiecha. Hej, Val - nie zamierzasz się zmienić w Jokera aby?
|
So sty 26, 2013 21:05 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Ale który film?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So sty 26, 2013 21:07 |
|
 |
Lurker
|
"Spotkanie".
|
So sty 26, 2013 21:08 |
|
 |
SweetChild
|
Val napisał(a): A co ja hostessa, że szerokiego uśmiechu wam brakuje??  Mnie uśmiechu nie brakowało  Retusz robi wrażenie  , ale... 
|
So sty 26, 2013 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jednak jest hollywodzki uśmiech. Wszak efekt lepszy niż lekko otwarte usta zomnie i lepiej niż na oryginale O Jokerze pomyślę, jakąś damską wersję, żeby plagiatu nie było 
|
So sty 26, 2013 21:43 |
|
 |
Lurker
|
Teraz mam znowu zgryz: czy Ty się Val śmiejesz ze mną, czy ze mnie...
Andy72, obejrzałem mniej więcej do połowy (coś mi się Flash kaszani i youtube handryczy). Film ewidentnie protestancki. Normalnie napisałbym "nuuuuuda" i musiałoby Ci to starczyć za całe podsumowanie; ponieważ jednak miałem szczęście otrzeć się w dzieciństwie o zielonoświątkowców, potrafię, przynajmniej nieco, wczuć się w ludzi, którzy, jak u Sienkiewicza, tylko imieniem "Jezus" żyją. Choć przyznaję, kiedy stężenie... diabli wiedzą czego jest zbyt wysokie (chyba naiwności fabuły i dialogu) wciskam po prostu pauzę i idę przerzucać fora.
Niemniej dobrze, że takie filmy powstają. Gdybyśmy mieli same Titaniki i Brookebacki, nie dałoby się żyć. (A tak swoją drogą, oglądałeś może "Straight Story" - polski tytuł "Prosta historia" - Davida Lyncha?)
Do fabuły mam (na razie) jedno zastrzeżenie: otóż Hank chce ratować swoje małżeństwo. Jezus oferuje mu dla niego pewny ratunek, jeśli on, i tylko on, go o to poprosi. Dlaczego Jezus nie bierze w ogóle pod uwagę zdania Catherine? Sądziłem, że grzesznikom wolno grzeszyć.
|
So sty 26, 2013 22:11 |
|
 |
Andy72
|
W jaki sposób wyczuwasz że akurat nie katolicki? A teraz skojarzyłem - Prosta Historia, to ten film o kosiarce. Świetny. Tak samo niesamowity jest cały serial Twin Peaks To mąż jest głową rodziny, u Hanka było porąbane, bo jego żona stała się głową rodziny
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
Ostatnio edytowano So sty 26, 2013 22:19 przez Andy72, łącznie edytowano 1 raz
|
So sty 26, 2013 22:13 |
|
 |
Lurker
|
Choćby dlatego, że nie ma słowa o spowiedzi i Komunii - wystarczy tylko zaufać Jezusowi, poprosić go i poddać się Jego woli, żeby dostąpić szczęścia za życia i po śmierci.
|
So sty 26, 2013 22:18 |
|
 |
Andy72
|
To nie jest polski film.
|
So sty 26, 2013 22:20 |
|
 |
Lurker
|
No ja wiem - polskie są tylko napisy. : ) Film oczywiście amerykański, to widać, słychać i czuć, a jakby ktoś miał wątpliwości, to Jezus pokazuje w pewnym momencie swoje prawo jazdy - nie dowód osobisty, tylko właśnie prawko.
|
So sty 26, 2013 22:22 |
|
 |
Andy72
|
Napisałem dlaczego pyta się Hanka a nie jego żony
|
So sty 26, 2013 22:24 |
|
|
|