Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 0:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna strona
 Pogaduchy o wszystkim i niczym 
Autor Wiadomość

Post Re: Pogaduchy o wszystkim i niczym
ErgoProxy napisał(a):
E, student przebrzydły, co jeszcze studia skończy i będzie miał stopień naukowy. A ja tylko maturę.

Ja się nie znam na prawdzie. Zresztą prawda, kurka, z reguły jest siermiężna w odbiorze i nieprzyjemna. Ściemniać trzeba umieć, nawet jak się pamiętniki pisze. Może zwłaszcza wtedy?

Ale prosze bardzo, mogę dalej programować maszyny cyfrowe. Je trzeba ładowac prawdą szczerą, matematyczną, o. : )

O widzisz ! tak się ładuję prawdę o życiu ! Prawda ma być nieprzyjemna , siermiężna - nie tylko ładniutka .Inaczej nie byłaby prawdą.

Znalazłam poetę na fb , a Ty co ? masz w końcu część swojego życia na fb?

Wt sie 09, 2016 20:10
Ależ po co mam życie oddawać w ręce zaoceanicznej korporacji? Starczy, że jesli mi się wreszcie jakaś aplikacja sieciowa z programowania urodzi, to może będę musiał się opłacac w dolarach, bo własny serwer prywatny to jednak jest ból głowy. Lepiej skorzystać z usług ludzi, którzy z tego żyją, a za oceanem są tacy, co pozwalają się bawić usługą za darmo.

Ale zycie prywatne? Przeciez to jest tak, jakbym album rodzinny do biblioteki oddawał i każdorazowo, chcąc popatrzeć, musiał wypełniać rewers. Brr. Jeszcze nie umarłem, album mi się przyda.

I cóż ten poeta, o miłości pewnie pisze?

Wt sie 09, 2016 20:21

Nic o Miłości nie widziałam, przeleciałam z grubsza .Może kiedyś jak się wczytam ( zaraz Go będą uszy piekły )

Masz racje z tym się zgodzę, wielu przeniosło swoją całkowitą prywatność na publiczne fora, ciekawe jak to się w przyszłości skończy . Z drugiej strony jak to się robi z głową - to dobra to rzecz.

Wt sie 09, 2016 20:27
Znaczy, bo się pogubiłem – ARHIZ przecież jest prozaikiem, wierszy żadnych mi nie pokazywał w każdym razie.

Jak się skończy? Skończy się tak, że Chińczycy sklonują Prezydenta USA i każą światu klaskać, i świat klaskać będzie. A Marsjanie będą patrzyli z góry na Ziemniaków i się chichrali. Lecisz na Marsa? Jak już będzie jakieś osiedle; może dożyjemy i będziemy potrzebni. : )

Wt sie 09, 2016 20:31

ErgoProxy napisał(a):
Znaczy, bo się pogubiłem – ARHIZ przecież jest prozaikiem, wierszy żadnych mi nie pokazywał w każdym razie.

Jak się skończy? Skończy się tak, że Chińczycy sklonują Prezydenta USA i każą światu klaskać, i świat klaskać będzie. A Marsjanie będą patrzyli z góry na Ziemniaków i się chichrali. Lecisz na Marsa? Jak już będzie jakieś osiedle; może dożyjemy i będziemy potrzebni. : )

No co Ty na Marsa? ja będę miała bardzo dużo roboty w niebie :D

Nie wierzę, że nie przejrzałeś dokładnie Jego bloga :) ja go tylko przeleciałam.

Wt sie 09, 2016 20:38
Ale pisałaś, że znalazłaś go na fejsie. Jego blog to osobna sprawa, stoi na czymś zaprzyjaźnionym z Góglem; to inna firma.

Ej, nie pisz, że nie zamierzasz dożyć szczepionki przeciw śmierci! Pożyjemy sobie lat sto tysięcy i będziemy nawracać Obcych z Tau Wieloryba. Ja oczywiście na szinto. ^_^

Wt sie 09, 2016 20:42

ErgoProxy napisał(a):
Ale pisałaś, że znalazłaś go na fejsie. Jego blog to osobna sprawa, stoi na czymś zaprzyjaźnionym z Góglem; to inna firma.

Ej, nie pisz, że nie zamierzasz dożyć szczepionki przeciw śmierci! Pożyjemy sobie lat sto tysięcy i będziemy nawracać Obcych z Tau Wieloryba. Ja oczywiście na szinto. ^_^

aaaaaaa to Ty o fejsie piszesz :lol: , nie pisze o Miłości ale zakochany po uszy , to widać .

Nie zamierzam, jak chcesz żyć sto tysięcy lat to będziesz bardzo osamotniony między tubylcami z Tau , ja tam setki nie przekraczam , ile można tułać się po świecie jak takie cudo w niebie he?

Wt sie 09, 2016 20:49
Tylko że z tego Nieba jakoś nikt do nas pomachać nawet nie chce. Uwierzę, jak zobaczę fotkę z Panem Bogiem i autor tej fotki będzie mógł ich cyknąć więcej, jak go grzecznie poproszę.

A w szinto się wierzy po prostu, że Cesarz jest bogiem. (Tylko nie mów Japończykom; Cesarz ich uczy czego innego.) Cóż, taki widać los bogów, że podobnie jak dżinny, umierają. (Ściemniam oczywiście, ale w Duchy to się wierzy, Duchy przodków w szczególności.)

Wt sie 09, 2016 20:55

ErgoProxy napisał(a):
Tylko że z tego Nieba jakoś nikt do nas pomachać nawet nie chce. Uwierzę, jak zobaczę fotkę z Panem Bogiem i autor tej fotki będzie mógł ich cyknąć więcej, jak go grzecznie poproszę.

A w szinto się wierzy po prostu, że Cesarz jest bogiem. (Tylko nie mów Japończykom; Cesarz ich uczy czego innego.) Cóż, taki widać los bogów, że podobnie jak dżinny, umierają. (Ściemniam oczywiście, ale w Duchy to się wierzy, Duchy przodków w szczególności.)

Racja duchów to się pałęta po świecie sporo .Japończycy to ogólnie dziwna cywilizacja jednak bardzo dobrzy ludzie.

Będziesz miał taką fotkę ode mnie , tylko nie zwiej jak Cię odwiedzę :-D

Wt sie 09, 2016 20:58
Magdalena_i napisał(a):

Przejrzę w wolnej chwili, jednak za fantastyką nie przepadam . Życie jest takie piękne, dlaczego ludzie tworzą fantastykę ?

A jeśli ktoś nie ma opcji - piękne życie? Nie zawsze życie jest tak zaskakująco piękne. Czasami ma gorzki smak. A fantastyka jest wspaniała. Pozwala żyć w lepszym świecie, tworzyć lepsze światy i nową, inną rzeczywitość. Jest w tym jakaś boska iskra że człowiek może tworzyć światy wyłaniające się z nieskończonej wyobraźni.

Wt sie 09, 2016 21:01
Ażby Cię, Magdaleno. Dobrze: mieliśmy ARHIZowi nacierać uszu, że się pojawić nie chce. Zakochany czy nie, niekulturalnie to z jego strony tak się wymawiać, a więc i my będziemy niekulturalni i napiszemy, że jest gupi. : PPP

Wt sie 09, 2016 21:01

equuleuss napisał(a):
Magdalena_i napisał(a):

Przejrzę w wolnej chwili, jednak za fantastyką nie przepadam . Życie jest takie piękne, dlaczego ludzie tworzą fantastykę ?

A jeśli ktoś nie ma opcji - piękne życie? Nie zawsze życie jest tak zaskakująco piękne. Czasami ma gorzki smak. A fantastyka jest wspaniała. Pozwala żyć w lepszym świecie, tworzyć lepsze światy i nową, inną rzeczywitość. Jest w tym jakaś boska iskra że człowiek może tworzyć światy wyłaniające się z nieskończonej wyobraźni.

Witaj . Widzę, że Twoje podejście do życia nie zmieniło się przez ostatnie lata :)

Tak, fantastyka jest wspaniała, jednak to tylko fantastyka czyli coś co nie istnieje i jest fikcją, jakkolwiek mocno człowiek by się nie wysilił. Pozwala żyć w świecie iluzji a iluzja nie jest prawdą .Czyli fantastyka odbiera człowiekowi prawdę rzeczywistego życia - jeżeli zbyt głęboko bierze się ją do siebie.
TO że życie ma gorzki smak nie oznacza że ten smak odbiera życiu piękno.

Wt sie 09, 2016 21:06

ErgoProxy napisał(a):
Ażby Cię, Magdaleno. Dobrze: mieliśmy ARHIZowi nacierać uszu, że się pojawić nie chce. Zakochany czy nie, niekulturalnie to z jego strony tak się wymawiać, a więc i my będziemy niekulturalni i napiszemy, że jest gupi. : PPP

Nie ma co się przejmować, będzie miał przyjść to przyjdzie a jak nie to ominie Go dobra kawa

Wt sie 09, 2016 21:07
Pewnie będzie miał dużo przeciwko, bo to używka, a on jogin. Zostanie dla JednegoPosta.

Tylko widzisz, z tym pięknem życia to różnie w życiu bywa. Znaczy, nie żebym ja szczególnie wybrzydzał, bo ja lubię żyć (i dlatego napisałem o tych stu tysiącach); po prostu przyjmuję do wiadomości, że nie każdy tak ma, że mu się w doczesności podoba, zwłaszcza jeśli ma drogę usłaną różami i one go kłują. Wszędzie.

Wt sie 09, 2016 21:12

ErgoProxy napisał(a):
Pewnie będzie miał dużo przeciwko, bo to używka, a on jogin. Zostanie dla JednegoPosta.

Tylko widzisz, z tym pięknem życia to różnie w życiu bywa. Znaczy, nie żebym ja szczególnie wybrzydzał, bo ja lubię żyć (i dlatego napisałem o tych stu tysiącach); po prostu przyjmuję do wiadomości, że nie każdy tak ma, że mu się w doczesności podoba, zwłaszcza jeśli ma drogę usłaną różami i one go kłują. Wszędzie.

... i cały w tym ambaras , by dwóch chciało na raz . Bóg i człowiek - człowiek i Bóg.

Wtedy bez względu na okoliczności, na warunki, bez względu na wszystko - jest piękne. Bo z Nim zawsze jest pięknie.

JedenPost dostanie świeżą jak wpadnie .

Kochani na mnie czas - do następnego

Wt sie 09, 2016 21:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Następna strona